Badan: ljekovita svojstva i kontraindikacije

Biljke su prvi lijek čovječanstva i, unatoč sadašnjoj dominaciji raznih lijekova na ljekarničkim policama, biljke ne gube važnost u održavanju našeg zdravlja. Badan je jedan od takvih jedinstvenih biljnih lijekova. Ljekovita svojstva i kontraindikacije ovog predivnog korova su poznati od pamtivijeka, a naši preci, Slaveni, koristili su ga iz raznih bolesti. Zasigurno za one koji su daleko od tradicionalne medicine, Badan je još uvijek poznat, jer se aktivno koristi kao ukrasna biljka za alpske vrtove i vrtove. Koja je snaga badana i za što se koristi?

Badan: opis biljke

Badan ima i druga imena, možda će se ispostaviti da su, dragi čitatelji, poznatiji: Bergenia, Kamenelomka, mongolski (Chigirsky) čaj. Na latinskom jeziku to zvuči kao Bergénia crassifólia, a to je ime dano biljci u čast njemačkog botaničara Carla Augusta von Bergena, koji je podijelio biljku. Stone-mop kao badan se ne zove bez razloga. Najčešće se u prirodnim uvjetima može vidjeti na stjenovitim padinama, nasipima i stijenama. Izvana, čini se da trava raste iz pukotina u kamenu, kao da je razbija. No, postoji još jedno, "vitalnije" objašnjenje: uz pomoć ove biljke, uspješno su izliječili kamen u bubregu, zgnječili kamenje i napustili tijelo pacijenta.

Rasprostranjen je Badan u Sibiru (pronađen u regijama Kuzbass, Altai, Chita i Irkutsk, na jugu Jakutije, Krasnojarsku i Tyvi), u Kazahstanu, Mongoliji, Koreji i Kini. Nešto manje nego na stijenama nalazi se biljka u šumama i listopadnih i crnogoričnih, ali preduvjet za njezinu rasprostranjenost je prisutnost srednjeg baldahina. Deblji snježni pokrivač i mjesto zaštićeni su od vjetra - deblji je bergenija.

Bergenija - biljka koja pripada zimzelenim trajnicama, naizgled vrlo skromna. Uzgajaju ga korenici, ležeći blizu površine tla. Cvijeće cvjeta na golemim golubim stabljikama bogate ružičaste boje burgundije od svibnja do lipnja. Oni su mali, pravilni peteročlani, nemaju lisice. Cvijeće se skuplja u gustim paniculate-corymbose cvatovima, koji se obično nalaze dva na svakom pedicel.

Bergenijski listovi su okrugli i mesnati, smješteni u bazalnim rozetama, tiho hiberniraju pod snijegom. Ljeti su gusto zelene, a onda postaju crvene. U jesen počinje drugi vrh ukrasnog bilja. S početkom prvih mraza u lišću počinje nakupljanje šećera, što pomaže da se lako podnese hladnoća zimi. Boja lišća se mijenja, dobiva crvenkastu nijansu. Rok trajanja dostiže tri godine! U jesen su položeni mladi pupoljci, od kojih će se tek nakon nekoliko godina pojaviti cvijeće.

Plodovi Bergenije su male kutije sa sjemenkama duljine do 2 mm, neobično lagane: potrebno je oko 6 tisuća sjemenki za skupljanje jednog grama!

Postoji nekoliko vrsta biljaka, ali najčešća praktična primjena su banyan debeli listovi i snježni luk.

Badan: fotografije biljaka

Badan: korisna svojstva, sastav

Sastav je vrlo složen, ali to je ono što biljku čini jedinstvenom.

  • tanini (tanin, galska kiselina);
  • bitne tvari;
  • glikozide;
  • glukozu;
  • sukroza;
  • vitamini;
  • elementi u tragovima.

Vrednovana biljka kao sredstvo:

  • umjereno antibakterijski;
  • protuupalno;
  • steže;
  • antioksidansa;
  • diuretik;
  • TB;
  • hemostatsko;
  • jačanje žila.

Osim Slavena, Tibetanci i Kinezi visoko su cijenili drevna vremena.

Badan: ljekovita svojstva i primjena

Biljku se daje počasno prvo mjesto kao biljka s najvećim sadržajem tanina. Na primjer, u ovom slučaju Badan je "jači" od hrasta u četiri! Najviše bogatih tanina sirovina prikupljenih u visoravni. Koristi se u industriji berana za štavljenje kože i potplata, impregnaciju ribarskih mreža i cerada, dobivanje boja.

Rizomi, koji su prethodno namočeni u vodi, koriste se kao hrana, a ljekovito piće se proizvodi od lišća - čigirskog čaja. Za ljekovite svrhe koriste se kao korenje badana i lišće. Vodeni ekstrakt bergenije koristi se kao lijek za:

  • kolitis;
  • tuberkuloze;
  • pneumoniju;
  • plućna krvarenja;
  • ARI;
  • upala grla;
  • migrene;
  • groznica;
  • reumatizam zglobova;
  • bolesti gastrointestinalnog trakta;
  • ginekološki problemi;
  • oralne bolesti;
  • dizenterija;
  • hemoroidi.

Komprimira iz infuzije rizoma i lišća biljke loše liječi rane, modrice i čireve.

Kako napraviti Badan

Nevjerojatno piće, za čiju pripremu se koristi Badan - čaj, čije se koristi i šteta mora uzeti u obzir ako se odlučite probati. Izvrsno piće ne samo tonove, nego i poslastice! Koristite ga toplo i hladno. Recepti za kuhanje piva mogu se neznatno razlikovati, ali to se smatra “klasičnim”.

  • Po litri kipuće vode treba 2 žlice suhe i zdrobljene sirovine (lišće). Prelijte kipuću vodu preko trave, pustite da se kuha oko 10 minuta. Prve čaše se preporuča piti ujutro - daje punu vedrinu za cijeli dan.

Da biste poboljšali okus i okus "baze" pića, možete jednostavno dodati okus od mente i Ivan-čaja, jasmina i drugih biljnih sastojaka. Pijte čaj iz badana i s mlijekom, s medom, i sa šećerom - koji ga voli. Možete napraviti bergeniju i dodatnu komponentu, dodajući joj malo običnog crnog čaja - dobivate mirisni tonik.

Za medicinske svrhe Badan je drugačije pripremao.

  1. Za decoctions koristiti uglavnom rizoma. Da biste pripremili monokomponentni izvarak, uzmite žlicu zdrobljenog korijena Badanovog, ulijte sirovinu sa čašom kipuće vode. To se radi u emajliranoj posudi, pokrivenom poklopcem i spremnom na vodenu kupku. Nakon pola sata juhu ostavimo po strani, ostavimo da se ohladi, filtriramo, namjestimo na izvorni volumen dodavanjem kipuće vode i uzimamo u skladu s indikacijama. U prosjeku, potrebno je koristiti malu količinu esencije prije obroka 2-3 puta dnevno.
  2. "Jakija" koncentrirana infuzija priprema se prema starom receptu altaja, nazivajući ga vodenim ekstraktom. Čaša kipuće vode prokuhala je tri žlice zdrobljenih badanovih rizoma. Kuhati na niskim vrućinama dok se ne ispari polovica tekućine. U isto vrijeme povremeno se miješa, tako da se trava ne spali. Nakon što se posuda s juhom ukloni iz topline, ekstrakt se filtrira, istisnuvši tekućinu iz rizoma. Za oralnu primjenu dovoljno je 20-30 kapi nekoliko puta dnevno.

Korijen Badane: ljekovita svojstva i kontraindikacije

Badanovi rizomi - najvredniji dio biljke za medicinsku uporabu. Kao i svaki drugi lijek, tu je i badan i brojne kontraindikacije.

To uključuje:

  • trudnoća i razdoblje dojenja djeteta s majčinim mlijekom;
  • alergijske manifestacije na biljci ili njezinim komponentama;
  • tahikardija;
  • hipotenzija;
  • zatvor.

Rizomi koriste suho i tlo. U takvom obliku mogu se kupiti u ljekarni. Ovisno o dokazima, korijen se koristi drugačije.

Badana korijen u ginekologiji

Badan-saxweed je veliki "liječnik" za žene. Ako urinogenitalna upala često provodi upalne procese, svakako biste trebali probati rizome biljke kao lijek. Infuzija se uzima oralno s:

  • teška i bolna menstruacija;
  • za zaustavljanje krvarenja nakon pobačaja ili pobačaja;
  • s cistitisom, upalom privjesaka itd.

Ako se dijagnosticira erozija ili intravaginalna upala, upotrijebite špriceva bobica. Da biste to učinili, infuziju razrijedite vodom (pola čaše po litri) ili dodajte 30 kapi ekstrakta u čašu vode.

U liječenju zglobova

Kako bi se uhvatili u koštac s bolovima u reumatizmu zglobova, koristi se izvarak Badanovih rizoma: 2 čajne žličice sirovine kuhaju se na laganoj vatri 10 minuta u čaši kipuće vode. Nakon filtriranja, infuzija se nanosi tri puta dnevno u žlicu na glavna jela. Trajanje liječenja ovisi o stupnju bolesti, obično je vidljivo poboljšanje tijekom prvog tjedna.

S proljevom

Zbog izraženih adstrigentnih i antibakterijskih svojstava, Bergenia se koristi kao narodni lijek za proljev, uključujući bakterijsku prirodu (npr. Za dizenteriju).

Jedna žlica rizoma pari se po litri kipuće vode. Infuzija mora biti protomit u vodenoj kupelji 20 minuta. Kada dođe vrijeme u vodenoj kupelji, juha se filtrira, pažljivo stišćući travu. Vrela voda dovodi volumen preostalog bujona u izvorni. Uzmite alat 3-5 puta dnevno za 2 žlice kako biste zaustavili proljev i konsolidirali rezultat još 2-3 dana.

Za djecu

Vrijedno je pristupiti liječenju djece biljem vrlo odgovorno, posavjetujte se s pedijatrom! Velika vjerojatnost alergijskih reakcija potpuno eliminira upotrebu badana u dojenčadi do tri godine. Za kupke s raznim problemima dermatološke prirode moguće je upotrijebiti izvarak rizoma i lišća. Kompresije s bergenijinim ekstraktom mogu se primijeniti izvana za rane i modrice.

Djeca starija od tri godine mogu pripremiti brašno za izlučivanje za ispiranje stomatitisom, upaljenim grlom, laringitisom i sl. Usne šupljine. U tom slučaju trebate objasniti djetetu da ne smijete gutati tekućinu!

Kako pripremiti badan

Kupite biljke rizoma u bilo kojoj ljekarni - nije problem. Međutim, zašto trošiti novac ako sirovine nabavljate sasvim samostalno?

Žetva rizoma je angažirana u lipnju do kraja srpnja. Zbirka se vrši ručno, čišćenje rizoma od čestica tla, oprati pod tekućom hladnom vodom. Ako su rizomi veliki, treba ih razrezati na nekoliko dijelova. Zatim se sirovina osuši na suncu. Sljedeća - poslana na sušenje. Za sušenje rizoma treba biti u hladu u prilično ventiliranoj, a ne vlažnoj prostoriji. Da bi se to postiglo, sirovina je postavljena u tankom sloju na tkaninu ili papir.

Harvest lišće Bergenia bolje približiti jesen, kada je koncentracija hranjivih tvari u njima je najviši bilo u proljeće. Za to su prikladni lišća treće godine života, ne koriste se mladi zelje.

Sirovine čuvajte u papirnim vrećicama ili vrećama od tkanine. Ako se poštuju uvjeti skladištenja, badan vrijedi 3-4 godine.

Badan: recenzije

Bez obzira na to koliko je napredovala moderna farmakologija, biljno liječenje ostaje vrlo popularno među stanovništvom. Unatoč činjenici da uporaba gotovih pilula štedi vrijeme i pojednostavljuje postupak liječenja, biljni lijek ima svoje prednosti:

  • prirodni sastav;
  • nizak rizik od alergija;
  • smanjenje učestalosti komplikacija;
  • relativna zdravstvena sigurnost.

Badan, čija ljekovita svojstva i kontraindikacije, od davnina, je čovječanstvo detaljno proučavalo, odličan je alat za cijeli popis bolesti. Pozitivan učinak liječenja postiže se redovitim korištenjem sredstava. Odgovori predstavnika službene medicine o badaneu su uglavnom pozitivni. Liječnici preporučuju korištenje alata u složenom liječenju kao dodatnog terapijskog.

Doista, Badan je nevjerojatna biljka. Osim dekorativne funkcije, ona također ima ulogu prirodnog prirodnog lijeka. Obratite se svom liječniku prije početka liječenja!

Ljekovita svojstva Bergenije u ginekologiji - primjena

Kaže se da brizganje iz izvarka korijena bergenije tijekom erozije može zamijeniti moxibustion. Erozija vrata maternice je vrlo česta u žena. Ovaj fenomen je svijetla točka na tkivima vrata.

Badan je cijenjen zbog atraktivnog izgleda, zbog čega se koristi u ukrasnom vrtu. Također, ova biljka ima mnogo ljekovitih svojstava. Badanovi rizomi sadrže tanin, galsku kiselinu i arbutin, što omogućuje korištenje bergenije u ginekologiji i drugim medicinskim svrhama u mnogim zemljama svijeta. Vrijeme je za procvat u lipnju i srpnju. Istodobno se preporuča prikupiti. Korijen ima tamno smeđu boju, a iznutra je ružičasta.

Badan može rasti u mnogim klimatskim područjima, što pridonosi njegovoj izvrsnoj otpornosti na mraz. Badan je vječno zimzelen. Odlikuje se gustim i gustim rizoma. Cvjetovi imaju bijele i ružičaste cvatove. Do kraja vegetacije biljka zadržava svoj dekorativni učinak.

Zanimljivo! Bergenia je univerzalna biljka koja se koristi iu industriji kože kao sredstvo za tamnjenje.

Korisna svojstva

Korijen biljke sadrži mnogo tanina i hlapljive proizvodnje, zahvaljujući kojoj je ova tvar postala tako popularna.

Prije sušenja korijen se skuplja i pere hladnom vodom. Preporučuje se sušenje biljaka na horizontalnoj površini prekrivenoj tkaninom. Gotova sušena korijen ima žutu ili ružičastu nijansu. Može se pohraniti do 4 godine.

Jedna od područja primjene su sljedeće:

  1. Koristi se u kozmetičke svrhe. Losioni iz njegovog izvarka pomažu u liječenju seboreičnog dermatitisa, akni, a također se bore protiv masne kože i uskih pora.
  2. Djeluje protuupalno, što mu omogućuje primjenu kod raznih bolesti urogenitalnog sustava i kod zaraznih bolesti u usnoj šupljini.
  3. Korijen Badane učinkovit je kod ginekoloških problema. Koristi se za liječenje erozije, drozda, mioma, endometrioze.
  4. Koristi se za liječenje kardiovaskularnog sustava, njegova korisna svojstva jačaju zidove krvnih žila i mogu sniziti krvni tlak.
  5. Zahtijevano u liječenju probavnog sustava i za rehabilitaciju pluća. Izvarak lišća ima sposobnost da poboljša imunitet i stimulira sve tjelesne sustave.

Badan stoljećima spašava ljude od raznih bolesti. Ima protuupalna, adstrigentna i antibakterijska svojstva.

Važno je! Važno je zapamtiti kontraindikacije: nemoguće je koristiti badan s tahikardijom, konstipacijom i povećanim zgrušavanjem krvi.

Primjena u ginekologiji

Badanovi korijeni u ginekologiji su vrlo traženi. Propisuje se za teške menstruacije koje se javljaju tijekom upale privjesaka, fibroida i drugih patoloških procesa. Često se tretman erozije provodi u bolničkim uvjetima pod liječničkim nadzorom.

Također se kod kuće koristi i rizoma Badana u ginekologiji. Oni prave losione, razna tuširanja i kupaće. Korijen biljke ima posebnu ljekovitu moć, ali se listovi uspješno koriste i za liječenje nekih bolesti. Primjerice, listne se infuzije koriste za liječenje kolitisa, tuberkuloze, kronične upale pluća i raznih zaraznih bolesti.

Ekstrakt pripremljen od bergenije, pomaže kod krvarenja, upalnih bolesti i teških razdoblja. Za pripremu uzmite 3 žlice zdrobljenih sirovina i ulijte čašu kipuće vode. Smjesa treba prokuhati dok se ne smanji. Kada krvarenje treba uzeti 30 kapi. Za eroziju, ispiranje treba obaviti pomoću razrijeđenog ekstrakta.

Kada je cistitis potrebno uzeti infuziju od lišća i korijena. Nekoliko žlica suhih sastojaka kuha se u vodi najmanje pola sata, a zatim juha filtrira i uzima u roku od 5 dana. Također možete napraviti sljedeće koristan izvarak korijena. Oko 20 grama korijena se izlije s vodom i inzistira na vodenoj kupelji oko pola sata.

Bergenia za liječenje erozije - recepti

Rečeno je da brizganje iz izlučenih korijena trave tijekom erozije može zamijeniti mokrenje. Erozija vrata maternice je vrlo česta u žena. Ovaj fenomen je svijetla točka na tkivima vrata.

Erozija vrata maternice je vrlo česta u žena. Ovaj fenomen je svijetla točka na tkivima vrata.

Uzroci erozije su zarazne bolesti, ozljeda maternice ili oslabljeni imunološki sustav. To nije bolest, nego patološke promjene u vratu maternice koje mogu uzrokovati druge bolesti. Nakon dodatnih pregleda postavlja se dijagnoza. Žene najčešće ne osjećaju eroziju, a njezini simptomi mogu biti slični manifestacijama drozda.

Za liječenje erozije mogu se koristiti i konzervativne i kirurške metode. Konzervativne metode su liječenje lijekovima i tijek fizioterapije. Bez obzira na veličinu i vrstu erozije, potrebno je uložiti sve napore da se ona ukloni. Za potpuni oporavak djelotvoran korijen bergana zahvaljujući vazokonstriktornim, antimikrobnim i protuupalnim karakteristikama.

Infuzija za cervikalnu eroziju

Pripremite infuziju na sljedeći način: usitnjene sirovine od oko 3 žlice prelijte kipućom vodom i kuhajte na vatri dok polovica tekućine ne ispari. Za ispiranje potrebno je nekoliko žlica razrijediti u pola litre vode. Na taj se način tretiraju miomi i upalni procesi u dodacima. Ako se erozija kombinira s miomom i endometriozom, uz korijensku bergeniju koriste se čičak i čičak.

Istodobno s ispiranjem, potrebno je uzeti gotovu infuziju iz korijena bergenije nekoliko žlica sat vremena prije jela. Također je moguće liječiti decoction sa špricanjem cijevi, upalom privjesaka i različitim krvarenjima.

Obratite pozornost! Da biste izvršili dijagnozu i propisali lijekove, treba se obratiti liječniku.

Korijen Bergenije učinkovit je u liječenju mnogih bolesti. Pravilno primjenjujući lijekove, na temelju ove biljke, možete se riješiti mnogih ženskih problema.

Badan je gust

Ime na latinskom jeziku: Bergenia crassifolia

Sinonimi: mongolski ili čagirski čaj

opis

Bergenija je ljekovita biljka, poznata i pod imenom Sagegravaceous plate ili bergenia. Budući da se iz bergenije često kuha čaj, ponekad se sama biljka naziva “mongolski” ili “čigirski” ili “sibirski” čaj. Međutim, nisu svi ljudi znali da se Badan može koristiti kao zdravo piće: u nekim slučajevima, Badan se uzgaja samo kao ukrasna biljka koja krasi vrtove i kućne parcele. To je olakšano privlačnim izgledom bergenije: crvenkastim stabljikama, sjajnim zaobljenim lišćem i gustim cvjetovima malih ružičastih ili ljubičastih cvjetova.

U prirodi su mnoga područja Sibira, Kazahstana, Primorskog teritorija, kao i Mongolija, Koreja i Kina mjesta distribucije. Kamena sabljasta ploča, koja opravdava svoje ime, preferira da raste na fragmentima stijena, na kamenju, stjenovitim padinama, često u planinama, na vrlo visokim visinama. Badan se nalazi iu šumama pod crnogoričnim i listopadnim stablima, gdje u povoljnim uvjetima može prerasti u bujne šipražje.

Ova višegodišnja zimzelena trava ima vrlo dugi korijen, duljine i do nekoliko metara. Međutim, ova dužina rizoma Badana ne doseže brzo. Vjeruje se da je nemoguće vratiti se na isto mjesto za berbu prije deset godina. Visina nadzemnog dijela je do pola metra. Veliki listovi (do 30 centimetara u promjeru) bogate tamno zelene boje, do jeseni stječu crvenu nijansu, a zimi ostaju pod snijegom i mogu rasti 3 godine. Razdoblje cvatnje Badane rađa se krajem proljeća - početkom ljeta.

Žetva i skladištenje

Najčešće, za liječenje dobivenih rizoma Badan. Najbolje vrijeme za njihovo prikupljanje je lipanj i srpanj. Nakon kopanja, protresite ih sa zemlje i temeljito ih operite u tekućoj vodi. Rizomi se režu na duge komade, a zatim se režu duž duljine. Lagano sušite, počnite sušiti sirovinu: stavite tanki sloj na papirnate listove ili komade tkanine, u prostoriju sa stalnom cirkulacijom svježeg zraka. Možete se osušiti na ulici pod baldahinom u hladu, izbjegavajući toplinu iznad 45 stupnjeva. Sušenje traje oko tri dana - znak spremnosti sirovina bit će da korijeni počnu lako lomiti.

Čuvajte spremljene sušene korijene u vrećama od tkanine ili papirnatih vrećica, sprječavajući vlagu. Sirovine zadržavaju svoja ljekovita svojstva 4 godine.

Lišće badane također ima ljekovita svojstva. Oni se beru u srpnju. Treba odabrati lišće staro najmanje 3 godine, koje je nekoliko puta uspijevalo pod snijegom i tamnije do tamno smeđe. To je znak fermentacije - od tako starih listova možete napraviti čaj koji će dobro okusiti i ima izvorni okus. Sakupljeni listovi se najprije isperu i osuše u prozračenom prostoru ili na svježem zraku, a temperatura sušenja ne smije prelaziti 50 stupnjeva. Gotove sirovine potrebno je pohraniti u staklenku, a njihova svojstva i okus zadržat će se ne dulje od 2 godine. Sakupiti zeleno lišće bergenije ne može biti!

U nekim slučajevima, cvjetovi za bergeniju i njezino sjeme također se skupljaju za liječenje.

Povijest korištenja

Badan je u znanstvenom svijetu prvi put poznat u 18. stoljeću, kada ga je opisao poznati švedski liječnik Karl Linney, kojem je biljka poslana iz Rusije, iz Sankt Peterburga - a Badan je donesen iz Sibira. On je taj koji je krstio Bonan Kamenolomac debelog lišća - i od tada se to ime koristi u botanici.

Međutim, mnogo prije toga Badan je korišten u narodnoj medicini Sibira i Altaja, bio je poznat od kineskih i tibetanskih iscjelitelja. Iscjelitelji su primijetili da sifon ne samo da dijeli kamenje na kojem raste, nego također pomaže rastopiti kamenje u bubrezima. Tradicionalni recepti za badana sadrže i preporuke za liječenje bolesti dišnog sustava uz pomoć - koristi se za tuberkulozu i upalu pluća. Odvarak lišća pomaže kod bolesti probavnog trakta, kao i kod urinarnog trakta. Uz njegovu pomoć liječena je gušavost i bolovi različitog podrijetla, uključujući stomatološke i reumatske tegobe. Mongolski iscjelitelji koristili su Badan kako bi se nosili s mučninom i prestali povraćati. Badana čaj je popularan ne samo u Mongoliji, već iu Kini. Stanovnici Srednjeg kraljevstva smatraju ga tradicionalnim pićem, piju ga vruće i rashlađeno - ne samo u medicinske svrhe, već i za užitak. Okus i boja čaja iz lišća Bergenije slična je crnom čaju, a odlikuje se nešto više oporim i oporim okusom i aromom, kao i potrebom za duljim kuhanjem.

Badan se smatra ne samo pićem nego i hranom autohtonih naroda Sibira. Za hranu berba korijena. Narezuju se na male komadiće, stavljaju u juhe, a čak se koriste i kao zasebna prilog koji pokreće okus mesnih i ribljih jela.

Moderna medicina također pokazuje značajan interes za svojstva bergenije. Istraživanja provedena na Sibirskom državnom medicinskom sveučilištu potvrdila su da Bergenia ima hepatoprotektivna svojstva, a oni su još izraženiji u njoj nego u silimarinu, biljnoj tvari koja se tradicionalno koristi za zaštitu jetre i potporu njenom pravilnom radu.
Osim toga, ekstrakt bergenije se koristi ne samo u biljnoj medicini, već iu industriji kao prirodno sredstvo za tamnjenje: kod štavljenja kože, izrade cerade, za impregnaciju ribarskih mreža - zbog svojih taninskih svojstava, Bergenia značajno povećava trajnost gotovih proizvoda. Također možete dobiti crne i smeđe boje iz nje. Vrtlari i dizajneri krajolika cijene dekorativna svojstva Badane - često služe kao ukras cvjetnim gredicama i alpskim toboganima.

Kemijski sastav

Biološka vrijednost bergenije osigurava tanine - tanine. U Badani su 4 puta više nego u hrastovoj kori. Oni se nalaze u lišću iu korijenu biljke, au podzemnom dijelu više - do 27%, njihova koncentracija raste s dobi biljke. Tanini osiguravaju adstrigentna svojstva, sposobnost borbe protiv patogenih bakterija, zaustavljaju krvarenje i smanjuju upalu.

Bergenijski listovi također sadrže veliku količinu glikozida - antiseptički arbutin (do 22%), slobodni hidrokinon, bergenin. BADAN sadrži organske kiseline - galske, ilagične, vrijedna eterična ulja i flavonoide s antioksidativnim svojstvima. Lišće ploče kamenogrlja bogato je ugljikohidratima (šećerima i škrobom), katehinima, vitaminima i mineralima potrebnim ljudskom tijelu - oni imaju željezo, bakar, mangan.

Korijeni Badane također sadrže izokumarinski bergenin, fitoncide i smole.

Medicinske primjene

Bolesti probavnog trakta

Antiseptičko djelovanje i sposobnost za ublažavanje upale čine lijekove s beranom učinkovitim u liječenju raznih bolesti probavnog trakta. Badanovi preparati za proljev, povraćanje, dizenteriju, kolitis i enterokolitis, potrebu za povratom pomoći mikroflore crijeva. Blagotvorni učinci imaju na temelju bergenije za gastritis, kao i on se savjetuje da biste dobili osloboditi od hemoroide. Badan potiče borbu protiv mikroba, ima hemostatsko i adstrigentno djelovanje. Stomatolozi preporučuju korištenje uvaraka ili tinkture bergenije za ispiranje usta pri određenim upalnim bolestima, te smanjivanje krvarenja desni s parodontnom bolesti i stomatitisom.

ginekologija

U ginekologiji Badan pomaže u liječenju fibrome maternice, zaustavlja krvarenje, pomaže u suočavanju s previše menstruacije, propisuje se nakon poroda. Preporučuje se da se koristi za erozivne lezije cerviksa, za kolpitis, kao i za vrijeme oporavka nakon pobačaja. Treba napomenuti da se sredstva s badanom koriste ne samo za internu uporabu, nego ih ginekolozi mogu preporučiti za ispiranje.

Bolesti dišnog sustava

Drugo područje primjene berana su bolesti dišnog sustava. Pomaže u liječenju upala i drugih plućnih bolesti, pomaže kod tuberkuloze, ima blagotvoran učinak protiv orza, laringitisa, hripavca, gripe i različitih virusnih infekcija, pomaže u suočavanju s vrućicom. Badan se također propisuje za bolesti koje se temelje na bakterijskoj infekciji.

Vanjski lijek

Vanjska uporaba bergenije također je česta pojava. Njegove infuzije i odljeve koriste se za obloge u složenom liječenju reumatizma, za ranu regeneraciju rana i čireva. Kompresije s ekstraktom znaka ili izrezom koriste se za različite dermatološke probleme.

Osim toga, Bergenia pomaže kod povišene tjelesne temperature, smanjuje pritisak, pokazuje antispazmodično djelovanje. Preporučuje se za stres kao pomoćno sredstvo za normalizaciju psihološkog stanja, kao i sredstvo koje ima opći učinak jačanja i stimulira imunološki sustav.

kozmetika

Bergenija se često koristi za rješavanje kozmetičkih problema. U tu svrhu, razni losioni ili oblozi s badanom. Pomaže riješiti se acne, očistiti kožu od furunculosis, pomaže osloboditi seborrheic dermatitis. Korištenje bergenije može kožu učiniti još ujednačenijom, smanjiti proširene pore i također vratiti znojne žlijezde u normalu uz pretjerano znojenje.

Ako tijekom kupanja koristite infuziju ili izvarak bergena, to će biti izvrstan alat za ublažavanje akutnog cistitisa, kao i za uklanjanje uznemirujućih simptoma hemoroida.

Antitumorsko sredstvo

Antitumorski učinak bergenije čini ga jednim od prirodnih lijekova koji su često uključeni od strane travara u naknade za borbu protiv raznih onkoloških bolesti. Badan ima dodatni tonik i jača imunološke snage organizma, potiče borbu protiv bolesti.

Veliki broj tanina dovodi do činjenice da uz dugotrajnu uporabu, sa svim svojim pozitivnim učincima, Bergenia također može izazvati neugodne posljedice u obliku zatvora. Oni koji su skloni niskom pritisku trebaju ga uzimati s oprezom - jer ga Bergenia može još više sniziti. Stoga je tijekom rehabilitacije uz pomoć bergenije potrebno pažljivo pratiti i redovito mjeriti pokazatelje krvnog tlaka. Nepoželjno je koristiti Badan s tendencijom tahikardije - Bergenia lijekovi mogu povećati puls. Kontraindikacija za prijem je sklonost stvaranju krvnih ugrušaka. Ni u kojem slučaju ne mogu primijeniti zeleno lišće bergenije, jer sadrže otrovne tvari.

Liječenje bolesti

Korijen bergenije koristi se u liječenju sljedećih bolesti:

kontraindikacije

Prijem Badina root je kontraindiciran u:

Recepti 1

Badan debeli list - s kolitisom, enterokolitisom

10 grama korijena ulijte 200 ml. kipuću vodu, zagrijte u kipućoj vodenoj kupelji 30 minuta, inzistirajte 1 sat, procijedite. Uzmite 1-2 žlice prije obroka 3 puta dnevno.

Adstrigentno, hemostatsko, protuupalno sredstvo za bolesti gastrointestinalnog trakta

1 žlica korijena ulijte 200 ml. kipuću vodu, stavite u emajliranu posudu, kuhajte u kipućoj vodenoj kupelji 30 minuta, inzistirajte 10 minuta, procijedite, donesite juhu s kuhanom vodom do primarnog volumena. Uzmite 1-2 žlice prije obroka 3 puta dnevno.

Kod tuberkuloze, plućnih krvarenja, akutnih i kroničnih oblika upale pluća, akutnih respiratornih infekcija, infekcija influence, hripavca, laringitisa, groznice, glavobolja, zglobnog reumatizma

2 žlice nasjeckanog korijena ulijte 500 ml. kipuće vode, kuhati na laganoj vatri 15 minuta, inzistirati 3 sata, procijediti. Uzmite 1/4 šalice 3 puta dnevno 30 minuta prije obroka.

Ekstrakt vode

3 žlice zdrobljenih korijena sipati 1 šalicu kipuće vode, kuhati na laganoj vatri do isparavanja polovice izvornog volumena, inzistirati 30 minuta, ocijediti. Uzmite 30 kapi 2-3 puta dnevno. Za ispiranje, razrijedite 1 žlicu ekstrakta u 0,5-1 l vode. Za ispiranje usta 1 žlica ekstrakta razrijeđen u 0,5 litara prokuhane vode.

Ekstrakt alkohola

10 grama nasjeckanog korijena prelijte 100 ml. votku ili alkohol od 70 stupnjeva u staklenoj posudi, inzistirati na tamnom mjestu, povremeno trese 8-10 dana. Zatim stisnite, procijedite. Za ispiranje, za upalu grla i oralne bolesti: 1 čajna žličica ekstrakta razrijeđena u 2 šalice tople prokuhane vode, isperite 1-3 minute.

tinktura

50 grama zgnječenog korijena ulijemo u tamnu staklenu bocu, prelijemo 400 ml. 70% medicinskog alkohola, inzistirati 1 mjesec na tamnom mjestu, povremeno trese, naprezati. Uzmite 10-20 kapi 2 puta dnevno 30 minuta prije jela.

isprati

Nanesite na stomatitis, gingivitis, parodontnu bolest, upalu grla

2 žlice nasjeckanog korijena ulijte 1 šalicu kipuće vode, ostavite da se ohladi, procijedite. Isprati usta 3-5 puta dnevno.

Losioni, obloge

Nanesite s ranama, čirevima, modricama, hematomima, za njegu za masnu kožu

10 grama nasjeckanog korijena prelijte 200 ml. kipuću vodu, inzistirati u termosu 2 sata, procijediti. Gaza presavijeni u nekoliko slojeva, mnogo navlažite u infuziji i primijenite na zahvaćena mjesta 2-3 puta dnevno 20-50 minuta.

syringing

Primjenjuje se fibromom maternice, krvarenjem iz maternice, erozijom cerviksa, menoragijom, belyahom, kolpitisom

15 grama korijena sipati 1 šalicu kipuće vode, kuhati u vodenoj kupelji 30 minuta, inzistirati 15 minuta, procijediti. Pijte toplu otopinu 2-3 puta dnevno.

Kupke s hemoroidima

30 grama usitnjenog korijena ulijte 500 ml. kipuće vode u termosu, inzistirajte 1 sat, ocijedite. Ulijte infuziju u malu zdjelu vode. Temperatura vode treba biti 35-38 ° C, trajanje postupka je 10-20 minuta, broj kupki ne smije prelaziti 15.

opći recept

2 žlice slomljenog lišća sipati 1 šalicu kipuće vode. Inzistirajte 4 sata, procijedite. Uzmite 2 žlice 3 puta dnevno nakon jela.

Ljekoviti aromatski čaj

Ovo piće ublažava umor, fizički i mentalni, ima jaka tonička svojstva.

Trebat će prošlogodišnja smeđa lista bergenije. 2 žlice slomljenog lišća ulijte 1 litrom kipuće vode. Uliti 30 minuta. Procijedite i pijte kao čaj, dodajući šećer, mlijeko ili med.

Recenzije

Dmitry

Zdravo, Julia Evgenievna!

Peel zbirka ljekovitog bilja Manzhetka, početno pismo, Badana list, meadowsweet), on je dao dobar učinak na pritisak, odmah osjetio da je glava postala svjetlija, to jest, pritisak postao niži i stabilniji.

30.05.15. Veronica

Dobar dan, draga Julia Evgenievna!

Vi se, vjerojatno, sjećate mene i mojih pokušaja da se borim sa svojom bolešću - miomom, štitnom žlijezdom. U studenom 2014. napravila sam ultrazvuk nakon fitoterapije fibroida prema Vašim preporukama, na kojima su se fibroidi smanjili za 1 cm i postali 31x28x33 mm, bez proliferacije, IL - 0,66, homogeni endometrij - 7 mm. Bilo mi je drago što se čvor smanjio i nije odrastao, štitnjača se smirila.

Cijelo to vrijeme liječena je biljem: čičkom, rožnjakom, Durišnikom, Sporyshom, smiljem, Elderberry, Tsetarija, Duckweed, meadowsweet. Uzela je tinkturu od pinjola. Uzeo je Euphorbia Pallas u tinkturu. Napravila je navodnjavanje s blagom roda Badan, Euphorbia, Calendula. Gadgeti s Comfrey nekoliko dana, pili sok od mrkve. Ultrazvučni mi je preglednik uvjerio da je sada moguće napraviti ultrazvučni pregled najmanje jednom svakih šest mjeseci, a ne mjesec ili dva, kao što sam učinio, slijedeći dinamiku.

Sada me tretiraju. Piti travu: Agrimony, Duckweed, smilje, meadowsweet, Tsetrariya, Aspen kora, ponekad i dodati Durishnik. Navodnjavanje: Rak, nekoliko kapi tinkture mlječika, ponekad dodaju Badan. Od danas radim gadgete Comfreya.

Hvala na razumijevanju! Zaista se nadam vašoj podršci.

Savjet liječnika

08/14/18 Vadim

Pomozite, molim vas, ako postoji bilo kakva nada za liječenje uz vaš savjet. Hvala unaprijed. Imam 52 godine.

Zdravo, dragi Vadim!

Mislim da je nemoguće čekati, moramo tražiti "." Vinca Tinktura od Rose Quarantus), iz koje je lijek za liječenje leukemije je napravio ranije, i početi njegova primjena prema shemi kap.

1. U očekivanju ove tinkture, brzo možete napraviti tinkturu velikog korijena:

- 2,0 g suhe biljke sipati 100,0 ml od 60% alkohola, uliti 7 dana, procijediti i piti 12 kapi 3 puta dnevno, prije obroka, u 1 tbsp. voda. Tečaj - primiti tinkturu zimzelena.

- 2 žlice. zgnječen do korijena korijena zagrijan pola sata u 400,0 ml vode u zatvorenoj posudi na laganoj vatri. Ne dovodi do kuhanja, gubi svojstva! Inzistirajte 4 sata, procijedite. Pijte 2 žlice. 4-5 puta dnevno. Kontrola OVK - svaki tjedan. Odavde će trajanje tečaja biti jasno.

3. Istovremeno skupite bilje.

Grind trava i plodovi ravnomjerno do 2-3 mm, korijenje do 3-5 mm - na početku mehanički na male komadiće, a zatim na mlinac; ravnomjerno miješati.

Bilje bez doze treba uzeti u žlicama.

- 1 tbsp. smjesa ulijte 300,0 ml hladne pitke vode jedan sat, a zatim zavrijte. Pećite na laganoj vatri ili u vreloj vodenoj kupelji, pokrivenu, 15 minuta.

Ohladiti, procijediti i istisnuti do 300,0 ml.

Popijte 100,0 ml tri puta dnevno, 30 minuta prije obroka. Tečaj - 2 mjeseca.

Ali moramo se okrenuti drugim hematolozima. Čak iu jednom gradu dvije bolnice daju različite preporuke.

Nemojte izgubiti hrabrost i pošaljite svoj UAC i citogram.

08/04/18 Ilya

Zdravo, Julia Evgenievna!

Hvala vam puno na pomoći u liječenju dvostrukog vida. Sve sam radila po vašim receptima. Može se reći da je izliječen, ali još uvijek ima malo preostalih učinaka. Moje pitanje je drugačije. Znaš da sam otrovan akonitom kroz vlastitu krivnju, od predoziranja.

Imam rak prostate 4 stupnja s koštanim metastazama. Dok sam pio akonite i druge tinkture, sve je bilo u redu i namjeravala sam se poboljšati. Ali nakon pauze u infuzijama, dobio sam mali PSA. Koristio sam Comfrey, 120 grama po 1 litri votke. 50 grama akonita za 0,5 litre votke. Sophora japanska tinktura, 100 grama Za 0,5 litara votke. Također se koriste korijeni Althea, Devyala, Chagu, čičak, lišće bobica i debla te maslačak.

Pravio je kolače od plave gline i stavljao ih na malu zdjelicu ili kralježnicu. Koristio sam izvarke majskog pelina + Wormwood + Chernobylik), mijenjao sam ih svaki tjedan. Repa, maslačak, besmrtna pješčana, Tansy - cvijeće, kamenac, Ivan čaj, medunits, astragalus, arnica, Senna, islandska mahovina, stolisnik, kopriva, rusa, konjski rep, imela bijela, bjelice. Činjenica je da dok se bojim koristiti akonit, iako imam hemlock - tinkturu, ali mi to neće puno pomoći.

Želim ponovno početi koristiti bilje i tinkture, ali ne znam kako. Tada sam pio dijeleći travu na dva dijela i mijenjao ih svakih 7 dana. Molim vas, možete li mi dati savjet - možda trebate ukloniti nešto iz zbirke ili dodati nešto drugo. Nemam bol. Još se osjećam dobro i umorno. Zaboravio sam napisati, napustio sam životinjske proteine. Jedem biljna i neprečišćena ulja. Pisao sam vam početkom svibnja, ali nisam dobio odgovor. Molim vas ponovno mi dajte savjet o tome što dalje. Bog je milostiv prema meni i mislim da je vaša pomoć od velike važnosti!

Hvala vam na odgovoru koji se radujem!

Zdravo, dragi Ilya!

Ali sada je sve postalo jasno! S vama se doista odnosi herojski, a to je okrutno prema sebi! Ali, ipak, "spaljivanje na mlijeku, puhati vodu" nije potrebno! Aconite Dzhungarsky, ovaj otrov za otrov. Popili ste 10% tinkture, a to je uobičajena tvrđava, podložna ulasku pod brdo, iz 1 izvorne kapi!

Mislim da je moguće ponoviti unos kapljica Aconite Jungar, ali opreznije - od 1 kapi dva puta dnevno, dodajući 1 kap dnevno na recepciju. Peak slajdovi čine 20 kapi i smanjuju se. Inače, samo crveni agar može se usporediti s Dzhungar akonitom, u gotovoj tinkturi.

Za koštane metastaze najbolje je koristiti korijenje Larkspur high (šiljak i živokost Comfreya). Ti ga već poznaješ. Istodobno s Aconite Dzhungar, ili Amanita Larkspill High i Comfrey mogu se koristiti lokalno - u losionima i mikroklizama, izmjenjujući ih. Nema više izravnog pristupa prostati:

1. Gavran za mikroklizm.

- 1 des.l. isjeckane korijene Gavez izlijevati preko noći u čaši prokuhane vode na sobnoj temperaturi, ujutro odvoditi. Korijeni ponovno izliju čašu kipuće vode i inzistiraju pola sata. Naprezanje, povezivanje.

Postupak se provodi tek nakon crijevnog pokreta ili čišćenja klistira, jer će se inače iscjeljujuća otopina.

Topla infuzija u količini od 50.0-70.0 ml utipkajte u gumenu krušku istog kapaciteta i unesite rektalno. Nakon zahvata potrebno je držati položaj koljena do 15 minuta, tako da otopina ne iscuri. Tečaj od 10-12, dnevno i ponoviti nakon 2 tjedna.

Koje bilje prikupiti za piće?

Grind trava i plodovi ravnomjerno do 2-3 mm, korijenje do 3-5 mm - na početku mehanički na male komadiće, a zatim na mlinac; ravnomjerno miješati.

Bilje bez doze treba uzeti u žlicama.

- 1 tbsp. smjesa ulijte 300,0 ml hladne pitke vode jedan sat, a zatim zavrijte. Pećite na laganoj vatri ili u vreloj vodenoj kupelji, pokrivenu, 15 minuta.

Ohladiti, procijediti i istisnuti do 300,0 ml.

Popijte 100,0 ml tri puta dnevno, 30 minuta prije obroka. Tečaj - 2 mjeseca.

I, prije nego se oprostim, Ilya, još jednom, molim vas, pišite adresu pažljivo - u svibnju od vas nije bilo pisama!

Tatjana

Imam endometriozu uterusa, endocervicitis cerviksa, endometrij - 7 mm (u fazi 1 m). Cerviks s cistama je do 8 mm, endotel je 3,0 mm. menstruacija je drugačija: od obilnog do normalnog. Sada opet, dugi krvni ugrušci.

Savjetovati što će mi pomoći? Uz hormonske droge - problem, ne mogu ih tolerirati, dok ne pozovete hitnu pomoć. Uskoro liječnički pregled, ako ne prođem - neće biti prijema.

- 30,0 g suhe trave sipati 150,0 ml 60% alkohola (ili ljekarne Gerboton). Inzistirajte u mraku 10 dana, ocijedite. Pijte 15 kapi 3 puta dnevno, prije ili tijekom obroka. Tečaj - 4 tjedna.

Grind trava i plodovi ravnomjerno do 2-3 mm, korijenje do 3-5 mm - na početku mehanički na male komadiće, a zatim na mlinac; ravnomjerno miješati.

Bilje bez doze treba uzeti u žlicama.

- 1 tbsp. smjesa ulijte 200,0 ml hladne pitke vode jedan sat, a zatim zavrijte. Pećite na laganoj vatri ili u vreloj vodenoj kupelji, pokrivenu, 15 minuta.

Ohladite, istresite i istisnite do 200,0 ml.

Pijte 70.0 ml tri puta dnevno, 30 minuta prije obroka. Tečaj - 2 mjeseca.

3. Navodnjavanje od 5-14 d.ts.

Grind i uzeti jednako.

- 1 tbsp. Smjesu se pomiješa s 350,0 ml vode, dovede do vrenja i vrije 5 minuta. Inzistirajte 30 minuta, procijedite.

Šprice po svim pravilima, ležeći u kupaonici, bacajući noge na stranu (u pozi žene), najmanje 10 minuta. Nakon postupka, obilno namočite vatom s pamučnom gazom istog sastava. Stavite tampon na noć i ponovite u sljedećem ciklusu.

Broj biljaka po zadanom je naveden u žlicama.

Javite mi, Tatiana!

Rado ćemo vas vidjeti u brendiranim trgovinama Eko-tvornice "Staroslav" u vašem gradu, kao iu našoj online trgovini.

SREĆNO I prije komunikacije!

Zoya

Imam 65 godina, visina 158 cm, težina 42 kg. Već više od 20 godina ujutro imam labavu stolicu (prije doručka i doručka). Nakon ručka dolazi do stvaranja plina, koji traje do 20 sati, posebno teško od 18 do 20 sati. Prisiljen ograničiti se na komunikaciju.

Još uvijek radim. Ali već je bilo teško. Radim gimnastiku svaki dan: i uzdignute poze, i istezanje, i bućicama 2-3 kg. Pritisak ponekad skoči 2-3 puta mjesečno na 150-160. U ljetnim mjesecima uglavnom niski tlak, ali i skokovi: 90/60, 80/50. Povećavam zeleni čaj, Sagan-dayily, vježbe disanja. Ali moj glavni problem su labave stolice, bol u crijevima. U posljednja 2 mjeseca sam izgubio 2 kg.

Osjećaj slabosti. Uskoro ću napraviti kolonoskopiju. Nijedan laboratorij ne identificira parazite, osim Giardie. Mikroflora u crijevu je slomljena, nema korisnih bakterija. Vidio sam mnogo probiotika i prebiotika. Nema rezultata.

U bolnici prije 4 godine dali su Ersefuril, Pancreatin, Omez. Dok pijem ovaj pribor, stolica se izdaje. Prestajem uzimati lijek i sve se vraća.

Što mi možete savjetovati? Želim udebljati barem 2-3 kg. Ništa se ne događa. Pomoć molim.

Suosjećam! Kod plinova postoje mnoge metode borbe - sorbenti, dijeta s iznimkom proizvoda koji uzrokuju stvaranje plina. Zamijenite slatke plodove poput grožđa kruškama. Odbacite sve što sadrži kvasac, uključujući i svaki kruh; zamijenite grubo vlakno kupusa mekim vlaknima tikvica, banane; koristiti podvodna bilja i posebna sredstva kao što je Espumizana.

No, glavni lijek, što god se moglo reći, je DIET, uzimajući u obzir kiselost želuca. Na niskoj razini - uvijek pažljivo žvakajte hranu, jedite polako i povećajte izlučivanje gorkog bilja; na visokoj pre-usitniti hranu i smanjiti izlučivanje drugih bilja već.

1. Pokušajmo pokrenuti ovu zbirku:

Grind trava i plodovi ravnomjerno do 2-3 mm, korijenje do 3-5 mm - na početku mehanički na male komadiće, a zatim na mlinac; ravnomjerno miješati.

Bilje bez doze treba uzeti u žlicama.

- 1 des.l. smjesa ulijte 200,0 ml hladne pitke vode jedan sat, a zatim zavrijte. Pećite na laganoj vatri ili u vreloj vodenoj kupelji, pokrivenu, 15 minuta.

Ohladite, istresite i istisnite do 200,0 ml.

Pijte 50,0 ml 4 puta dnevno, 30 minuta prije jela. Tečaj - 2 mjeseca.

2. Trienzim. Prijem prema uputama, u roku od 2 mjeseca.

3. Sorbenti - apsorberi plina (Polyphepan, Litovit M), dugo vremena.

4. Otopite propolis u ustima.

Dnevna doza - 3,0 grama. Kuglu od čvrstog propolisa podijelite na male, prikladne čestice za resorpciju, i ne bojte se da ćete je progutati za 1,5 do 2 sata i započeti novu seriju. Tečaj je 3 tjedna, pauza od 2 tjedna i ponovite.

Molim vas, obavijestite me, Zoe.

Rado ćemo vas vidjeti u brendiranim trgovinama Eko-tvornice "Staroslav" u vašem gradu, kao iu našoj online trgovini.

SREĆNO I prije komunikacije!

07/16/18 Lyudmila

Zdravo, Julia Evgenievna!

Tek sam nedavno vidio odgovor na svoje pitanje. Hvala vam puno na odgovoru!

Imam 46 godina. Već 3,5 godine pokušavam izliječiti fibrocističnu mastopatiju, poduzela sam različite pripreme, ali nema rezultata. Pokušao sam piti bilje, ali bojim se da radim nešto pogrešno.

Ako možeš, pomozi mi, molim te! Moja dijagnoza od mammologa: FCM u obje mliječne žlijezde. Endokrinolog: UZ - diffuzno-nodularna netoksična gušavost 1 tbsp. Rezultati ispitivanja: tiroidna peroksidaza, antitijela (ATPO) - 69,26 MO / ml; protutijela tireoglobulina (ATTG) - 49,6 MO / ml; stimulirajući hormon štitnjače (TSH) - 2.42. Ginekolog: nodularne fibroide tijela maternice u kombinaciji s endometriozom; ciste, kao i polip i erozija.

Nakon svih testova i biopsije, erozijom sam spalio i odstranio polip, ali ne znam kako se nositi s mastopatijom! Posljednji put me je mammolog imenovao da pijem hormone, ali sam se bojao uzeti ih i nisam otišao do mammologa.

Dobar dan, Lyudmila!

Svi vaši ginekološki problemi ukazuju na njihovu hormonsku prirodu. Predlažem da se počne s tinkturama Crvene četkice i Borovoy maternice, spojene zajedno. Ali donirajte krv za estradiol i progesteron u prvoj polovici ciklusa (od 2-5 d.ts.); a drugi (od 21-23 d.ts.) nužno. Mislim da će se otkriti nedostatak progesterona.

1. Tinktura Borovoy maternica i crvena četka. Prije uporabe, uzmite svakih 25 kapi i kombinirajte. Pijte 50 kapi smjese 2 puta dnevno - prije doručka i prije ručka, 30 minuta. Tečaj - do rezultata analiza.

- 50,0 grama Borovoy uterusa ostavlja, bez sjeckanja, sipati 500,0 ml visokokvalitetne votke, ostaviti 3 tjedna na tamnom mjestu, povremeno se tresući. Procijedite, stisnite.

- 50,0 grama zgnječenog korijena crvene četke sipajte 500,0 ml votke ili rakije i ostavite 14 dana na tamnom mjestu, povremeno tresući se. Procijedite. Pijte kao što je gore navedeno.

Grind trava i plodovi ravnomjerno do 2-3 mm, korijenje do 3-5 mm - na početku mehanički na male komadiće, a zatim na mlinac; ravnomjerno miješati.

Bilje bez doze treba uzeti u žlicama.

- 1 tbsp. smjesa ulijte 300,0 ml hladne pitke vode jedan sat, a zatim zavrijte. Pećite na laganoj vatri ili u vreloj vodenoj kupelji, pokrivenu, 15 minuta.

Ohladiti, procijediti i istisnuti do 300,0 ml.

Popijte 100,0 ml tri puta dnevno, 30 minuta prije obroka. Tečaj - 2 mjeseca.

- 3 žlice zdrobljenih suhih rizoma ulijte 300,0 ml vode i kuhajte na laganoj vatri 7 minuta. Ukloniti, inzistirati 1 sat, procijediti, dodati do 350,0 ml.

Za navodnjavanje je potrebno 150,0 ml tople otopine. Štrcaljka u svim pravilima, punjenje otopinom štrcaljke ili gumene kruške s volumenom od 200,0 ml. Lezite u kadi, bacajući noge na stranu (u pozi žene), i unesite otopinu u obroke, odgađajući svaki za 1-2 minute. Nakon postupka, obilno namočite pamučni ručnik i pričvrstite ga na suprapubičnom području preko noći.

Učinite navodnjavanje od prvog suhog dana ciklusa, 12 puta zaredom i ponovite u sljedećem ciklusu.

Pomiješajte 3: 1 ribanu repu i med na srednjem riblju na konzistenciju masti. Nanesite na pamučnu tkaninu i fiksirajte na određenim područjima mliječne žlijezde preko noći. Ujutro, uklonite kompresiju, stavite u hladnjak, koristite samo dvaput. Tečaj - 3 tjedna.

- 1 žlica zdrobljenog lišća ili oraha pericarp ulijte 100,0 ml suncokretovog ulja, uliti 7 dana, zatim zagrijati u kipućoj vodenoj kupelji 3 sata, inzistirati na grijanju jedan sat i istresti. Možete dodati 15.0 grama žutog voska.

Dobivena mast se nanosi dva puta dnevno tijekom mjesec dana.

S željama sreće, prije komunikacije!

Svetlana

Imam 46 godina. Tijekom 2 godine mijenja se mjesečno. Može biti vrlo, vrlo obilno. Bilo je prekida od 2-3 mjeseca. Prije menstruacije i poslije - "mrlje" do 5-7 dana. Ultrazvuk je pokazao: endometrioza i miom - 24 mm.

Počeo je piti Borovoy maternicu i crvenu četku. Sam sam napravio tinkture, pronašao recepte na internetu, ali nisam siguran u vezi s unosom biljnih pripravaka.

Recite mi, molim vas, kako uzeti i koje bilje? Zaista se nadam vašoj pomoći!

Sve tinkture su, u pravilu, iste. Drobljena sirovina je ispunjena ekstraktom - votka, rakija, alkohol; ili tekućine koje sadrže alkohol u omjeru 1:10 ili 1: 5.

- 50,0 grama Borovoy uterusa ostavlja, bez rezanja, prelijte 500,0 ml votke, ostavite 3 tjedna na tamnom mjestu, povremeno tresući. Procijedite, stisnite. Pijte 25 kapi tri puta dnevno, prije jela.

- 50,0 grama zdrobljenih korijena ulijte 500,0 ml votke ili rakije i ostavite 14 dana na tamnom mjestu, povremeno tresući se. Procijedite. Pijte 25-30 kapi dva puta dnevno, 30 minuta prije jela (ujutro i na ručku).

Kada je netolerancija na alkohol ukloniti jednu dozu tinkture kapati u 15,0 ml malo ohlađene kipuće vode (oko 70 stupnjeva) i piti nakon 15 minuta. Tečaj - 2 mjeseca; prekid 2 tjedna i ponovite.

Smatra se da maternica Borovoy može sniziti razinu spolnih hormona, a crvena četkica - za podizanje; i općenito reguliraju. Stoga je potrebno znati tu razinu.

Osobito kod endometrioze. Donirajte krv estradiolu i progesteronu, ali za sada pijte dok pijete.

Dodajte antitumor u ove biljke, po mogućnosti s hemostatskim učincima i biljem kako biste smanjili gubitak krvi:

- 20,0 grama mljevenog korijena ulijte 400,0 ml 40% alkohola 2 tjedna. Protresite je svaka dva dana. Procijedite i popijte 10 kapi 3 puta dnevno. Puni tečaj - 2 mjeseca.

Grind trava i plodovi ravnomjerno do 2-3 mm, korijenje do 3-5 mm - na početku mehanički na male komadiće, a zatim na mlinac; ravnomjerno miješati.

Bilje bez doze treba uzeti u žlicama.

- 1 tbsp. smjesa ulijte 200,0 ml hladne pitke vode jedan sat, a zatim zavrijte. Pećite na laganoj vatri ili u vreloj vodenoj kupelji, pokrivenu, 15 minuta.

Ohladite, istresite i istisnite do 200,0 ml.

Pijte 70.0 ml tri puta dnevno, 30 minuta prije obroka. Tečaj - 2 mjeseca.

Krv za estradiol uzima se od 2-5 d.ts., Progesterona - od 21-23 d.ts.

Ako se pronađe neravnoteža, izvršit ćemo prilagodbe zbirke.

Uspjesi i sve najbolje!

Esila

Imam 47 godina. Od rane mladosti, liječnici su dijagnosticirali: povećanu maternicu. Oženio sam se, imam 4 djece. Bilo je 6 obrnutog fetalnog razvoja. mjesečno, osobito u posljednjih nekoliko godina. Liječnik savjetuje uklanjanje maternice. Nakon mog odbijanja, propisao sam hormonalni lijek Mikroval L, Vonorgestrel za 3 mjeseca. Proveo sam dva mjeseca, ne mogu više izdržati, razdoblje ne prestaje. Pijem svježe sokove i vitamine željezom.

Pomoć s izborom biljnih tretmana.

Pretpostavljam da imate nedostatak progesterona u drugoj polovici ciklusa. To je faktor produženog krvarenja. ALI, osim toga, ulazite u perimenopauzu. Budite pažljivi prema sebi, vjerojatno imate anemiju koja se mora riješiti. Za bilo koji hemoglobin manji od 105, potrebno je piti dodatke željeza 2 tjedna nakon završetka menstruacije - Totem, Sorbifer Durules, Maltofer itd.

1. Vaša glavna tinktura će smanjiti menstruaciju, vratiti krv.

- 100,0 g smrvljenog puca imele staviti u posudu, zaliti 500,0 ml 70% alkohola. Inzistirajte 3 tjedna na tamnom mjestu na sobnoj temperaturi, povremeno protresite. Pijte 30 kapi 4 puta dnevno, pola sata prije jela. Tečaj traje 2 mjeseca, pauza je 14 dana, a tečaj se ponavlja. Održavajte najmanje 3 tečaja godišnje.

Grind trava i plodovi ravnomjerno do 2-3 mm, korijenje do 3-5 mm - na početku mehanički na male komadiće, a zatim na mlinac; ravnomjerno miješati.

Bilje bez doze treba uzeti u žlicama.

- 1 tbsp. smjesa ulijte 200,0 ml hladne pitke vode jedan sat, a zatim zavrijte. Pećite na laganoj vatri ili u vreloj vodenoj kupelji, pokrivenu, 15 minuta.

Ohladite, istresite i istisnite do 200,0 ml.

Pijte 70.0 ml tri puta dnevno, 30 minuta prije obroka. Tečaj - 2 mjeseca.

- 3 žlice korijena zdrobljene do žitarica zagrijati pola sata u 500,0 ml vode u zatvorenoj posudi na laganoj vatri. Ne dovodi do kuhanja, gubi svojstva! Inzistirajte 4 sata, procijedite.

Za navodnjavanje je potrebno 150,0 ml tople otopine. Štrcaljka u svim pravilima, punjenje otopinom štrcaljke ili gumene kruške s volumenom od 200,0 ml. Lezite u kadi, bacajući noge na stranu (u pozi žene), i unesite otopinu u obroke, odgađajući svaki za 1-2 minute. Nakon postupka, obilno namočite tampon od pamučne gaze i stavite ga preko noći.

Navodnjavanje se vrši 5 dana prije menstruacije, tijekom menstruacije, ako je moguće, i do potpunog krvarenja. Ponovite ih u sljedećem ciklusu.

Nemojte se odreći crvenog kavijara, crvenog mesa, jetre, nara, naranče, feijoe, trešanja, crne ribizle, brusnice, hematogena itd.

Trebate i jednostavno povrće - repu, mrkvu, crnu rotkvicu.

Pokušajte donirati krv za FSH, LH, prolaktin i feritin.

Sve najbolje za vas, za komunikaciju!

Tatjana

Julia, halo!

Molim vas da mi pomognete sa savjetom, jer mi ginekolozi ne mogu ponuditi nikakav drugi tretman od spirale Mirene ili operacije. Ali čitao sam o kliničkim studijama, spirala Mirena nije smanjila miom u bolesnika. I nakon operacije, ponavljanje rasta mioma nije isključeno.

Prije godinu dana, počela sam jako krvariti, imala sam kiretažu i histološki pregled materijala. Dijagnoza: žarišna atipična hiperplazija endometrija. Postoje mala područja sa sumnjom na displaziju i malignost nije isključena. Višestruke miome: prednji zid - miomski čvor 22,7x21,0 mm, 16 mm, 43,4 x 42,6 mm, 16,3 x 15,3 mm; submukozno mjesto 14x15 mm, 11,5x10 mm; stražnja stijenka: miomatski intersticijalni čvor 33x39 mm, 37x39 mm; 11,6 mm.

Budući da imam proširene vene, nije mi propisana hormonska terapija. menstruacija nakon kiretaže (srpanj) 5 dana, normalno, ali s ugrušcima. Nije bilo menstruacije u prosincu i siječnju; Veljača, ožujak - menstruacija 5 dana; Travanj je 4 dana. Mnogi ugrušci, a zatim 4 dana zaustavljanja. Onda sam popio lisice za juhu. Sam sam izrezao manžetnu u drugoj polovici mjesečnog ciklusa i jednom sam vidio Borovoy maternicu (2 tjedna) tijekom ove godine. Sada, 9. lipnja i 9. srpnja, nema menstruacije.

Proveden je ultrazvuk: na jednom uređaju - 18 mm je debljina endometrija, na druga dva - 10 mm. Kako su ove različite opcije? Posljednji ultrazvuk pokazao je: M-eho debljina - 10 mm, homogeni endometrij, šupljina maternice deformirana višestrukim intersticijskim, subsekusnim, submukoznim miomatskim čvorovima, 47 x 42 x 40 mm; lijevi jajnik - anhogena avaskularna zaobljena formacija - cista 29 mm.

Analize: estradiol - 0,51 nmol / l; (norma: folikul.

Eugene

Imam 28 godina, imam dvoje djece. mjesečno strogo ciklus, ali uvijek traje 7 dana. U prvoj trudnoći - pronađeni su fibroidi maternice. Za 2 trudnoće porasla je do 7 cm, ona je subsezična, pa nije operirana, rečeno joj je da čeka dok ona ne izraste iz mišićnog sloja.

Prije šest mjeseci bio je medicinski pobačaj. Nedavno je pronađen ultrazvuk - mucinozni cistadenom jajnika i adenomioza. Liječnici kažu čekati 2 mjeseca, a zatim, ako cista ne nestane, onda laparoskopija, s uklanjanjem jajnika. Ne bi mi se svidjelo, jer planiram imati još jedno dijete u budućnosti.

Možda to nije adenomioza, nego učinak pobačaja. Mi ćemo utjecati na miom i cistadenom - prilično neugodan tumor s rizikom transformacije u najgore.

1. Tinktura korijena Kupeny ljekovitih za losione.

Položaj fibroida (blizu površine trbuha) omogućuje izravno utjecanje na fibroide:

- 50,0 g zdrobljenog kupeninog korijena ulijte 500,0 ml 70% alkohola ili farmaceutskog Gerbotona i inzistirajte 20 dana.

Povežite filtriranu tinkturu s ricinusovim uljem 1: 1 i, navlažite flanelsko tkivo, fiksirajte na suprapubičnu i ingvinalnu (projekciju pacijenta jajnika) dva puta dnevno, tijekom 45 minuta. Tečaj traje 3 tjedna, uzmite pauzu od 10 dana i ponovite još dva puta.

Grind trava i plodovi ravnomjerno do 2-3 mm, korijenje do 3-5 mm - na početku mehanički na male komadiće, a zatim na mlinac; ravnomjerno miješati.

Bilje bez doze treba uzeti u žlicama.

- 1 tbsp. smjesa ulijte 200,0 ml hladne pitke vode jedan sat, a zatim zavrijte. Pećite na laganoj vatri ili u vreloj vodenoj kupelji, pokrivenu, 15 minuta.

Ohladite, istresite i istisnite do 200,0 ml.

Pijte 70.0 ml tri puta dnevno, 30 minuta prije obroka. Tečaj - 2 mjeseca.

Uljna pogača iz kolekcije ljekovitog bilja za piće ulijte 300,0 ml vode i kuhajte 20 minuta na laganoj vatri. Procijedite, ulijte 1 žličicu. tinkture Kupenija i držite ispiranje.

Za navodnjavanje je potrebno 150,0 ml tople otopine. Štrcaljka u svim pravilima, punjenje otopinom štrcaljke ili gumene kruške s volumenom od 200,0 ml. Lezite u kadi, bacajući noge na stranu (u pozi žene), i unesite otopinu u obroke, odgađajući svaki za 1-2 minute. Nakon postupka, obilno namočite tampon od pamučne gaze i stavite ga preko noći.

Učinite navodnjavanje od prvog suhog dana ciklusa, 12 puta zaredom i ponovite u sljedećem ciklusu.

3.1. Ja bih preporučio stavljanje Longidasa rektalne supozitorije za prva 3 dana u nizu, a zatim 2 puta tjedno za 2 tjedna.

U načelu, nakon 1 mjeseca takve intenzivne terapije, možete ponoviti ultrazvuk i procijeniti dinamiku. ALI na istom stroju, na isti dan ciklusa, is istim liječnikom.

Uz nadu u dobru dinamiku, DOBRO SREĆU i prije komunikacije!

Ludmila

Imam 46 godina. Čitala sam o travi, otišla na vašu stranicu, postala zanimljiva, zatim impresionirana. Možda mogu reći što da radim? Ginekologija je uvijek bila dobra, prolazim jednom godišnje, ali izgleda da ovo nije moja godina.

Dijagnoza ultrazvuka: znakovi adenomioze uterusa (difuzni oblik) SKShM, ON naboti RCM. Također, postoji cista na stidnim usnama. Preporučena kontrola nakon 6 mjeseci. Što savjetovati?

Dok se proces ne završi, potrebno je to intenzivno raditi.

- 50,0 g zdrobljenog kupeninog korijena ulijte 500,0 ml 70% alkohola ili farmaceutskog Gerbotona i inzistirajte 20 dana. Pijte 20 kapi ujutro i poslijepodne, prije jela, uz obavezno stanje kapanja u vodu, infuziju šipka ili zeleni čaj, ne manje od 150,0 ml.

Korijeni: Sabelnik - 1; list bergenije, imela - 1 žličica, Sporysh - 2, plodovi Sophora japanski - 1, Chaga gljiva u prahu - 1 žličica, Lnianka vulgaris - 1 desl., Solyanka kolmovaya - 2.

Grind trava i plodovi ravnomjerno do 2-3 mm, korijenje do 3-5 mm - na početku mehanički na male komadiće, a zatim na mlinac; ravnomjerno miješati.

Bilje bez doze treba uzeti u žlicama.

- 1 tbsp. smjesa ulijte 300,0 ml hladne pitke vode jedan sat, a zatim zavrijte. Pećite na laganoj vatri ili u vreloj vodenoj kupelji, pokrivenu, 15 minuta.

Ohladiti, procijediti i istisnuti do 300,0 ml.

Popijte 100,0 ml tri puta dnevno, 30 minuta prije obroka. Tečaj - 2 mjeseca.

Torta od skupljanja ljekovitog bilja za piće sakupite, ulijte 300,0 ml vode i kuhajte 20 minuta na laganoj vatri. Procijedite, ulijte 1 žličicu. tinktura nevena i ispiranje.

Kontrolni ultrazvuk nakon 1,5-2 mjeseca intenzivne njege.

DOBRO SREĆU i sve najbolje!

27.05.18. Christina

Moja majka ima HIV, au travnju smo pronašli tuberkulozu na Tammogramu, oblik zatvorene početne faze, sputum i manta je negativan, kako možemo biti u šoku, kako zaštititi sebe i djecu, u isto vrijeme trebate se liječiti majci, molim vas da savjetujete. levofloksacin se čini vrlo lošim za neke pilule, temperatura je bila vrlo loša na 40,6, pa čak je i pala u frulu. Ima li šanse da izliječimo tuberkulozu?

Suosjećam! Trebate savjetovati mamu u središtu AIDS-a, oni su u bilo kojem gradu. Liječnici takvih centara imaju iskustva u liječenju tuberkuloze. To je prva infekcija koja ne odražava imunološki sustav u AIDS-u.

Ravnomjerno usitnite travu i plodove do 2-3 mm, korijenje do 3-5 mm. - na početku mehanički na male komadiće, a zatim na mlin za kavu; Mješavine ravnomjerno uzimajte s dozom žlica.

- 1 tbsp. smjesa ulijte 300,0 ml hladne pitke vode jedan sat, a zatim zavrijte. Pećite na laganoj vatri ili u vreloj vodenoj kupelji, pokrivenu, 15 minuta. Uklonite i inzistirajte na satu. Procijedite, istisnite, nadopunite do 300,0 ml. Pijte 100,0 ml 3 puta dnevno prije jela. Tečaj 2 mjeseca, promjena bilja.

-50,0 grama drobljene trave i sjemenki sipati 500,0 40% alkohola, inzistirati 10 dana, povremeno trese. Strain, piti 20 kapi, 2 puta dnevno za mjesec dana.

ILI: Naručite i pijte tijekom mjeseca Adenostopa, prema priloženim uputama.

Ti, Kristina, moraš piti Vitapranol 2 mjeseca, poželjna je otopina ulja.

Djeca će morati proći profilaktički tretman s ftivazidom ako često imaju illi.

Sa najboljim željama, do komunikacije!

13.05.18 Andrej

Dobro došli! Muškarac, 52 godine, od 2012. bolestan od ulceroznog kolitisa, reci mi što pijte ili skupljate.

Iz trave ponekad pijem pelin, Kisel od lana, jedem sjeme lana i molim te reci mi više, kod moje majke (75 godina)

posljednjih šest mjeseci skakanja šećera (6,9 -7,1), što možete piti? Hvala vam!

Počeću s tvojom mamom. U ovoj dobi, skokovi šećera su opasni!

Potrebno je donirati krv glikiranom hemoglobinu i odmah inzulinu.

Za sada potpuno isključiti šećer, slatkiše; peciva, uključujući kolače i kolače, slatke pite, peciva, kroasane i druge delicije od kruha; ozbiljno ograničavaju životinjske masti i ne pržite hranu.

Lišiti slatkog uopće je nemoguće. Ukusni i zdravi slatkiši prodaju se u ljekarnama i trgovinama u odjelima za namirnice ili na posebnim pultovima za dijabetičare.

Mislim da će jedna dijeta biti dovoljna. Ali, ako, recimo, 10 dana od početka prehrane, GG će se povećati, pratiti majku do endokrinologa-dijabetologa i priložiti zbirku bilja:

1 tbsp. smjesa ulijte 300,0 ml hladne pitke vode jedan sat, a zatim zavrijte. Pećite na laganoj vatri ili u vreloj vodenoj kupelji, pokrivenu, 15 minuta. Uklonite i inzistirajte na satu. Procijedite, istisnite, nadopunite do 300,0 ml. Pijte 100,0 ml 3 puta dnevno prije jela. Tečaj 1.5-2 mjeseca.

Ili kupite na našoj stranici spremnu "Zbirku za dijabetes s Galegom"

Za 1,5 mjeseci trebat će 8-10 paketa.

Ti, Andrew, također trebaš dijetu. Ali vi ne pišete o manifestacijama kolitisa, zatvora proljeva, sluzi, krvi u izmetu? Imate li nyak ili normalan kolitis?

Dajem još 2 opcije: proljev

Način kuhanja je isti:

1 tbsp. smjesa ulijte 300,0 ml hladne pitke vode jedan sat, a zatim zavrijte. Pećite na laganoj vatri ili u vreloj vodenoj kupelji, pokrivenu, 15 minuta. Uklonite i inzistirajte na satu. Procijedite, istisnite, nadopunite do 300,0 ml. Pijte 100,0 ml 3 puta dnevno prije jela. Tečaj 2 mjeseca.

Sa najboljim željama cijeloj obitelji, komunicirati!

Margarita

Zdravo, draga Julija Evgenjevna. Hvala vam što pomažete ljudima u teškim situacijama. Toliko pozitivnih recenzija. Imam 36 godina, težinu 65, visinu 160. Dvoje djece, 12 i 8 godina. Mjesečni redoviti ciklus od 30 dana, dugi, razmaza 5-6 dana prije i poslije. Bolovi u trbuhu su, ali podnošljivi, obiluju sluzom i velikim ugrušcima. U danima obilja pokušavam ne ići nigdje, to je da bi postao jači, 2 dana su bogata. Uzi: tijelo maternice sprijeda, nije uvećano, konture su glatke, ne deformirane, oblik je ispravan, veličina je uzdužna 44, prednji stražnji 38, poprečni 44. Volumen 38.5 Debljina prednjeg zida maternice je 17 mm, a struktura miometrija difuzno se mijenja echogenicity s promjerom od 9,8 mm, avascular u CSD. Šupljina maternice deformira se na stražnjem zidu dijelom ovalnog oblika povećane ehogenosti promjera 4,4 mm, s protokom krvi iz stražnjeg zida maternice u obliku krvožilnog stožca, medijan veličine Meho iznosi 4,7 mm, što odgovara fazi poliferizacije. Povećanje oblika je ispravno, konture su jasne, čak i struktura mišićnog sloja je homogena, u području izvan jedinice ždrijela ciste do 11 mm. Endocervix je 6,8 mm, cervikalni kanal je zatvoren, lezije nema, desni jajnik je 30 × 19 × 20, volumen je 5,8, nalazi se na rubu maternice, obrisi su različiti i neravni, folikuli su periferni, u jednom dijelu 6 promjera 4 do 8 mm jajnika. heterogena struktura iso hiperehokalna lijevo 28 × 23 × 21 volumen 7.3 rebra maternice su fiksirana, konture su neravne. Foul na periferiji u jednom krišku 5 promjera 4-7 mm Razina slobodne tekućine je odsutna Zaključak: endometrioza tijela maternice 1-2 stupnja polip endometrij. Ehoprintovi kroničnog dvostrukog peripeneksitisa. Krvni testovi: TTG 2.13 (0.4-4) Progesteron 64.08 (16.2-85.9) Estradiol 194 (84.4-510) Fsg 5.15 (3.5-13) Test protiv piroktin 149,56 (59,4-381) dihidroepiandrosteron sulfata5 (0,9-11,7) je normalan normalni hemoglobin 138 (115-145). Biokemija bilirubina ukupno 7,2 (5-21) Alt 15,1 (5-35) Ast 24,2 (5-35) Ukupni protein 74,3 (66-83). Glukoza 3,72 (4,1-5,9) Kolesterol ukupno 5,32 (2,9-5,2) Fibrinogen 4,49 (2-4) povećan! migrene glavobolje su rijetko pravo, često pritiskom. MRI znakovi intrakranijalne hipertenzije, trgovina osteohondrozom. Ručnici su se žalili, postavili kralješke. Došlo je do škripanja u kralježnici. Tu je tahikardija: prolaps psmk 1 stupanj, nema opstruktivne regurgitacije, šupljina trbušne šupljine: cistitis jetre, savijanje žučnog mjehura, kronični pankreatitis, bubrezi su normalni. U ovom trenutku još uvijek pati od nesanice. Ovdje je buket (molim pomoć, molim. Sada ću pisati o mlađem sinu. 8 godina. Rođen je vrlo prerano, duševni problemi, ne spava dobro. Sada uzima neuroleptički respiridon. Volio bih ga ostaviti. Možda ima nekih biljaka. Hvala puno unaprijed. odgovora.

Dobar dan, Margarita!

Hormoni se još ne mogu procijeniti bez poznavanja dana ciklusa i još jednog važnog hormona, LH.

No, prije svega, potrebno je boriti se protiv hiperplazije, kako ne bi pala u kiretažu; i za poboljšanje sna - potrebna je snaga za djecu i muža, i za voljenu osobu:

- 100,0 g smrvljenog puca imele staviti u posudu, zaliti 500,0 ml 70% alkohola. Inzistirajte 3 tjedna na tamnom mjestu na sobnoj temperaturi, povremeno protresite. Pijte 30 kapi 4 puta dnevno, pola sata prije jela. Tečaj traje 2 mjeseca, pauza je 14 dana, a tečaj se ponavlja. Održavajte najmanje 3 tečaja godišnje.

Korijeni: Badan Debeli-1; Plodovi kleke-1, Besmrtnica pješčana-2, Willow-2 kora, Stolisnik-1, Sporysh-2, Bijela imela puca-1ch.l. (uklonite njezinu zbirku kad je gotova tinktura istog imena), Melissa officinalis-2

Ravnomjerno usitnite travu i plodove do 2-3 mm, korijenje do 3-5 mm. - na početku mehanički na male komadiće, a zatim na mlin za kavu; Mješavine ravnomjerno uzimajte s dozom žlica.

- 1 tbsp. smjesa ulijte 300,0 ml hladne pitke vode jedan sat, a zatim zavrijte. Pećite na laganoj vatri ili u vreloj vodenoj kupelji, pokrivenu, 15 minuta. Uklonite i inzistirajte na satu. Procijedite, istisnite, nadopunite do 300,0 ml. Pijte 100,0 ml 3 puta dnevno prije jela. Tečaj 2 mjeseca, promjena bilja.

Dan prije mjeseca u zbirci prije miješanja dodajte 1,5 žlice. Trava Gadfly. Završite s potpunim zaustavljanjem krvarenja.

Grind, uzeti jednako i miješati

-1 tbsp. smjesu ulijemo 300,0 ml. vode, dovesti do kuhati, pirjati na laganoj vatri 15 minuta, inzistirati 30-40 minuta. Procijedite, istisnite, nadopunite do 300,0 ml. Za navodnjavanje je potrebno 150,0 ml tople otopine. Pospite po svim pravilima, napunite otopinu špricom ili gumenom žaruljom. Lezite u kadi, bacajući noge na stranu (u pozi žene), i unesite otopinu u obroke, odgađajući svaki za 1-2 minute. Nakon postupka, obilno namočite tampon od pamučne gaze i stavite ga preko noći.

Učinite navodnjavanje od prvog suhog dana ciklusa, 12 puta zaredom i ponovite u sljedećem ciklusu.

Sin. Ostanimo na Šikši. Ako dijete ne postane mirnije, povežite kolekciju (vidi dolje):

- 1 žlica s vrhom nasjeckane Shikshi trave ulijte 500,0 ml vode u crijevnu šalicu, prokuhajte i kuhajte na laganoj vatri točno 7 minuta. Ukloni, ohladi. Ne čistite travu od izvaraka, čuvajte juhu u hladnjaku. Ujutro je zgodno sipati volumen od oko 150,0 ml, popiti 2-3 gutljaja najmanje 5-7 puta dnevno. Ponavljajte svakodnevno dok se naljepnica ne završi. Zatim izlijte istu sirovinu sa 500,0 ml vode i pripremite je na isti način. Kuhajte juhu na takav način dok ne postane blijeda (2-3 puta), a tek tada koristite nove sirovine. Tečaj - 4 mjeseca bez stanke.

Ravnomjerno usitnite travu i plodove do 2-3 mm, korijenje do 3-5 mm. - na početku mehanički na male komadiće, a zatim na mlin za kavu; Mješavine ravnomjerno uzimajte s dozom žlica.

- 1 des.l. smjesa ulijte 200,0 ml hladne vode za piće jedan sat, zatim dovedite do kuhanja i ulijte u termosicu 2 sata. Procijedite, iscijedite i popijte 70,0 ml 3 puta dnevno, prije obroka. Staza je stara 2 mjeseca.

USPJEŠNOSTI svima i komunikaciji!

Elena

Dobro došli! Našli ste vašu web-lokaciju na internetu i vrlo sretni.

Pomoć savjet molim.

Dobio sam dijagnozu nespecifičnog ulceroznog kolitisa. Poraz debelog crijeva 60 cm s krvarenjem čireva. Općenito se muči od nadutosti, tenesma, labave stolice s sluzi i krvi 4-6 puta dnevno (osobito ujutro). Savjetovati biljni tretman.

Trenutno pijem:

- jutro na prazan želudac 1 žličica ulje krkavine;

- zatim prikupljanje 4 žlice. Kamilica, 2 žlice. Hypericum, 2 žlice. Rastresite 600 ml vode 30 minuta prije svakog obroka;

- infuziju od 1 žličice Kora hrasta na 500 ml vode (tijekom dana?);

- Pa, umjesto čaja Calendula i slaba Cikorija.

Želim probati Tsetraria Icelandic. Je li vrijedno toga?

Rado ću vam pomoći! I koristim Tsetarija, ali bolje na mlijeku i preko noći (1 žličica. Ulijte 180,0 ml mlijeka i kuhajte 20 minuta. Procijedite i pijte toplo, ako je mlijeko preneseno)

Ali pokušajmo s drugom kolekcijom. Piskavica daje više sluzi, a ne gorak kao Tsetraria. Početi s njim?

Ravnomjerno usitnite travu i plodove do 2-3 mm, korijenje do 3-5 mm. - na početku mehanički na male komadiće, a zatim na mlin za kavu; Mješavine ravnomjerno uzimajte s dozom žlica.

- 1 tbsp. smjesa ulijte 300,0 ml hladne pitke vode jedan sat, a zatim zavrijte. Pećite na laganoj vatri ili u vreloj vodenoj kupelji, pokrivenu, 15 minuta. Uklonite i inzistirajte na satu. Procijedite, istisnite, nadopunite do 300,0 ml. Pijte 100,0 ml 3 puta dnevno prije jela. Tečaj 2 mjeseca, promjena bilja.

2. Sibirski šikša će stvoriti povoljnu emocionalnu pozadinu.

- 1 žlica s vrhom nasjeckane Shikshi trave ulijte 500,0 ml vode u crijevnu šalicu, prokuhajte i kuhajte na laganoj vatri točno 7 minuta. Ukloni, ohladi. Ne čistite travu od izvaraka, čuvajte juhu u hladnjaku. Ujutro je zgodno ulijevati volumen od oko 150,0 ml, piti 2-3-4 gutljaja najmanje 5 puta dnevno. Ponavljajte svakodnevno dok se naljepnica ne završi. Zatim izlijte istu sirovinu sa 500,0 ml vode i pripremite je na isti način. Kuhajte juhu na takav način dok ne postane blijeda (2-3 puta), a tek tada koristite nove sirovine. Tečaj - 4 mjeseca bez stanke.

Ne bih pio ulje na prazan želudac, provocira česte stolice, a vjerojatno je bolje staviti i rektalne tampone. Od želuca do debelog crijeva predug put, pa je stoga potrebno primijeniti lokalno liječenje!

Suspenzija ili PENA rektalni dozirani Salofalk! Siguran sam da će ubrzati opuštanje.

Informirajte me, Lena, prije komunikacije i DOBRO SREĆU nama!

19.04.18. Vita

Dobar dan, imam rshm, operacija je bila 2015, radili su zračenje, sve prema protokolima, nastavak bolesti u kultu vagine, i MTS do pluća, 6 tečajeva kemije, nakon šest mjeseci invazije na mokraćnu, napravio je krug mokraćnog, onda opet 6, nije KO, opet nastavak, još 3 kolegija druge kemije nisu odgovarala. Liječnik je rekao da ide na nekonvencionalne tretmane. Sada sam napravio jedan tijek protutumorskog cjepiva i uzimam tablete Aconite, Petrov tinkturu, tablete Poudarko. Još uvijek imam fistulu vaginalni vaginalis, i imala sam malo toga, onda je prošla, i to je često počelo pitati, a iz njih su se pojavili veliki ugrušci. Pomoć što učiniti?

Draga Vita, halo!

Po mom mišljenju, vaša shema, kao osnova, mora biti ostavljena na dva ili dva i pol mjeseca.

Ja bih dodao neke antitumorske biljke, što ću sada učiniti.

Samo navedite mjesto fistule, između panja i zida mjehura? Ako grlić maternice nije sužen, u kultu nema sinehija, mislim da će vam trebati vaginalni tamponi:

Otopiti 2,5 gr. prirodni Mumiye (smola) u 100,0 ml prokuhane vode. Odlijte 10,0 ml., Navlažite tampon, lagano ga podmažite biljnim uljem i stavite preko noći nakon navodnjavanja. Postupci-10.

Ravnomjerno usitnite travu i plodove do 2-3 mm, korijenje do 3-5 mm. - na početku mehanički na male komadiće, a zatim na mlin za kavu; Mješavine ravnomjerno uzimajte s dozom žlica.

- 1 tbsp. smjesa ulijte 300,0 ml hladne pitke vode jedan sat, a zatim zavrijte. Pećite na laganoj vatri ili u vreloj vodenoj kupelji, pokrivenu, 15 minuta. Uklonite i inzistirajte na satu. Procijedite, istisnite, nadopunite do 300,0 ml. Pijte 100,0 ml 3 puta dnevno prije jela. Tečaj 2 mjeseca, promjena bilja.

3. Tinktura Durišnik (Adenostop) - recepcija je strogo obavezna u vezi s mts u plućima!

Pijte 30 kapi ujutro i nakon večere, na prazan želudac. Tečaj je 1 mjesec! Što je još teško, Vita?

29.03.18. Angela

Dobar dan, Julia Evgenievna, o vama pišu vrlo dobri pozivi, hvala vam što niste odbili i pomogli, au majčinom rujnu 2016. pronašli smo plućni lijevi cr sa mtz u lijevom bronhu, jetri i slezeni

Pili su Reishi, Shiitake, Meytaki, Rubovik, Agarik, Arthrodir, Carditseps, a nedavno je majka slomila bedrenu kost, obavila operaciju, a potom otkrila ascites, dostižući 200-400ml, ne možemo uzeti jako otrove, test krvi Eritrociti-3,24, hemoglobin-95, leukociti-15,2; Tražimo vašu pomoć i imenovanje. Moja majka ima 76 godina. S poštovanjem prema vama i cijelom timu!

Žao mi je zbog tvoje žalosti, Angela! Ako se tradicionalni jaki otrovi ne uklapaju, idemo drugim putem:

10,0 g sjeckanog suhog korijena ulijte 0,5 litara 60% alkohola ili farmaceutskog Gerbotona i inzistirajte 14 dana. Popijte 1 tbsp, otopite u 1/3 čaše vode, 3 puta dnevno, 30 minuta nakon obroka. Tečaj je 1-1,5 mjeseca.

ako tinktura ne ide, zamijenite s izmetom iz korijenja Tamusa:

- 1 žličica sjeckani suhi korijen ulijte 200,0 ml kipuće vode i kuhajte u kipućoj vodenoj kupelji 30 minuta. Uklonite, insistirajte 10 minuta i istresite. Pijte 1 tbsp. 3 puta dnevno, 30 minuta nakon obroka. Tečaj je 3 tjedna, pauza od 2 tjedna i ponovite.

1. 1. Druga važna tinktura - Durišnik običan, trgovački naziv Adenostop. Drip 25 kapi u zbirci bilja ujutro i navečer.

2. Žetva u isto vrijeme

Ravnomjerno usitnite travu i plodove do 2-3 mm, korijenje do 3-5 mm. - na početku mehanički na male komadiće, a zatim na mlin za kavu; Mješavine ravnomjerno uzimajte s dozom žlica.

- 1 tbsp. smjesa ulijte 300,0 ml hladne pitke vode jedan sat, a zatim zavrijte. Pećite na laganoj vatri ili u vreloj vodenoj kupelji, pokrivenu, 15 minuta. Uklonite i inzistirajte na satu. Procijedite, istisnite, nadopunite do 300,0 ml. Pijte 100,0 ml 3 puta dnevno prije jela. Tečaj 2 mjeseca, promjena bilja.

2.1. Veroshpiron, piti 1,3 i 5 dana u tjednu, 2 tablete ujutro; Subota i nedjelja - odmor.

2.3. Repa sok, piti 50,0 ml 3-4 puta dnevno, stoji za 1 sat na hladnom mjestu. Tečaj traje 1,5 mjeseca.

3. Lokalno Uz nakupljanje tekućine u trbuhu (ascites).

Navlažite solima izvana. Izradite potrebnu količinu 10% otopine morske soli, Standard - 1:10 (Otopite 10,0 g. U 100,0 ml vruće vode ili 20,0 u 200,0 ml).

Navlažite ubrus i popravite, ne zatvarajući ništa, 7-8 sati. Vlažite kao suho. Dnevno, 10 dana; slomite 10 dana i ponovite.

Kad se nakuplja tekućina u pleuri, solni oblozi su kontraindicirani!

Preljevi s tinkturom korijena Tamusa. Tehnika je ista.

4. Vodeni režim - ograničite količinu pijene tekućine dnevno na dnevnu količinu izlučenog urina; zamijenite sol s kalijevim kloridom i dodajte im malo soli; Dajte mami više začinskog bilja (muškatni oraščić, origano, korijandar, kurkuma, cimet, svježe bilje!

03.28.18 Elena

Dobar dan, Julija Evgenjevna! Prvi put se obraćam vama. Na MRI je pronađena cista u maksilarnom sinusu 1x1,2 cm, s prehladama, sinusitisom, sluz stalno se proteže duž stražnjeg zida grkljana. Lagana vrtoglavica, pritisak na oči, povremene glavobolje, edem kapaka, vjerojatno posljedica mojih rana. Molim pomoć.

Dobar dan, Elena!

Za vas je najvažnije da ne dramatizirate situaciju. cista epifize u odraslih nije rijetka pojava i uopće se ne smatra vremenskom bombom. No potrebno ju je promatrati i stalno poboljšavati odljev krvi.

20,0 gr. sjeckani korijen ulijte 400,0 40% alkohola 2 tjedna.

Protresite je svaka dva dana. Procijedite i popijte 10 kapi 2 puta (jutro / ručak) dnevno, prije obroka. Tečaj traje 1,5 mjeseca.

Ravnomjerno usitnite travu i plodove do 2-3 mm, korijenje do 3-5 mm. - na početku mehanički na male komadiće, a zatim na mlin za kavu; Mješavine ravnomjerno uzimajte s dozom žlica.

- 1 tbsp. smjesa ulijte 300,0 ml hladne pitke vode jedan sat, a zatim zavrijte. Pećite na laganoj vatri ili u vreloj vodenoj kupelji, pokrivenu, 15 minuta. Uklonite i inzistirajte na satu. Procijedite, istisnite, nadopunite do 300,0 ml. Pijte 100,0 ml 3 puta dnevno prije jela. Tečaj 2 mjeseca, promjena bilja.

2.1. Korijeni čičak veliki usitniti u prah i skladištiti čvrsto.

Jedite 1 tsp s 1-2 kapi meda, tri puta dnevno, prije obroka. Tečaj 1.5-2 mjeseca

Isperite sinus kroz nos s otopinom kamenog ulja.

Kristali ovog minerala lako se otapaju u vodi, tvoreći mali prirodni talog.

-Razrijediti 1,0 grama praha u 500,0 ml vode za piće. Koristite drugi - treći dan kada se precipitat više ne dodaje. Ulijte 50,0 ml otopine u sustav za pranje i provedite postupak na obje strane.

Raditi dnevno, najmanje 8 puta.

Ako to nije moguće, napravite losion s kamenim uljem i kapajte u nos

Evkalimin, 4-5 kapi u svaku nosnicu, 2 puta dnevno.

3.1. U obje bolesti korisno je žvakati debeli korijen Badana.

Informirajte me o svojoj dobrobiti, Elena!

14.03.18. Fedor

Zdravo, Julia Evgenievna.

Moj urolog popravlja bolest prostate 3. stupnja

MRI pokazuje malignost obrazovanja

Naravno, za sedam godina uspoređivanja MRI snimaka, došlo je do promjene

PSA je bila 15 godina, postala je 22

središte obrazovanja u desnom režnju bilo je 15, postalo je 20, ali još nije prošlo izvan prostate

ali u posljednje vrijeme postalo je vrlo loše

Ponuđena biopsija, do sada odbijena, kako se proces ne bi intenzivirao

Je li moguće podržati moju bolest biljem ili drugim narodnim lijekovima?

Koju opciju možete ponuditi?

Procijenjeni trošak?

Možda šaljete skladbe?

Jesam li ispravno shvatio da prostata zahvaća rak? I, ako je tako, želite li ga i dalje spremati? Čak i po cijenu vlastitog života?! rak je nemilosrdan i ide dalje i dublje!

Trebate RAD!

Ali, ako postoje razlozi da se to odustane, predlažem opciju s jakim biljnim otrovom.

1. Tinktura Aconite Jungar. Pijte prema shemi koju je predložio proizvođač.

-5,0 gr. dobro sjeckani korijen, ili biljka Larkspur visoko zaliti 100,0 kipuće vode, kuhati 10 minuta. na laganoj vatri ispod poklopca, nadopuniti do 100,0 ml vrućom vodom i naprezanjem.

Postupak se provodi samo nakon crijevnog pokreta ili čišćenja klistira, u protivnom će se otopina za tretman izlijevati.

Topla infuzija u količini od 50.0-70.0 ml utipkajte u gumenu krušku istog kapaciteta i unesite rektalno. Nakon zahvata potrebno je držati mlijeko u koljenu 15 minuta, tako da otopina ne iscuri. Tečaj-10, dnevno. Razbijte 10 dana i ponovite. ILI idite na svijeće:

2.1. Svijeće Chistobolin (proizvodnja Kislovodsk ".")

Rektalno, preko noći 3 tjedna.

3. Skupljanje bilja za piće

Ravnomjerno usitnite travu i plodove do 2-3 mm, korijenje do 3-5 mm. - na početku mehanički na male komadiće, a zatim na mlin za kavu; Mješavine ravnomjerno uzimajte s dozom žlica.

- 1 tbsp. smjesa ulijte 300,0 ml hladne pitke vode jedan sat, a zatim zavrijte. Pećite na laganoj vatri ili u vreloj vodenoj kupelji, pokrivenu, 15 minuta. Uklonite i inzistirajte na satu. Procijedite, istisnite, nadopunite do 300,0 ml. Pijte 100,0 ml 3 puta dnevno, prije obroka, ulivši u infuziju 1 cu. Befungin (ekstrakt chagi).

Spreman sam vam pomoći i preporučio sam bilje, s iznimkom Aconite tinkture. Bit ćete poslani!

Svetlana

Dobro došli! Imam 43 godine, u drugoj polovici ciklusa postoji bol povlačenja u donjem dijelu trbuha, dva dana prije CD-a, vrlo jaki bolovi podsjećaju na mini-kontrakcije, mučninu, glavobolju. Liječnik na ultrazvučnom pregledu stavio je endometritis, kongestiju venske zdjelice. U čvoru štitnjače hormoni su normalni. crijevni problemi, dijagnoza src više od 2 godine (prema FGS-u određen je površinski gastritis, kolonoskopija - slaba atrofija stijenki zbog čestih stolica, odsutnost lakto / bifidobakterija, bez živih bića, gubitak težine 8 kg, bol također u drugoj polovici ciklusa, i 2 dana prije početka CD-a, strašni bolovi u crijevima podudaraju se s bolovima žena). Molim vas, molim vas, stvarno se nadam liječenju biljkama, jer Ne mogu gledati tablete!

Ove "mini-kandže" su uzrokovane oslabljenim odljevom kroz vene maternice pa čak i, možda, mikrotrombozom. Morate ubrzati vježbe krvi kako biste poboljšali odljev krvi iz male zdjelice - ležeći na leđima, dodirnite zidove savijenim koljenima u koljenima i odgurnite se; čučnuti, "hodati" po stražnjici, podići noge s poda, itd.

Izbjegavajte zatvor, nosite antiparicose donje rublje i istovremeno se nosite s pogoršanjem src i adneksitisa:

1. Skupljanje bilja za piće

1 tbsp. smjesa ulijte 300,0 ml hladne pitke vode jedan sat, a zatim zavrijte. Pećite na laganoj vatri ili u vreloj vodenoj kupelji, pokrivenu, 15 minuta. Uklonite i inzistirajte na satu. Procijedite, istisnite, nadopunite do 300,0 ml. Pijte 100,0 ml 3 puta dnevno prije jela. Tečaj 1.5-2 mjeseca.

2 Vetom 2, prah. Rastopiti na jeziku 1 žličice. 4 puta dnevno, na prazan želudac. Tečaj je 3 tjedna, pauza od 10 dana i ponovljena dva puta.

1 tbsp. pomiješati 400,0 ml. vode, dovesti do kuhati, pirjati na laganoj vatri 15 minuta, inzistirati 30-40 minuta. Procijedite, istisnite, nadopunite do 400,0 ml. Za navodnjavanje je potrebno 150,0 ml tople otopine. Štrcaljka u svim pravilima, punjenje otopinom štrcaljke ili gumene kruške s volumenom od 200,0 ml. Lezite u kadi, bacajući noge na stranu (u pozi žene), i unesite otopinu u obroke, odgađajući svaki za 1-2 minute. Nakon postupka, obilno namočite tampon od pamučne gaze i stavite ga preko noći.

Učinite navodnjavanje od prvog suhog dana ciklusa, 12 puta zaredom i ponovite u sljedećem ciklusu.

3.1 Rektalni supozitoriji s platifilinom za bol.

Ako vaš ginekolog pronađe adhezije, nanesite svijeće na vaginalno Longidaza.

Ali najbolji lokalni lijek za vas, Sveta, smatram vaginalnim pijavicama, ili na stražnjoj kosti i jetri.

Mislim da će u potpunosti popraviti ženski "materijal".

SREĆNO I prije komunikacije!

03/05/18 Valentine

Zdravo, Julia! Imam 60 godina, puno sam čitala vaša pitanja i odgovore, naučila sam mnogo zanimljivih stvari, volim bilje, vjerojatno je došlo vrijeme i tražit ću pomoć, nema poboljšanja u liječenju noktiju, pokušao sam s octenom kiselinom i ulje ne radi. Čim je počela menopauza, pojavio se visoki tlak, noću 200 se dogodi. Pijem stalno lizinopril 5,. normodipin 5, biprol 2,5 Nakon jakog biprola snažan otkucaj srca bio je znatno niži, pojavila se artroza prstiju, povećali su se veliki zglobovi, doktor kaže da je neizlječiva, crijeva ne rade dobro bez šljiva, a otac je imao rak crijeva. Desni dio je već duže vrijeme u pogonu, a sada postoje i čvorovi, a prije godinu dana IT je bio 531 TTG 3.19, T4 1.29, T 3 5.64, Paratgarmon 49.5.Tireoglobulin 19.3, Calcitonin 2.82. Propuštanje maternice od 3 stupnja živim s tamponima.Oni nude operaciju.Ako trebate bilo kakve analize.Pišite mi, ja ću proći.Ja stvarno želim proći liječenje.Hvala.

Počeću s "vječnom ženskom" maternicom.

Operacija je dobro, radikalno rješenje, ali možete koristiti prsten za prsten ili pretražiti online ljekarne za Tham Long kuglice. Ne slažem se s liječnikom da artroza nije izlječiva, potrebno je ukloniti sol iz tijela i razviti zglobove malim pokretima. Na primjer, plesti.

Prije kirurškog zahvata potrebno je urediti tlak i smanjiti TSH. Možda će tada crijeva djelovati aktivnije.

Ravnomjerno usitnite travu i plodove do 2-3 mm, korijenje do 3-5 mm. - na početku mehanički na male komadiće, a zatim na mlin za kavu; Mješavine ravnomjerno uzimajte s dozom žlica.

- 1 tbsp. smjesa ulijte 300,0 ml hladne pitke vode jedan sat, a zatim zavrijte. Pećite na laganoj vatri ili u vreloj vodenoj kupelji, pokrivenu, 15 minuta. Uklonite i inzistirajte na satu. Procijedite, istisnite, nadopunite do 300,0 ml. Pijte 100,0 ml 3 puta dnevno prije jela. Tečaj 1.5-2 mjeseca.

2. gljiva. Dok se sve vaše cipele ne podvrgnu antifungalnom tretmanu (njemački kemijski čistači su gotovi), vaši će nokti biti zaprepašteni.

NEMOJTE zaustavljati kontinuiranu obradu svih noktiju sa smjesom, rezati nokte kao omekšane; Podmažite s 5% joda preko noći.

Pokušajte s kupkom za stopala s infuzijom korijena

1-2 žlice Korijen se usitniti u termosu 300,0 ml kipuće vode preko noći, u jutarnjim satima procijediti u umivaonik s vrućom vodom. Napravite vruću kupku s sodom.

U količini od 7-10 kupki.

3. Za borbu protiv zatvora ujutro, jesti 1 žličicu. brašno od graška i popijte čašu tople vode; Tijekom dana, jesti grated rotkvica, ili cikla s suncokretovim uljem, dragun, feijoa, plodovi mora, zelena heljda, dodajte peršin kopra, kumin. Mislim da je glavni razlog zatvor.

3.1. Redovita cijev i masaža abdomena također će biti izlaz za vas.

Ako ne pijete tiroksin, trebate ponoviti TSH, T4 cb, b3 total i protutijela na TPO - 3 mjeseca nakon zadnjeg darivanja krvi.