Trebam li odlučiti o kemoterapiji.

Tata je imao operaciju da ukloni tumor u rektumu prije 1 mjesec. mjesec dana kasnije su rekli kemija. ali nakon operacije, crijevo ne radi kako bi trebalo. danas su prošli testove. sve je normalno, osim ROE, to je 40:.
moje srce se slama zbog odluke da se donese. Tata odbija kemiju, kaže da ljudi ne žive dugo nakon toga. i imam dvostruki osjećaj. Bojim se da bez nje neće biti dugo, te da će se nakon nje s takvim stavom, kao što je to tata, ništa ne poboljšati, samo da će patiti od nuspojava.

koji je uzeo kemiju, kao što se dogodilo poslije.

Što očekivati ​​nakon prvog postupka?

Član od: Aug 09, 2005 Poruke: 21

Što očekivati ​​nakon prvog postupka?

Apeliram na onog tko je položio kemiju, znam da ih ima gotovo svi.
Recite mi.Koji su to negativni simptomi koji se očekuju na prvom mjestu i kada, kako se skida borba ili je sve pojedinačno, ovisi o drogama?

Registracija: 11/26/2004 Poruke: 23

Dobro došli!
Majka je dobila "Navoban" kako bi smanjila mučninu. Ovaj se lijek prije 3 do 4 godine smatrao vrlo dobrim. Sada, možda, postoji nešto učinkovitije. Postojao je i Latran, ali mislim da je bilo gore. Potrebno je pogledati na internetu, što su lijekovi u odjeljku "onkološki lijekovi". U načelu, kada liječnik propisuje neku vrstu kemoterapijskog režima, mora objasniti što treba raditi i što očekivati, također mora propisati antiemetičke lijekove. I slijedite pokazatelje krvi! Niska razina leukocita nakon kemoterapije je kontraindikacija za sljedeći tijek kemije. Potrebno je "podići" razinu leukocita, tako da možete nastaviti liječenje.
S poštovanjem,
Tamara.

Član od: Aug 09, 2005 Poruke: 21

Poruka od korisnika% 1 $ s je napisala:

Član od: Nov 15, 2005 Poruke: 223

Simptomi mučnine u meni, na primjer, najjače su se pojavili trećeg dana nakon primjene. Zofran se koristio kao antiemetski lijek (intravenski, kao iu tabletama, ali pokušao sam se ne naviknuti na pilule).
Temperatura nakon ubrizgavanja i glavobolje oslobodili su paracetomol.

Registracija: 11/26/2004 Poruke: 23

Dragi, Lyubava!
Vaša pitanja otnyut nisu glupi.
Dijelim svoje iskustvo, nažalost nisam liječnik. Da, nažalost.
Leukociti trebaju povećati lijekove, imaju mnogo. Potrebno je, opet, vidjeti informacije, sada, samo zaboravio ime. Sutra ću pokušati saznati, jer Žao mi je, sada idem kući, na poslu sam. Od proizvoda smo savjetovali crni kavijar. Stvarno nisam razumjela ima li to smisla, plus: ona je vrlo skupa.
Leukociti se postupno smanjuju. I to je potrebno, ako imate 21 dan odmora između tečajeva kemije, tako da su do slijedećeg tečaja oni (leukociti) bili normalni, najmanje 3 (tri).
"Navoban" ti nisi uboden? Opet, ne znam kakvu ste kemijsku shemu propisali liječnici. "Navoban" je puno pomogao mojoj mami.
S poštovanjem,
Tamara.

Član od: 8. prosinca 2005. Poruke: 230

Lyubava,
povećati broj bijelih krvnih zrnaca izvađenim ječmom.. tražiti potragu za ječmenom decoction ovdje.. djevojke savjetovao, a mnogi ovdje provjerili ovu metodu na sebe

Registracija: 11/26/2004 Poruke: 23

Lyubava, opet dobra večer!
To je ono što sam pronašao do sada od lijekova koji se mogu koristiti u borbi protiv leukopenije (smanjenje broja leukocita u krvi).
Ovo je:
1. "Polydane"
2. "Leucogen"
3. Leucovorin
4. "Derinat" - normalizira broj leukocita, trombocita, ima antitumorski učinak.
5. "Galavit" - u kombinaciji s kemoterapijom kao imunomodulator.
Također je potrebno zaštititi srce, ako postoje dokazi. Na primjer, da bi se smanjila kardiotoksičnost kemoterapije, može se koristiti Cardioxan. Ali on je drag.
Jetra također zahtijeva zaštitu. Možda korištenje "Heptral".
Ako vam je potrebna, onda mi pišite na "ICQ", dat ću bez novca.
Ali opet, ponavljam, sve mora biti riješeno sa svojim liječnikom, koje lijekove koristiti za smanjenje toksičnosti kemoterapije, bilo da je to: kardiotoksičnost, hematoksičnost.
Ispričavamo se ako postoje pogreške.
Požurite (kućanski poslovi - kuhajte juhu za sutra).

Član od: Mar 17, 2005 Poruke: 419

Dodano nakon 11 minuta i 14 sekundi
Ovdje sam pronašao:
http://www.oncoforum.ru/showthread.p. 3774 # post13774 post 87 ili 78.

Registracija: 11/26/2004 Poruke: 23

Ljubav, halo!
"Navoban", o kojem sam pisao, dobar je lijek i jako je pomogao mojoj majci tijekom kemoterapije. Kemoterapija je bila na "FAC" shemi - 6 tečajeva.
Napomena "Navobana":
Latinski naziv: Navoban.
Farmakološka skupina: Antiemetic. Nosološka klasifikacija (ICD-10): R11 Mučnina i povraćanje
Aktivni sastojak (INN) Tropisetron (Tropisetron)
Primjena: Mučnina i povraćanje tijekom antikancerogene terapije (prevencija) iu postoperativnom razdoblju (prevencija i liječenje).
Doziranje i način primjene: Za prevenciju mučnine i povraćanja tijekom kemoterapije tumora: tečajevi od 6 dana. Dnevna doza za odrasle - 6 mg; prvog dana (neposredno prije početka kemoterapije) u / u kapima ili mlazu, polako; u slijedećih 5 dana, usta, 5 mg (1 kapsula) 1 sat prije doručka, isprati vodom.

Lyubava, trebate raspraviti sva pitanja izravno sa svojim liječnikom. Osobito o mogućim neugodnim učincima kemoterapije. Naravno, morate se prilagoditi pozitivnom rezultatu liječenja! Ali također morate znati da kemoterapija nije čaša vode za piće. Mogu postojati neugodni trenutci, simptomi koje morate znati i znati kako ih eliminirati! Kemoterapija utječe na cijelo tijelo, a ne samo na tumorske stanice, tako da važne organe treba što je više moguće zaštititi: jetru, bubrege i srce. Svaka osoba može imati sve na različite načine, iako postoje statistike, postoje neka opća pravila, opće preporuke. Uvijek treba držati sve pod kontrolom, uzeti krvne testove: opće i biokemijske.
S poštovanjem,
Tamara.

Kemoterapija. Moji strahovi su ono što je opravdano, a što nije.

Kada su mi rekli da moram proći kroz tečaj adjuvantne kemije, ne samo da nisam mogao razumjeti riječ "adjuvant", nego je nisam mogao ni izgovoriti, ali riječ "kemoterapija" uronila me u takvo potištenost da sam bila spremna ići i žvakati Amanitu, samo ne tamo.

Lukavo su me smjestili u odjel, iznenadili su me i iskoristili moju zbunjenost. Otišao sam na konzultacije i odmah sam otišao u bolnicu. Iskreno sam pokušao pobjeći - uspješno nisam našao nikoga u odjelu (tko god ne gleda, ne nalazi ga) - ni glavna sestra ni liječnik, počela sam se veselo kretati prema izlazu. Tada nisam znao tajne staze kroz grmlje i dvorišta, pa su me uhvatili liječnici iz klinike, uzeli su mi ruku i vratili u kliniku. Brzo je pronašao sve, dali su mi krevet, pokazali mi štićenik i upoznati me sa svojim liječnikom. Pa, ovdje sam odlučio da sada mogu definitivno otići kući, ali sam čuo "Idi i idi na odjel!" - Kako. Nisam spreman! - "Da, nikada nećete biti spremni" - proročanstvo koje su izrekli doktori dohtur i on je bio apsolutno u pravu - svih šest puta, kad je došlo vrijeme da prođe ispod kapanja, apsolutno nisam bio spreman. Da nije bilo našeg prokletog državnog proračuna zbog kojeg nikada ne postoje lijekovi, iako su namijenjeni pacijentima s rakom, odmah bih se iskapio - u to ne sumnjam. Ali budući da je u svibnju bio samo mjesec dana, još se raspravljalo o državnom proračunu, dok je onkologija čekala - uvijek mogu čekati, na što su navikli.

Ali imao sam prvi detaljan razgovor o tome što je pomoćno sredstvo, kemoterapija, što će biti sa mnom, koje droge, kako se to događa, što može biti, što se događa, što nije, i činilo mi se da se ne slažem s nečim sakriti nešto od mene. Prema liječniku, sve to nije teško, tolerira se u velikoj mjeri i nije vrijedno uopće pare da će sve biti u redu. Ja sam s budalom vjerovao u sve i. tako se i dogodilo. Ovdje je snaga sugestije! Prošlog tjedna samo je priznao da je, u stvari, duboko sumnjao da ću ja sve ovladati, ali hvala Bogu što je pet godina bio tiho šutio i nastavio se smiješiti i obećao sve kako bi smanjio dozu, ali bio sam čuvan i vođen kao budala, pošten. riječ.

Dakle, ono čega sam se u početku bojala i zašto sam toliko željela pobjeći., Iz filmova i knjiga stječe se dojam da je to nešto strašno i da nakon toga ljudi više nisu samo stanari, nego su i puni ljudi koji su otišli. Također sam mislio da je to tako strašan postupak i povraćao bih i ocrnjivao pola godine i bio bi potpuno nesposoban i ne bih mogao služiti samome sebi.
Koga briga je ovdje opisano što je i s čime se jede.

Imao sam FAC shemu - "crvenu kemiju": jednu kapaljku, zatim 21. dan prekida, analizu, ako je sve ok - sljedeći i tako dalje 6 puta.

Bojao sam se da bi to bilo loše za vrijeme kapaljke - nije, jer je prva stvar koju sam uradio bio da uzmem bocu premedikacije s različitim antiometičkim i antialergijskim lijekovima - nakon što je bio miran. Jednom sam se osjećala bolesno od premedikacije - bilo je, da - ali po mom mišljenju taj dan su mi cimeri govorili o “bolesnoj glavi”, a ondacetron je bio ukrajinski, što više nisam eksperimentirao s tim.

Bojala sam se da će odmah biti loše nakon kapaljke - ne, nije, brzo sam ustala, ušla u auto i odvezla se kući. Nakon što sam se uvjerila da sam dobro nakon prvog, odvezla sam se do ostalih pet tečajeva za volanom.

Bojao sam se da ću biti bolestan i povraćati puno i stalno - prva tri dana su bili gadni, ali povraćanje je bilo samo prvog dana, a zatim ne na svim tečajevima. Prije treće, spasila se tabletama, a zatim se prebacila na injekcije. Ovisnost o ondasetronu bila je, ali čak i nakon šestog dana, bila je ubodena 4 puta tri puta dnevno dva dana, a onda je to učinila sama.

Bojao sam se da će sve to biti loše. Bilo je loše tri dana, onda je slabost ostala tek tjedan dana, ali je već 6. dan bila prilično podnošljiva. Dva tjedna samo su se opustili.

Bojala sam se da bi bilo jako loše. Bilo je, ali nekako ne tako već tako "užas-užas". samo trovanjem opijanjem i istim drogama, kako bi ga uklonili.

Bojao sam se da ne mogu služiti. Prvih nekoliko dana došlo mi je pomoći, tako da nisam bio uplašen i ne dosadan - ali ne sve vrijeme i nije bilo dugo.

Bojao sam se da ne mogu raditi. Nisam htjela raditi. Moglo bi, ali bilo je nereda na poslu, zbunjenosti i neodlučnosti, bilo je vruće na ulici, bio sam dobro i sam sam sebi uredio odmor. Nitko nije umro bez mene. Osim toga, liječnik mi je objasnio da nakon kemije u dva tjedna, pokazatelji krvi i imuniteta ne padaju, au uredima postoje klima uređaji, suhi zrak, ljudi s virusima i lako je oprostiti. I usput, jednom tjedno sam izlazila i radila i razboljela se pod balzamom - brzo sam se liječila i više nisam bila izložena riziku.

Bojala sam se da je to jako dugo. Kad sam došao do prvog, bila je majka s kćeri - imala je šestu i rekla sam kako zavidim, i još uvijek imam tako dugo. A onda su rekli - "Nećete primijetiti kako će proći vrijeme, kapaljka, a zatim napustite tjedan, a onda brzo prolazi nekoliko tjedana - radite svoj posao, a zatim se testirate i za sljedeći" - otišao je jedan na jedan. Tjedan dana, dok su se neke stvari gomilale, onda su to činile, a zatim i testovi.

Bojao sam se da će kosa odmah ispasti. Ne, obrijao sam glavu nakon druge - prve dvije sam imao kratku frizuru. Počeli su ispadati 15-og dana, ali su još uvijek bili tamo - onda im je dosadilo da imaju svu kosu.

Bojao sam se da će lijek doći pod kožu pored vene i doći će do nekroze. Strašno. Bilo je. Na tom mjestu bilo je upale, još uvijek boli, liječi, ali polako, ali ne toliko da je to bilo "užas-užas"

Bojao sam se. mršaviti Izgubio sam dva kg. Da, s početnom težinom od 47, težina 45 je već primjetna razlika, ali ja ću je nadoknaditi.

Bojao sam se da se nakon kemije krv ne bi oporavila, a do šestog bio bih uzdah (liječnik se također bojao). Obnovljeno je svih šest puta, a ishod je došao do zračenja s pokazateljima unutar normalnog raspona.

Bojao sam se da će svaki put biti još gore i da će doći do kumulativnog učinka. Nije. Šesta je bila gotovo ista kao i prva, a prva je bila najlakša iu smanjenoj dozi.

Bojao sam se da će biti potrebno provesti noć u odjelu. Pusti se kući po prvi put i nije ponudila da ostaneš tamo.

Bojala sam se da će to biti vrlo skupo. Skupo, ali podignite.

Bojao sam se. Teško je opisati taj strah, ali bilo je vrlo snažno, da nitko ne bi uzeo u obzir da li sam ja loš ili ne, da će ih imenovati, što je potrebno i onda učiniti ono što ste htjeli. Dugo su prije razgovora razgovarali sa mnom, saznali sve nijanse kako reagiram na drogu, čekali da se moji dani završe kritički, nitko me nije odvezao nigdje, proveo suđenje u smanjenoj dozi, a onda pao, upozorio na sve moguće posljedice, sa svakim Morao sam nazvati i posavjetovati se, nego fotografirati, odmah su isporučeni potporni lijekovi. Kad nisam imao vremena da se oporavim, onda sam čekao da se tijelo snađe. Saznala sam da mnogi lijekovi koji su propisani ne stimuliraju proizvodnju leukocita, ali izazivaju oslobađanje leukocita u krv iz rezervi tijela - tako se krvni test “falsificira” i tijelo se iscrpljuje.

Bojao sam se stomatitisa, dermatitisa i ubijanja jetre, budući da sam jako alergičan, imam kronični stomatitis od djetinjstva, i jetru nakon hepatitisa i kolecistitisa. I nije.

Bojala sam se da će se odmah pojaviti umjetna menopauza, a prije šestog sam imao menstruaciju.

Bojao sam se da će biti potrebno ubodati injekcije, ali nemam nikoga tko bi to mogao učiniti. Naučio sam se ubadati.

Bojao sam se da vene neće biti dovoljne, jer su, po mom mišljenju, vrlo tanke, i koje će staviti u kist. Problemi s venama su nekada bili, ne tako tanki, i nismo stigli do zapešća, ali to nije puno bolilo u zglobovima i malo više.

Bilo je još nešto, ali nije se sjećala. Jer je sve brzo zaboravljeno. Nisam znao, nisam bio uplašen, ali to se dogodilo - moje se pamćenje pogoršalo, vene su mi bile krhke, neuropatija, ali nekako se sve smanjuje. Osim toga, imao sam i ugodne bonuse - koža je postala bolja i moje trajne iritacije i ljuskanja su prošle, nokti su mi brzo počeli rasti i postali su jaki, što dugo nisu imali, dok su bili menstrualni - bili su redoviti i bezbolni - ranije su bili vrlo problematični. I za to sam vrijeme dobro spavala i postala mirna i smirena.

Đavo nije tako strašan kao što je naslikan: kako preživjeti kemoterapiju i ostati sretan.

Ja ne bih ga objesiti ovdje, ako ovaj tekst nije nestao stranica lymphoma.ru. Ali ljudi su me kontaktirali i zamolili ga da objavi. Objavljujem.


Percepcija kemoterapije od strane pojedinca...
Danas je 20. prosinca 2007, moj 28. rođendan, u četvrtak. Za razliku od svih prethodnih rođendana, susrećem se u krevetu, osjećam slabost, a ponekad i nesvjesticu. Naravno, malo je zabavno, ali unatoč mom stanju, ja sam u prilično radosnom raspoloženju. Ovo je zadnji dan kad se osjećam loše. Sutra će mi se stanje poboljšati, a do ponedjeljka osjećat ću se sjajno. Odakle dolazi takvo povjerenje? Samo u ovom načinu živim dva i pol mjeseca.
U rujnu sam u Državnom istraživačkom centru Ruske akademije medicinskih znanosti dobio loše dijagnosticiranu dijagnozu: limfogranulomatozu, stadij III A, varijantu nodularne skleroze. Propisan je kemoterapijski tretman: 6 ciklusa kemoterapije prema shemi beacopp-14 i zrakama.
Dakle, u utorak, 18. prosinca, završio sam prvu fazu liječenja - prošlo je 6 tečajeva kemoterapije, a sada shvaćam da je glavna noćna mora gotova. Iskreno, u mojoj situaciji teško je zamisliti najbolji rođendanski poklon.
Želio bih razgovarati o samom procesu liječenja, tako da oni koji, ne daj Bože, tek dolaze, imaju ideju o tome.
Prvo, htio bih napomenuti da vrag nije tako loš kao što je naslikan. Sve se to doživljava, glavno je shvatiti da sve ima svoj kraj.
Drugo, kao i svaki drugi fenomen, ima brojne prednosti i brojne nedostatke.
Počnimo s dobrim. U Državnom istraživačkom centru Ruske akademije medicinskih znanosti, limfogranulomatoza se liječi ambulantno, odnosno ne mora nužno ići u bolnicu, što mi je bilo vrlo važno, jer se kod kuće osjećam puno bolje. Trebate posjetiti bolnicu 5 puta u dva tjedna. Da budem jasan, pokušat ću napisati režim liječenja. Odmah ću razjasniti, moj ciklus je započeo u utorak. Dakle,
Dan 1 (utorak) je najteži od svih. Uvedene su 4 "strašne" vreće čudne tekućine sa strašnim imenima (Vipezid, doksorubicin, ciklofosfamid, dakarbazid). Prije svega toga, Latran je uveden, antiemetic. Prvog dana morate dugo ležati: najmanje tri sata. Osjeća se kao “nakon jučerašnjeg dana”, pa liječnici traže od nekoga da uzme pacijenta. Do večeri se stanje normalizira, pogotovo zato što istog dana započinje liječenje prednizolonom, što je osobno djelovalo na mene kao snažna energija.
2 dana (srijeda) - ujutro sam se uvijek osjećao vrlo veselo. Na taj dan, ulijte jednu vrećicu Vepezida, nakon čega se čak i ne osjećate bolesno.
Dan 3 (četvrtak) - opet jedna vrećica Vepezida.
Nadalje, postoje 4 dana rajskog života. Pijemo samo prednizon, ne probadamo i osjećamo se snažno.
Dan 8 (utorak) - uvod je vrlo brz, ali s posljedicama. Dobili smo 2 šprice: vinblastin i još nešto, ne sjećam se. Nakon uvođenja ovih lijekova, leukociti padaju sljedeći dan, a osim toga, dan 8 je posljednja doza prednizona.
Dan 9 (srijeda) - ujutro osjećaj slabosti, koji se uvečer povećava. 24 sata nakon zadnje injekcije daju se Leycostim ili Granogen injekcije - lijekovi koji pomažu rastu leukocita. To su potkožne injekcije u rame. Moja me majka učinila kod kuće. Mogu reći da su za mene ove snimke bile gotovo ista noćna mora kao i kapaljke. Brzo, ali boli. Usput, u razdoblju niskih leukocita (9,10,11 dana) nije preporučljivo izlaziti i bolje se ograničiti u komunikaciji s ljudima, ukratko, sjedimo kod kuće.
Dan 10 (četvrtak) - prva polovica dana osjećala sam se loše. Ponekad se onesvijestila, ali navečer, nakon injekcije, stanje se poboljšalo. Ja sam, u pravilu, napravio dvije injekcije granogena, one su bile dovoljne da podignu leukocite na željenu razinu.
11. dan (petak) - zdravstveno stanje je normalno, ali je bolje ne izlaziti.
12-13 dan (subota-nedjelja) - nebeski život, oni se ne opijaju i ne osjećaju dobro.
14. dan (ponedjeljak) - donirat ćemo krv bolnici. Stanje zdravlja je dobro, raspoloženje je snažno.
U ovom slučaju, najviše uvredljivo je da ste do ponedjeljka oklemal, u redu ste, au utorak sve mora početi ispočetka.
Pozitivni aspekti tečaja uključuju činjenicu da je sve strogo po rasporedu. Vi točno znate kada i kako ćete se osjećati. Osobno, u četvrtak (10. dan) uvijek sam imao gljivice u ustima, a svih 6 puta sam pio flukonazol tri dana. Uvijek na dan 11. osjećao sam se dobro, itd.
Pozitivnim aspektima također bih se obratio da se sve događa vrlo brzo. Prošlo je 2,5 mjeseca, a sada čekam petak da se dobro osjećam i dugo ostajem u tom stanju.
Sada o lošem. Stopa kojom se tečaj nastavlja ima obrnutu stranu. Psihološki, vrlo je teško početi iznova svaka 2 tjedna. Čovjek mora naučiti živjeti čak ni između tečajeva, nego između upoznavanja.
Također je teško tolerirati trajne intravenske injekcije. Štoviše, vene nestaju iz kemije, propadaju, itd. Nažalost, u dnevnoj bolnici kateter se postavlja samo ako nema lijevih vena, jer boje se dovesti infekciju kroz kateter, jer s njom morate ići u podzemnu željeznicu, istuširati se, osim što je potrebno oprati prema određenom rasporedu, itd.
Sada o impresijama tretmana.
Morate biti spremni popiti mnogo poticajnih lijekova. Ovo je moj raspored:
Jutro.
Maalox - 1 tbsp. l.
Doručak.
Prednizolon - 15 tableta (pijemo od 1 do 8 dana, a ne pijemo 6 dana)
Allopurinol - 2 tablete po 100 mg svaka (kada ne pijemo prednizon, možete uzeti 1 tabletu)
Kalijev normin - 1 tabl
Omez - 20 mg, 1 kapsula
Kalcij D3 Nycomed - 1 kartica.

Dan.
Maalox - 1 žlica
ručak
Prednizolon - 10 tabl
Allopurinol - 2 tabl

večer
Maalox - 1 žlica
Večera
alopurinol
Kalijev normin
Kalcij D3 Nycomed

Za noć.
Regulon (samo za djevojčice)
omez

Tijekom liječenja, količina lijeka može se dodati ovisno o pokazateljima krvnih testova. Na primjer, do šeste godine, broj trombocita se dramatično povećao, a analiza zgrušavanja počela je pokazivati ​​rizik od stvaranja krvnih ugrušaka. Propisali su mi Tromboth ACC i varfarin. Također, ako odjednom uhvatite prehladu ili dobijete bilo kakvu infekciju, propisajte antibiotike ili druge lijekove.
Do kraja liječenja broj lijekova stalno raste.
Opet, želim vas upozoriti da sam bio liječen u Državnom istraživačkom centru Ruske akademije medicinskih znanosti, a ako ćete biti tretirani negdje drugdje, režim može biti drugačiji.
Što se tiče prednizona, mogu reći da me nije snažno privlačila hrana, a do kraja liječenja općenito je bilo gadosti prema hrani. Vrlo ilustrativan primjer je da kad sam primio prednizon (bio je ponedjeljak, 7. dan tečaja, vjerojatno 4.), jeo sam ujutro i osjetio strašnu slabost, ali sam morao očistiti kuću, otići u trgovinu itd., Počeo sam čistiti, a dok sam radio, moja energija se povećavala, u dva sam pomislio da ne želim jesti i otrčao u trgovinu. Stigao sam na oko 4 godine u izvrsnom duhu i što je najvažnije, s valom energije, ali nisam htio jesti, ali morao sam uzeti lijekove. Ne pripremam se za veliku večeru (čini se da je to heljda s kuhanom ribom i salatom). Nakon ručka ponovno sam se osjećala vrlo slabom. Ali također moramo večerati. Ukratko, hrana do kraja liječenja bila je test za mene. Ali to je individualno, jer moji kolege koji su pili prednizon, uvijek su htjeli jesti. Ali najneugodnija stvar u svemu ovome je da čak i ako malo pojedete, i dalje ćete biti puniji. Nisam vagala, ali se može vidjeti golim okom. Za djevojku je to pomalo neugodno, možda čak i neugodnije od potpuno ćelave glave.
Usput, o gubitku kose. Oni ispadaju nakon prvog tečaja (imam - na početku drugog), i bolje je odmah ih obrijati. Ne mogu reći ništa o rastu, ali mislim da je ova sreća još uvijek pred nama. Mogu dati savjet djevojkama da, ako ste dugo željeli promijeniti sliku, postati plavokosa ili radikalno promijeniti frizuru, iskoristite ovu priliku i kupite sebi takvu periku kao što ste vidjeli u svojim snovima. Moji prijatelji me već dugo pokušavaju uvjeriti da obojim kosu plavom, odmarao sam se koliko sam mogao, jer mi se sviđa moja tamna boja kose. I onda sam odlučio pokušati, i odjednom mi se svidjelo. Kupio sam si plavuša. Kažu da stvarno idem, ali sam shvatio da želim ostati brineta i da sam u pravu, odbijajući slikati. Ali sada mogu promijeniti boju kose kao rukavice.
Ne znam hoće li moj savjet pomoći ljudima koji će se podvrgnuti kemoterapiji, ali pokušat ću izraziti ono na što sam došao tijekom liječenja.
Prvo, nemojte popustiti provokacijama i ne mislite da je sve to strašno. Kada živite u njoj, sve izgleda sasvim prirodno (ako ste svakodnevno išli na posao, sada idete na liječenje, a ne pet puta tjedno, ali manje). Iskoristite ovu priliku da se opustite i želite ponovno raditi. Već sam umoran od liječenja i stvarno želim ponovno podučavati.
Drugo, ako postoji prilika i snaga, pokušajte ne odustati od posla. Ovo je vrlo podupiruće, jer uvijek imate aferu i cilj prema kojem bi trebali težiti. Upravo sam poslao posao u kuću. Hvala mojim studentima koji su pristali otići u Zhukovsky. Osim toga, počeo sam učiti nove tehnologije i davao individualne lekcije na Internetu (putem Skype-a. To je takav internet telefon). Dva mjeseca sve je prošlo dobro, ali nažalost, studenti su se brzo umorili od takvog života. I privatne lekcije, jednostavno nisam otkazao. Imao sam malu plaću cijelo vrijeme.
Treće, bolnica je sjajan način za susret s velikim ljudima. A to nisu samo liječnici (iako sam u centru za dragulje naišao samo na dobre liječnike koji su se pokazali i kao izvrsni ljudi). Svi pacijenti, koji stoje u redu ili leže na kapi u susjednom krevetu, ne protive se dijeljenju svojih nevolja s nekim, kao i slušanju tuđih priča, jer je uvijek lijepo znati da se ne osjećate samo loše. Tako sam se našao kao dobar prijatelj s kojim smo formirali neku vrstu zabave u dnevnoj bolnici: ispričali viceve, planirali život nakon tretmana i samo čavrljali. jer u to vrijeme bilo je neobično velikog broja mladih ljudi, tada je naša sestra, koja je nosila torbe s kemoterapijom, uvijek govorila: „Oh, koliko je djece danas!“ Upoznao sam i jednog ujaka koji je pisao članke o povijesti u različitim tiskanim medijima. U tom trenutku mu je intravenozno ubrizgan arsen, a on mi je ispričao povijest liječenja raznih bolesti s arsenom iz vremena Ivana Groznog, i pomogao je jednom tipu da napiše pjesmu svojoj djevojci, poslali su je SMS-om. Ukratko, liječenje je dobar način za uspostavljanje dobrih i korisnih kontakata.
Iz svega što je napisano ovdje, očito, treba zaključiti da trebate imati koristi od bilo koje životne situacije.

Pregledi bijele kemoterapije

Postoji tehnika Shevchenko N.V., sudeći po recenzijama, pomaže mnogim oporaviti se općenito. Tehnika je opisana u knjizi N. Shevchenko "Rak: Nema beznadno bolesna", to košta 42-45 rubalja. To se događa na prodaju Znam da možete nazvati autora ili napisati, on uvijek odgovara, daje preporuke, telefon, ako je potrebno, ja ću pronaći. Živi u Moskvi. Suština tehnike, 3 puta dnevno, 20 minuta prije obroka, uzeti mješavinu votke s nerafiniranim povećava. ulje 30 ml + 30 ml, izmjerite, spojite zajedno, protresite pola minute tako da je sve dobro izmiješano i pije. Nema ništa komplicirano i ništa štetno. Osim toga, dijeta je naravno posebna, ne slatka, mlijeko. U usporedbi s drugim metodama, gdje se koriste otrovne biljke i potrebno je piti strogo kap po kap, prihvatljiva metoda. Glavna stvar je naravno ne odustati i tražiti vašu metodu, morate probati sve, bolest je takva da ne ostavlja poseban izbor.

jedini (citat)
fresa, ako ste još uvijek zainteresirani za ovaj lijek, našao sam ga i, ako je potrebno, prevesti ću vam ono što vas zanima.
Hvala na odgovoru, imam sažetak. Teta ga uzima, zanimaju me rezultati. Sada su joj zglobovi počeli boljeti. Sada ne znam je li to nuspojava ili ne.

fresa, ako ste još uvijek zainteresirani za ovaj lijek, našao sam ga i, ako je potrebno, prevesti ću vam ono što vas zanima.

djevojke
Puno vam hvala. Kopirao sam sve, ispisao i danas ću im ih dostaviti - mislim da će izabrati nešto iz toliko bilja i pristojbi.

Također imam pitanje. Zna li netko za Novartis Zometu? Nadam se da nitko od vas to nije osobno pokušao i nikada neće pokušati, ali odjednom znate koliko je učinkovit.

Libby, pošalji mi e-mail [email protected] i podijelit ću s tobom sve što imam.

Iskreno, jako sam loše prošla jedan tečaj kemoterapije, ali bilo je loše tjedan dana, reakcija povraćanja bila je na bilo kakav miris, čak i na parfeme. Odmah nakon kemoterapije, liječnik je propisao još jedan lijek za održavanje jetre, bubrega, srca itd. Zajedno s propisanom kemoterapijom i antiemetičkom ampulom. Različiti antiemetički lijekovi pogodni su za različite ljude, a to se može potvrditi samo osobnim iskustvom. Prvi put sam uzeo Emetrin, sljedeća 2 puta - Zofran. Prvi put je bilo jako loše, onda - normalno. Liječnik je objasnio da mi je Zofran više prilazio.
Što se tiče stimulacije kose, do kraja kemije nema koristi. Kosa kada koristite kemoterapiju droge s platine i dalje će pasti na 14-15 dana (samo u izoliranim slučajevima to se ne dogodi). No, na gubitku kose može se vidjeti da lijek djeluje na brzo dijeljenje stanica!
Imao sam 3 smjera kemije: stavili su istodobno i nekoliko kemijskih preparata i istodobno antiemetić, sljedeći dan - kapaljku s lijekovima za bubrege, srce i sl., Te mjesec dana ići kući, vratiti tijelo. Prije sljedećeg tečaja - proći testove, pogledati sliku krvi - leukociti, limfociti.
Za poboljšanje krvi, jesti meso, jetru, mrkvu, repu, med, nara, crno vino, mumiju, apilak, vitamin B12, prednizon je propisan tjedan dana (ne više od 10 dana) prema shemi i litijevom lijeku (ako je potrebno, gledat ću kući ). Odvarak neolovljenog zobi vrlo dobro funkcionira. Ako imate pitanja, odgovorit ću sutra.

Fresa (citat)
Da biste izbjegli mučninu, morate piti antiemetičke pilule. Nije potrebno prisiliti pacijenta da jede. Uzmite mnogo agruma. Često smo propisani vobenzim, ali bolje je početi piti i prije kemije. Imam izbor biljnih informacija, ako je potrebno.
jagoda,
Ako vam nije teško, ispustite ga, molim vas. Ovdje je Yana puno pisala o bilju, ali njezin tekst nije o skupljanju, koliko sam shvatio, već o pojedinačnim biljkama, ali ne znam kako su biljke kombinirane.
Puno vam hvala.

Za vraćanje crvene krvi, odnosno crvenih krvnih zrnaca i hemoglobina, potrebno je uzeti tinkture korijena Eleutherococcus bodljikavih, Mandžurijskih aralija, zlatnog korijena.
Osim toga, pomoći decoctions od stolisnika i koprive. Savjetujte se pokušati prihvatiti prema priloženim bilješkama. Šipci, jabuke, crno vino i, što je još važnije, dovoljnu količinu mesa pomažu vrlo dobro, jer će biti teško brzo popuniti sadržaj vitamina B12 u tijelu na drugi način.

Moguće je povećati broj leukocita uzimanjem izvaraka cvjetova djeteline ljekovite, korijena anđelike, korijena cikorije, tinkture mlječika Pallasa.

Da bi se uklonila toksična oštećenja jetre, potrebno je iz prehrane isključiti životinjske masti, papar i alkohol, te uvesti više biljnog ulja! Za terapeutske svrhe, oni uzeti mlijeko čičak sjemena u prahu (ova biljka se ponekad čini čudesnim za mene, ja ga piti kao preventivnu mjeru za bolju funkciju želuca, pomaže puno), izvarak volodushka trava, cvijet djeteline lupine, cvijeće nevena i cvatovi smilja.

Da bi se stimulirala sekrecijska aktivnost želuca i gušterače, najprikladnija je biljna gorčina. Sadržajni prvaci: gorki pelin, troslojni stražar, encijan s velikim cvjetovima, veliki trpeljac, močvarna zastava, centaur centaurus.

Uklanjanje intestinalne disfunkcije ovisi o vrsti poremećaja. U slučaju proljeva daju kalgan, korijen klinčića (gravilat), močvarno cinquefoil i bergeniju. Za konstipaciju - hogweed, senna, krkavica, cvrkut, anis, komorač, kopar.

Ako dođe do obilnog gubitka kose, potrebna je aktivna stimulacija folikula. Da biste to učinili, koristite decoctions od čičak korijena, trava, kopriva, hortikultura sjemena, kao i ulje čičak. Ovaj se alat dobiva iz već spomenutog čičara infuzijom cvijeća (bodlje) u suncokretovo ulje. Svi ovi lijekovi koriste se izvana. Operite im glave s juhom i utrljajte ulje repinca u vlasište, kao što je spomenuto ovdje.

Kao rezultat kemoterapije, mnoge tumorske stanice umiru. Nekrotizirano tkivo, koje ulazi u krvotok od izvora uništenja, truje cijelo tijelo. Ovo trovanje manifestiraju se uobičajenim simptomima: pogoršanje zdravlja, povišena tjelesna temperatura, glavobolje, mučnina, a ponekad i povraćanje.

Da bi se smanjili ovi fenomeni, potrebno je piti puno vode, bolje jesti vitamine biljke (bobice, oraščiće) i sok od brusnice i brusnice. U isto vrijeme uzeti diuretik bilja, kao što su konjski rep ili korijen wheatgrass. Nije loše uklanja otrovnost čagom.

Važno je izvršiti vezanje i uklanjanje toksina iz gastrointestinalnog trakta (gastrointestinalnog trakta). Evo, pogodan aktivni ugljen (do 12-15 tableta dnevno), polifen, zosterin, kao i bilje koje daju puno sluzi u juhi - bijeli sljez, dagil, tsetarija, laneno sjeme.

Potrebno je uvesti imunomodulatore i adaptogene u liječenje kako bi se ublažila intoksikacija i obnovilo oštećenje tijela. Primjer bi bio Rhodiola Rosea (alkoholna tinktura).

Nakon kemoterapije, ti su lijekovi jako pomogli mom djedu. Ali sama bolest je napredovala, jer je bilo prekasno za kemiju.
Sretno s prijateljima!

Kemoterapije. POVIJEST - PREGLED KRIZNOG RATNOG RIJEKA. Zašto sam odbio kemoterapiju.

Kao što sam rekao prije, nisam liječnik ili znanstvenik. Ja sam samouki kemičar, preživjeli rak i često me ljudi kontaktiraju da bih saznali više o tome. Stoga ću jednostavno objasniti zašto sam odlučio napustiti kemoterapiju.

Recite mi, je li vam ova priča poznata?

Imate li poznanike koji su imali rak u određenom dijelu tijela, a zatim operirani, nekoliko ciklusa kemoterapije i zračenja? Tijekom liječenja raka tumor se smanjuje i nestaje. Liječnici im kažu da je rak nestao. Oni su "BPZ" (nema znakova bolesti). Svatko uzdahne s olakšanjem i slavi. Potrebno je neko vrijeme, oni rade testove i testove, a situacija je potpuno drugačija - ovaj put je gotovo: pronalaze rak u jetri, plućima, mozgu, krvi itd.

Oni prolaze kroz veliki broj ciklusa kemoterapije i zračenja, ali liječnici više ne mogu zaustaviti rak. Svaki put kad ih vidite, izgledaju gore i gore. Na kraju, nakon teške bitke od nekoliko mjeseci do nekoliko godina, oni umiru.

Što se dogodilo? I to se dogodilo.

Kemoterapija je otrovni otrov. Djeluje tako što napada stanice koje se brzo dijele u tijelu, a kemoterapija utječe na kosu, nokte, kožu, probavni sustav i krv. Ovaj proces čini osobu vrlo bolesnom i može uzrokovati nepopravljivo oštećenje raznih dijelova tijela, uključujući mozak, jetru, slušne organe i reproduktivne organe.

Kemoterapija napada brzo dijeljenje stanica raka, ali također napada bijele krvne stanice (leukocite), koje igraju važnu ulogu u našem imunološkom sustavu.

Svi mi imamo prekancerozne stanice koje se uklanjaju prirodnim procesima našeg imunološkog sustava. Ako osoba ima rak u tijelu, imunološki sustav se bori protiv njega, iako nije savršen, ali se bori koliko god može. Ako rak i dalje raste, to znači da imunološki sustav može biti jako preopterećen ili potisnut, i ne radi kako bi trebao.

Ako postoji rak, to ne znači da imunološki sustav ne radi ništa. Ako pacijent pristane na kemoterapiju i ne ubije sve stanice raka, tada će biti u vrlo ranjivom položaju, s uništenim imunološkim sustavom. Na kraju će imati vrlo slabu zaštitu kako bi uništio preostale stanice raka, kako bi ih spriječio da se umnože.

Ako pacijent ima stanice raka u tijelu, one će djelovati da se uzmu iznad tijela. Vidio sam da se to stalno ponavlja s prijateljima, s obitelji, koja je prošla kemoterapiju; i vjerojatno i vi.

Ponekad će kemoterapija zaustaviti jednu vrstu raka, ali tada će pacijent razviti potpuno drugačiji oblik. Opet, to se dogodilo samo zato što je njihov imunološki sustav uništen do maksimuma, a njihovi unutarnji obrambeni mehanizmi su smanjeni.

Njihova tijela postaju mjesto gdje stanice raka mogu cvjetati. Kemoterapija je kancerogena, što znači da sama uzrokuje rak. Zapravo, to je toliko otrovno da sestre moraju zaštititi svoju kožu od izlaganja kada se daju pacijentima. Te kemikalije su opasne kada udare u kožu, ali ih liječnici mirno i bez problema ubrizgavaju.

Sljedeći vam slučajevi također mogu biti poznati.

Upoznao sam obiteljskog prijatelja koji je nedavno bio podvrgnut kemoterapiji.
Evo priče o tome.

Vidjela sam Pata nekoliko mjeseci prije kemoterapije. A onda, nakon kemoterapije, nije se preklapao s njim gotovo godinu dana. Kad sam ga ponovno vidio, bio sam šokiran. Pat je ostario deset do petnaest godina. Njegov se izgled promijenio od srednjeg do starijeg u manje od godinu dana. Bio sam šokiran. Patova konverzija bila je nevjerojatna.

Lice mu je postalo starije, koža mu je bila naborana. Kosa je bila tanka i izgledala je beživotno. Pat je još živ i dok ovo pišem, ne znam njegovo zdravstveno stanje. Ali jedno znam sigurno i vidio sam svojim očima: razorni učinak kemoterapije.

Pogovor: Pat je preminuo nekoliko mjeseci nakon što sam opisao ovu priču. To su učinci kemoterapije.

Kada su mi liječnici rekli da moram proći kemoterapiju, složio sam se, ali nisam se osjećao u dobrom stanju od toga.

Tada sam počeo proučavati učinke i posljedice kemoterapije, koja će se očitovati nakon njezine uporabe u tijelu i u imunološkom sustavu. Pojavio se instinktivni otpor. Sjećam se kako sam mislio da mora postojati drugi način...

Moje su misli bile:

- Moje tijelo je stvoreno da se sam izliječi.
- Nešto u meni je pošlo po zlu, jer utječe na moj imunološki sustav i omogućuje rak da raste.
- Kemoterapija je OTROV koji će uništiti moje tijelo i moj imunološki sustav.
- Ne želim ubiti tijelo i uništiti moj imunološki sustav. Želim ga poboljšati.
- Rak nije uzrok bolesti tijela, već je utjecaj oboljelog organa.
- Moram pronaći tretmane koji jačaju moje tijelo i imunološki sustav.

I upravo sam to učinio. Radikalno sam promijenio svoju prehranu i učinio sve za prirodnu alternativu i holističku terapiju koju sam mogao pronaći.

Ako bi sve to propalo, onda bi kemija bila moje posljednje utočište.

Istraživanje koje je proveo Odjel za radijacijsku onkologiju u Sjevernom Sydneyu, Australski centar za rak, oko 5-godišnje preživljavanje u 22 odrasle osobe s malignim tumorima nakon primjene kemoterapije pokazalo je nevjerojatne rezultate:

Ukupna učinkovitost terapijske i adjuvantne citotoksične kemoterapije tijekom 5. godine preživljavanja u odraslih procjenjuje se na 2,3% u Australiji i 2,1% u Sjedinjenim Američkim Državama [Royal North Shore Hospital Clinic Oncol (R Coll Radiol), 17. lipnja 2005.].

Učinkovitost 2,3% preživjelih kemoterapije ne opravdava velike troškove. Veliki broj pacijenata pati od teških, toksičnih nuspojava koje proizlaze iz takvog liječenja.

Loše stope uspjeha od 2,3%. Prodaja kemoterapije za liječenje (nadriliječništvo) jedno je od najvećih lažnih djela ikad počinjenih. Sekundarna medicinska ustanova zarađuje ogromne iznose novca, od 300.000 do milijun dolara godišnje, koji prodaju kemoterapiju, a oni koji promiču tu pseudo-medicinu (POISON) i dalje zarađuju više od 1 trilijuna dolara. Nije iznenađujuće da medicinska ustanova nastoji održati ovu prevaru živom, što je duže moguće.
- Andreas Moritz, "Prirodne vijesti"

odricanje

Podijelila sam svoju priču s mnogim ljudima s dijagnozom raka. A oni su se složili: "U pravu ste. Znam duboko u sebi da ste u pravu." Ali vidio sam kako su se još odlučili za kemoterapiju.

Neki od njih su bili spašeni (čudo), ali većina ih je nestala. Ponekad kada smo u teškoj situaciji, želimo da nam netko samo kaže što da radimo. Siguran sam da sam učinio što sam mogao pisanjem ove priče - pregledom kemoterapije. Za ostale sam nemoćan. Uostalom, na kemoterapiji ili ne ovisi o vama.

I teško je biti sam.

Ako imate rak i trenutno se podvrgavate kemoterapiji, pisanje vas može zastrašiti. Vi svibanj osjećati više zbunjen nego ikad. Znam. Upravo sam bio na istom mjestu u kojem ste sada, još 2004. godine.

Ovo je vrijeme kada morate tražiti iscjeljenje svemira. Zamolite je da vas vodi pravoj povoljnoj odluci da preživite ovdje i sada. To je upravo ono što sam ja tada učinio.

Želim vas ohrabriti da napravite vlastita istraživanja, bez obzira na to što vam liječnici kažu. Da bi se donijela utemeljena odluka. Preuzmi odgovornost za svoje zdravlje.

Sjeti se! Vaše tijelo je posvećeno samoizlječenju. Vaš imunološki sustav pruža vitalnost. Kemoterapija ubija vaš imunološki sustav.

Chris Wark je pisac, govornik i zdravstveni trener u Memphisu u Tennesseeju. Njegova poruka inspirira ljude da svoje zdravlje uzmu u svoje ruke i riješe se bolesti kroz radikalne promjene u prehrani, načinu života i vjeri.

Ako se odlučite primijeniti ovu ili onu alternativnu metodu liječenja, ona bi trebala biti samo dio medicinskog kompleksa, uključujući detoksikaciju tijela, imunomodulaciju, strogu prehranu protiv raka, antimikrobnu terapiju, oksigenaciju i alkalnost, kao i važnu komponentu - rad s psihom.

Crvena kemija za rak dojke: recenzije

Crvena kemoterapija je najotrovniji oblik liječenja kemoterapijskim lijekovima. Naziv "crvena" kemoterapija primljena je zbog boje sastojaka. Komponente crvene kemoterapije:

Svi ovi lijekovi su crveni i vrlo toksični. Crvena kemoterapija provodi se kao samostalna metoda ili u složenom liječenju nakon operacije.

U bolnici Yusupov koriste se sve vrste liječenja raka ovisno o dokazima. Liječnik upućuje pacijenta na dijagnostičke studije koristeći MRI, CT ili ultrazvuk. Nakon potpunog pregleda propisano je liječenje. Crvena kemoterapija zahtijeva uzimanje u obzir svih individualnih karakteristika pacijentovog tijela, pažljiv odabir doze, ovisno o dobi, težini i popratnim bolestima. Kako bi se smanjilo toksično opterećenje tijekom liječenja crvenom kemoterapijom, napravite pauze. Pomaže tijelu da se oporavi, potiče uklanjanje otrovnih tvari.

Tijekom liječenja crvenom kemoterapijom, temperatura pacijenta raste, apetit vrlo često nestaje, promjene se događaju u endokrinome sustavu, poremećen je menstrualni ciklus, inhibira se funkcija jajnika, a postoji i sklonost različitim infekcijama. Kako bi se smanjili toksični učinci kemoterapije, propisuju se dodatni lijekovi, uključujući antibiotike, lijekove za mučninu, povraćanje. Crvena kemoterapija se propisuje u slučajevima agresivnog i teškog liječenja raka. Indikacije za propisivanje crvene kemoterapije su sljedeća stanja:

  • Da bi se spriječilo širenje metastaza.
  • Kada se remisija javlja tek nakon kemoterapije.
  • Kao pripremni tretman za operaciju.

Kada se provodi ova vrsta kemoterapije, pacijent se mora pridržavati blagog režima, izbjegavati hipotermiju, stres, jesti u potpunosti, post može pogoršati stanje pacijenta.

Kemoterapija za rak dojke: recenzije

Crvena kemoterapija daje veliki broj nuspojava. Većina pacijenata govori o crvenoj kemoterapiji kao o teškoj ali učinkovitoj metodi. Mnogi pacijenti koji su podvrgnuti crvenoj kemoterapiji govore o pogoršanju općeg stanja, ispadanju kose, poremećaju koordinacije kretanja, često se osjeća vrtoglavica, pojavljuje se mučnina, pojavljuje se nelagoda i bolovi u probavnom traktu, poremećaj sluha i mogu početi bolovi u probavnom sustavu. U nekim slučajevima dolazi do smanjenja razine hemoglobina u krvi, leukocita, ozbiljnih zdravstvenih problema, kemoterapije se mora poništiti, zamijeniti metodom kemoterapije, lijekovima.

Tijekom kemoterapije važno je slijediti određenu prehranu, potpuno se opustiti, biti na svježem zraku. Bolesnike koji se liječe kemoterapijom treba isključiti iz prehrane:

  • Pržen, soljen, začinjen, ukiseljen, kiselo, masno.
  • Jedite manje mesa zamijenite ga ribom.

Svi proizvodi trebaju biti svježe pripremljeni, meni mora biti dovoljno povrća i voća, hrane visoke u vitaminima, elemenata u tragovima. U prehrani se ubrajaju plodovi mora, suho crno vino, svježi sokovi. Riba, povrće se kuha. Recenzije nakon kemoterapije za rak dojke govore o tome kao o teškoj ali spasonosnoj metodi liječenja raka. Kemoterapija u metastaziranju tumora tumora značajno produljuje život bolesnika.

Pregledi kemoterapije raka dojke niskog stupnja

Rak dojke niskog stupnja je agresivan oblik raka s lošom prognozom za preživljavanje. Karcinom dojke niskog stupnja karakterizira brza metastaza, brza lezija cijele dojke, koju je vrlo teško liječiti. Kemoterapija za rak niskog stupnja je indicirana za sve bolesnike, bez obzira na to jesu li metastaze otkrivene ili ne. Kemoterapijski tretman pomaže zaustaviti rast malignih stanica, proces širenja metastaza.

Sve vrste kemoterapije, uključujući i crvenu kemoterapiju, izvode se na klinici za onkologiju bolnice Yusupov. Onkolog pažljivo izračunava dozu lijekova, prati stanje pacijenta, mijenja liječenje u slučaju pojave teških nuspojava, zamjenjuje lijekove. Liječnik odlučuje koliko će tečajeva kemoterapije pacijent proći, bilo da se radi o kemoterapiji prije ili nakon operacije, koji lijekovi će učinkovitije pomoći s ovim oblikom bolesti.

Dizelski forum

pomaže li kemoterapija za rak? Vaše mišljenje

  • kao
  • Ne sviđa mi se
Hauda 07-13-2016

Dobar dan
Rak je jedna od najgorih bolesti koja zahtijeva živote milijuna ljudi. Vjerojatno jedno od najčešćih pitanja.
Želim pitati one koji su se suočili s tim. Srodniku od 30 godina dijagnosticiran je, u siječnju mjeseca - rak želuca. Cijela obitelj bila je u šoku, uvijek je bio jak, vredan, nije bolestan, dobro je jeo.
U veljači se počeo žaliti na bolove u želucu, isprva su mislili da je to gastritis ili česti čir. Prvo su pregledani u našoj klinici, a zatim su poslani na onkološke testove i obavit će kemoterapiju.
I uzeli su kemiju, kolyat svakih 21 dan tako da je tijelo došlo do sebe i propisano za rak. Nakon što je uzeo 20 kg mršavljenja, postajao je sve gori svaki dan. Mnogo smo čekali kada smo stavili u operaciju.
U mjesecu lipnju rekli su da je operacija besmislena odbijena, da je već 4 žlice. Ruke su joj ispale, sve do posljednjeg dana kada su obavile sve zahvate, ali, nažalost, ta nam je podmukla bolest oduzela. Vrlo je bolno pisati o tome, kao što se to dogodilo nedavno, pišem i plačem.

ps: Nedavno su se često čule bolesti raka, zbog čega?

Mislite li da kemoterapija pomaže kod raka?


Post je uredio Hauda: 14. srpnja 2016. - 10:31

  • kao
  • Ne sviđa mi se
Weltkind 02-09-2016

Mislim da kvaliteta lijeka ovisi više o rukama.

Našoj bliskoj rodbini u Njemačkoj 2006. godine dijagnosticiran je rak pluća iu posljednjoj fazi. U potpunosti je izrezala jedno pluća, jednu polovicu. I od tada, ona 10 godina redovito prolazi kemiju. I sobsno, ne daj Bože, 10 godina živim s rakom.

Za mene osobno, ovo je pokazatelj razine medicine u razvijenim zemljama, jer imamo takvu dijagnozu kaznu.

  • kao
  • Ne sviđa mi se
grigo 08-09-2016

Kemoterapija uništava samo zdrave stanice! Naravno, ubija loše, ali zdravi pate više! Rak je gljivica. Sada postoji mnogo informacija o liječenju raka, to je stvarno izlječivo! Gledaj, čitaj. Potrebno je isključiti meso! Idite na zdravu prehranu, postanite vegan! Pročitajte o soda! Puno informacija. Pročitajte knjigu "Kineska istraživanja" K. Campbell. Samo vozite Google rak i soda, rak gljivice Candida, rak i odbijanje mesa, dijeta. Također možete pokušati pronaći ovu knjigu u Nete-u besplatno. Suosjećam s vama. Mislim da kemoterapija ne štedi. Koliko je bogatih ljudi umrlo od raka, nisu pomogli ni najskupljim tabletama. I pogledajte u mrežu o poznatim osobama, zvijezdama vegetarijanaca i vegana, ima ih mnogo.


Post je uredio grigo: 08 rujan 2016 - 22:35

  • kao
  • Ne sviđa mi se
grigo 09-09-2016

U Nizozemskoj su sirova hrana prepoznata kao službena metoda liječenja raka.

Poznati nizozemski liječnik Cornelius Moerman desetljećima se borio protiv raka (umro je 1988. u dobi od 95 godina). Razvio je svoje metode liječenja raka, temeljeći se na pobijanju osnovnih, klasičnih principa medicine raka.

Veliku potporu dr. Moermanu pružili su: nobelovac Linus Pauling (Kalifornija) i nobelovac G. Domak. Obojica su njegovu teoriju i praksu liječenja raka nazvali samo metodama pravilne prehrane "veliki pomak u rješavanju problema raka".

Terapeutska prehrana za rak

Moermanova dijeta nije u potpunosti sirovina - temelji se na svježem povrću, voću i prirodnim sokovima, a uključuje i žitarice: kruh, integralne tjestenine, neočišćenu rižu i mliječne proizvode.

Postoje dokazi o uspješnom liječenju raka s potpunom siroedenijom: “Prošli smo tjedan uzeli biopsiju - nisu otkrivene stanice raka. Reći da sam sretan je reći ništa. [. ] Hrana je bila takva: tijekom dana sam po Breisu pila mješavinu sokova, ne filtrirana, od 1,5 do 2 litre dnevno, navečer sam jela sirovo povrće - bundeve, cvjetaču, zelenu rotkvicu, nešto po jednu. Od pića, napitaka ljekovitog bilja i bobica divlje ruže. Tako je jeo nekoliko mjeseci. U posljednje vrijeme, sokovi su malo nahranjeni, samo jedem povrće - repu, mrkvu, kupus, bundeve, a ponekad i jabuke. Sve je sirovo i mono. "

Lijecite rak

Uzrok raka, štoviše, uzrok svih četiri stotine njegovih sorti, poznat je. To je nezdrav životni stil, nehumana, kancerogena prehrana. Naime, cijelo čovječanstvo konzumira hranu koja je jestiva za stanice raka (ponovno rođene) nego za normalne.

Jedući monosaharide i životinjske bjelančevine, hranimo naše stanice raka, koje se stalno formiraju u bilo kojem organizmu i koje za sada uništava naš imunološki sustav. I to, mi uzgajamo vlastiti rak. Svi uspješni sustavi liječenja raka ograničavaju slatkiše i proteine. Odbijanje monosaharida i životinjskih bjelančevina, na koje smo toliko navikli, već desetljećima tovili naš rak, uzrokuje glad, slabost, glavobolje.

No, nakon prijelaza na prirodnu, biljnu prehranu, naše zdravstveno stanje se poboljšava i naša težina počinje rasti, unatoč niskom kaloričnom sadržaju žive hrane i tjelesne aktivnosti (ako se to dogodi). Poboljšava se krv, bol nestaje, metastaze počinju otapati. Rak - 100% osobna zasluga! Ali rak je živ, tako da ga se može ubiti, ubiti, zadaviti od gladi, a samo prijevoznik - vlasnik - hranitelj ovog tumora. Sve što trebate učiniti je da se sami bodujete! Mi ne liječimo, ne spašavamo pacijenta - rak je neizlječiv, to je jedini besmrtni oblik života koji znanost poznaje. Samo učimo čovjeka da ubije njegov rak.

Iskustvo liječenja raka sa sirovom hranom

„Nikad nisam pisao o sirovoj prehrani i raku. Međutim, upravo je ta bolest za mene glavni motivator za stalnu želju za načinom života sirove hrane.

Prvi primjer prednosti veganstva i sirove hrane u mom životu bio je moj očuh, koji je, kao i sva njegova braća, imao rak prostate. Ovaj se rak može sigurno dijagnosticirati samo neopozivo - glavni pokazatelj je test krvi za određeni pokazatelj PSA. Što je viši, liječnik vas više uvjerava da izrežete prostatu ili prođete kroz neki strašniji postupak kao što je zračenje.

Moj očuh je ovu analizu redovito provodio mnogo godina, ali kad se pokazatelj podigao, majka ga je nagovorila da se ne kandidira za operaciju, pronašla video kasetu liječnika koji se oporavio od raka dojke i uvjerio da pokuša vegansku prehranu. Roditelji su kupili sokovnik i počeli proizvoditi sokove, kupujući organske vreće od mrkve. Indikator PSA se smanjio i tako je trajalo oko godinu dana.

Tada su Amerikanci i lijenost postali bolji, očuh je odlučio da je prženo meso važnije od zdravlja, godinu kasnije PSA je naglo porasla, a on je podvrgnut operaciji, a onda je i zračenje prošlo, naivno vjerujući da sada može jesti sve što želi i biti novi. On živi, ​​u načelu, nije loše, i vjeruje da su veganstvo i sokovi besmislica iz prošlosti, ali još uvijek piju soymilk.

Slušao sam intervju s Brendom Cobb, koja je izliječena od raka 100% sirovom hranom. Piše knjige i vodi centar za hranu u Atlanti. Upoznao sam ženu u Richmondu, koja je također izliječena od sirove hrane od raka rektuma. U blogosferi ima mnogo takvih ljudi, a na Amazonu postoje i knjige. Ne malo istraživanja; Američka akademija znanosti slaže se da prehrana s mnogo sirovog voća i povrća sprječava rak.

Smatra se da sirova dijeta čini okoliš tijela alkalnim, a hrana poput šećera, brašna i mesa oksidira tijelo. Rak se ne može razviti u alkalnom okolišu. Godine 1931. njemački fiziolog Otto Warburg dobio je Nobelovu nagradu za otkrivanje enzima respiratornih stanica, posebno stanica raka. Smatrao je da je glavni uzrok raka zamjena normalnog staničnog disanja kisikom pomoću fermentacije šećera. Bio je siguran da što je niži pH, to je niža koncentracija kisika, a time i više stanica raka.

Osobno, siguran sam da, izuzimajući ekstremne vanjske čimbenike kao što su Černobil i azbest, osoba na prehrani sirovom hranom ne može dobiti rak. Osoba koja je već oboljela od raka može se izliječiti. Vidim isto povjerenje u mnoge sirove prehrambene proizvode - svatko ima osjećaj da je već izbjegao ono čega se cijela Amerika boji. No, dokazivanje ove točke novim ljudima nije tako jednostavno.

Svatko razumije da na takvoj "dijeti" možete izgubiti težinu, sniziti kolesterol i poboljšati kožu. Mnogi su čak spremni vjerovati da će sirova hrana pomoći dijabetičarima. Ali čini se da je rak nešto drugo, a ovdje ne može pomoći nijedna dijeta. Reakcija poput "Oh dobro, zar ne?" Zašto? Uostalom, imunološki sustav je odgovoran ne samo za gripu, nego i za maligne stanice. A sirova hrana joj samo daje priliku da radi ispravno.