Gdje mogu staviti pacijenta s krevetom

Teška bolest, ozljeda, patologija starijih osoba glavni su uzroci ostatka bolesnika. Imobilizirani član obitelji - test za voljene nije jednostavan. Nisu svi spremni promijeniti svoj način života, jer su preuzeli težak teret odgovornosti i odgovornosti. Pojavio se hitan problem: gdje odrediti pacijenta tijekom liječenja ili stalnog boravka.

Vladine institucije

Državna socijalna podrška bolesnika u krevetu provodi se kod kuće ili stacionarno, može biti stalna, privremena ili jednokratna (hitna).

bolnica

Indikacija za boravak u 24-satnom bolničkom odjelu je stanje koje zahtijeva hitne mjere koje se ne mogu obavljati ambulantno. Nakon što se važne funkcije tijela stabiliziraju i nema opasnosti za život, pacijent se otpušta iz bolnice za kućno liječenje. U sklopu nekih medicinskih ustanova postoje i odjeli za njegu u kojima možete identificirati pacijenta u razdoblju oporavka od osnovne bolesti.

Druge opcije za državnu pomoć pri odabiru opcije - gdje smjestiti krevet pacijenta za njegu i liječenje su:

 • starački dom;
 • gerontološki centar;
 • psiho-neurološki internat;
 • hospicij.

Svaka institucija društvenog tipa u svojim aktivnostima se rukovodi određenim načelima i za državni sadržaj prima invalide s različitim bolestima.

Domovi za njegu i gerontološki centri

Ove dvije vrste državnih sirotišta pružaju socijalne usluge starijim osobama i osobama s invaliditetom koje ne mogu samostalno zadovoljiti svoje vitalne potrebe. Razlika između njih leži u činjenici da gerontološke ustanove imaju razvijenu terapeutsku i dijagnostičku bazu i prema potrebi mogu provesti liječenje lijekovima ili na preporuku liječnika.

Struktura društvenih institucija osigurava funkcioniranje ureda za dobrotvorne svrhe, koji određuju fizički krhke, nesposobne za kretanje pacijenata. Osim domaćih i sanitarno-higijenskih usluga, osoblje pruža medicinsku skrb u skladu s prirodom bolesti, pruža rehabilitaciju, dijagnosticira i potiče hospitalizaciju.

Kontraindikacije za prijem u bolnicu su:

 • mentalne, spolne, zarazne bolesti;
 • kronični alkoholizam i ovisnost o drogama;
 • aktivna tuberkuloza;
 • maligne neoplazme.

Kako identificirati bolesnika u staračkom domu, koji su dokumenti potrebni za to, pomoć će biti javljena u odjelu socijalne skrbi u mjestu prebivališta. Socijalni radnici su dužni pomagati starijoj osobi ili osobi s invaliditetom u papirologiji, pomagati u provođenju liječničkog pregleda, u dobivanju informacija i pravne podrške.

Važno je! Prema saveznom zakonu, bolesnici koji se pretvaraju da će se nastaniti u staračkom domu trebaju stalni vanjski nadzor. Glavni uvjet je nedostatak brige za njihove radno sposobne srodnike.

Psihoneurološki internat

Odsjeci za pomilovanje psiho-neuroloških internata preuzimaju stacionarni oblik usluga za građane koji su vezani za krevet i koji pate od mentalnih poremećaja. Stanovnici se drže i primaju liječenje glavnih i povezanih somatskih bolesti na račun proračuna.

Za razliku od društvenih kuća općeg tipa, moguće je odrediti pacijenta u psiho-neurološkom internatu bez obzira na prisustvo rođaka koji su ih dužni uzdržavati prema zakonu. Glavni uvjet za upućivanje pacijenta na ustanovu ovog tipa je zaključak liječničke komisije uz sudjelovanje psihijatra.

U internatima postoji i ograničenje na prijem bolesnika s bolestima kao što su tuberkuloza, onkologija, hepatitis ili AIDS. Bolesnike sa sličnim bolestima treba odrediti u specijaliziranim klinikama za infektivne ili tuberkulozne bolesti.

hospicija

Gdje dobiti krevet pacijenta ako se bolest ne može liječiti? Specijalisti hospicija ublažavaju tjelesne i duševne patnje ove kategorije pacijenata. U hospiciju se može odrediti na temelju smjera koji se daje bolesnicima s krajnjim stadijima onkoloških bolesti, progresivnim terapijskim oboljenjima, različitim oblicima senilne demencije. Palijativna skrb za bolesnike s kroničnom tuberkulozom i HIV infekcijom uključuje kompleksnu terapiju: medicinsku, psihološku, socijalnu, religijsku.

Na desnoj strani. Hospicije funkcioniraju kao neovisne ustanove ili otvorene u bolnicama, onkološkim ambulantama i ustanovama za socijalnu zaštitu građana. 24-satni boravak pacijenata u potpunosti plaća država.

Sestra

U nekim regijama donose se vladini programi koji osiguravaju stvaranje integriranih centara za socijalne usluge u gradovima. Centri pružaju pravo na pružanje usluga njege bolesnika u krevetu. Stručnjaci centra dužni su odrediti potrebu za pomoći, na temelju stanja pacijenta, njegovih stambenih i financijskih mogućnosti, prisutnosti radno sposobne djece. Broj radnih sati medicinske sestre ovisi o rezultatima procjene i visini sredstava za program.

Gdje odrediti pacijenta krevet nakon moždanog udara, najčešće pitanje u forumima posvećen ovom pitanju. Ova činjenica objašnjava se visokom ocjenom kardiovaskularnih bolesti na popisu smrtnih bolesti: 3-4 slučaja na 1000 ljudi. Od pravodobne provedbe rehabilitacijskih mjera i profesionalnosti medicinske sestre u prvim mjesecima bolesti ovisi i mogućnost vraćanja izgubljenih funkcija i povratak aktivnom životu.

Pomoć. Lakše je i brže angažirati skrbnika kontaktiranjem komercijalnih patronatskih službi, samo troškovi usluge mogu poslužiti kao prepreka - od 900 rubalja. po danu rada. Razina plaćanja ovisi o dijagnozi pacijenta i kvalificiranosti sestrinske sestre.

Dobrotvorne, pravoslavne zaklade i druge vjerske organizacije mogu također pomoći u organiziranju brige oko kreveta.

Privatni pansioni i internati

Bez mnogo gnjavaže, možete identificirati pacijenta na krevetu da se brine u komercijalnim domovima za njegu, ako vam financijske mogućnosti omogućuju plaćanje njihovih usluga. Minimalna cijena za dnevni boravak je 1000 rubalja, a uključuje osnovni skup aktivnosti održavanja: smještaj, prehranu, 24-satni nadzor, sanitarne i higijenske postupke, te slobodno vrijeme. Za iznos od 3000 rubalja. Brzi gost će primiti:

 • 1-2 sobe sa svim sadržajima;
 • tehnička sredstva rehabilitacije (funkcionalni krevet, invalidska kolica, antidekubitusni madrac, šetač);
 • dijetalna hrana;
 • individualni program liječenja;
 • sve potrebne lijekove;
 • dužnost kvalificirane medicinske sestre 24 sata dnevno.

U akutnom razdoblju bolesti moguće je odrediti pacijenta s krevetom do plaćenog pansiona, kao i tijekom razdoblja čekanja na mjesto u državnom domu ili hospiciju.

O žgaravici

09/23/2018 admin Komentari Nema komentara

osjećaju da je loše za osobu negdje koja čita da je čak i liječi

U mačaka, 6 osjetila... I, ZA SVE ŠTO SI OTKRILO... Postoje slučajevi kada je mačka uzela bolest za sebe i umrla, Umjesto vlasnika, ljubavnicu.

Mačke vole negativnu energiju. Grubo govoreći, oni su ludi za tim. Dakle, oni pokušavaju ići na bolne točke osobe kako bi dobili zadovoljstvo.

Ne znam razlog, ali slično ponašanje mačaka promatrano je dva puta. Omiljena mačka moje pokojne bake glatko je odbila napustiti lijes. Morao sam ga zatvoriti u drugoj sobi, gdje je dugo plakao. Nakon sprovoda, mačka je živjela još 3 mjeseca... i umrla... A kad su iz kuće izvadili kovčeg mog oca, činilo se da je njegova mačka poludjela, bacala se, vrištala i trgala za njim. Onda je jahala na mjestu gdje je lijes stajao...

Duša muževe bake bila je vezana za fizičko tijelo, tj. do tijela. To se događa često! Mačke vide svih 15 dimenzija. Oni vide voljenu osobu na razini Duše i teže tome. Nije bilo potrebno otjerati mačku. Često se susrećem s takvim situacijama! Pozvani su prijatelji! Nedavno je bio trenutak! Jesu li prijatelji ubili kćer od 17 godina! Uznemiravala ih je mačka, najdraža izgubljena kćer! Pokazali su mi sobu kćeri, gdje je mačka, u mraku, visoko skočila u zrak, navodno uhvativši nešto! Kažu da je njezina kćer svake večeri igrala s mačkom, skočila na loptu u rukama kćeri! Rekao sam da je Duh kćeri u ovoj sobi! Moji roditelji i ja proveli smo dva sata u sobi, a mačka je skočila i igrala se. Nakon 2 sata, kćerina duša je otišla i mačka je pobjegla spavati u kuhinju.

samo se nije htio rastati s njom.... on je tugovao.... i ovdje smo imali ovo: baka je umirala kod kuće, od starosti, imala je 92 godine.... imala je psa, staru djevojku iz Yorka (ali bio je vrlo snažan pas). Kad se baka odrekla duha, pas je prvi put bio paraliziran, a onda je nakon nekog vremena (sat ili dva) umrla... to je tako misticizam.

Čudno, obična živa bića naprotiv izlaze iz kuće.

Znam sasvim suprotnu priču... kad je mačka izgledala kao živa domaćica, bojala se približiti mrtvom, požurila kroz sobe...

mačke vide duhove... zato su povukle jer su vidjele baku.

Mačke su uglavnom misteriozne životinje.

svi se osjećaju

I mi imamo suprotno. Na kauču na kojem je ležao djed, nakon njegove smrti, mačka nije ležala 40 dana, nije ni ušla u sobu. A na dachi mačke još uvijek ne leže na kauču djeda.

To je normalno. Mačke su nekako "prijatelji" sa smrću, u tome nema ništa strašno. Uzalud su se odvezli. Životinje se bolje osjećaju što učiniti u takvim slučajevima...

htio se oprostiti od svoje bake, a ti si ga odvezao, zašto je tako okrutan prema životinji?

Oh mama. Moja mačka je došla kod mene 15 dana. Izrasla je na mojim grudima. Oboje smo namirisali mokraću. I to nije bilo odvratno. Sada sam zamišljao da ću umrijeti.. Ne, neću ga ostaviti bez mene ovdje, zar ne. Drži me za mamu i tatu. Nisam spavao kod kuće, mučio je sve, sjedio je i viknuo pokraj vrata.. Možda ste vi i moja baka moja Timoka

Pročitao sam da ako se mačka ne odmakne od bolesnih i leži s njom, pacijent će uskoro umrijeti! Mačke to osjećaju

Ljudi bi imali takvu odanost!

Tako će mačka uskoro napustiti dom...

Očigledno, bila je čvrsto vezana za nju tijekom njezina života. Tamo u Indiji - čovjek je umro, a piton koji je živio u njegovoj kući, sklupčao se na prsima i nije htio puzati! I ova hladnokrvna životinja, gmizavac! I onda mačka!

Soba u kojoj se nalaze pacijenti u medicinskim ustanovama, 6 slova, 6 slova "A", scanword

Riječ 6 slova, prvo slovo je "P", drugo slovo "A", treće slovo "L", četvrto slovo "A", peto slovo "T", šesto slovo "A", slovo po slovo "A" "P", posljednji "A". Ako ne znate riječ iz križaljke ili križaljke, naša će vam stranica pomoći da pronađete najsloženije i nepoznate riječi.

Pogodi zagonetku:

Žena je došla liječniku na pregled. Žena je bila sestra liječnika. Ali liječnik nije bio brat žene. Tko joj je ona? Prikaži odgovor >>

Tvrda, rupčasta, opuncija, nespretna. Što će joj staviti na leđa, sve što će odmah riješiti. Prikaži odgovor >>

On živi bez tijela, govori bez jezika, nitko ga ne vidi, i svi čuju. Prikaži odgovor >>

pa a t a

bolnička soba

• arhitektonska struktura koja zadovoljava veliki broj umova

• velika bogata zgrada

• u drevnoj Rusiji i Moskovskoj državi - veličanstvena stambena zgrada suverena, veleposlanika

• za neke - kraljevske prostorije, za druge - bolnička soba

• ime predstavničkih tijela ili njihovih sastavnih dijelova u nekim zemljama

• posebnu sobu u bolnici, bolnici

• smještaj u zdravstvene ustanove, bolnice, sanatorije

• soba u palači

• drama S. Aleshina

• “soba” u bolnici

• spavaća soba u ambulanti

• odvojena soba za "Napoleone"

• ova riječ potječe od latinske "palače", a danas je to što ljudi puno pate i gdje puno pričaju.

• “kamera” u bolnici

I Faceted, i Book

• igra ruskog dramatičara S. Aleshina

• naziv predstavničkih tijela

• mjera uma

• mjera velikog uma

• luda cijela soba

• “um. da je ključ izgubljen "(razgovor.)

• soba u bolnici

• pacijenti leže u njemu, a gospodari sjede

• soba puna stadiona

• bogata konstrukcija za veliki um

• veliki volumen uma

• bolnička soba

• “broj” u bolnici

• “um. da ključ je izgubljen

• naziv nekih državnih institucija

• soba u pionirskom kampu

•. mjere i težine (standardi)

• stacionarna soba za pacijente

• "palače" gospodara u parlamentu

• Privatna soba u bolnici

• Bolnička soba

• Dvorana, obično bez stupa ili s jednim stupom koji podupire svodove

• Predstava S. Aleshina (1962)

• "Soba" u bolnici

• "Um. Da, ključ je izgubljen"

• "Mind. Da ključ je izgubljen" (razgovor)

• "Khoromy" gospodara u parlamentu

• i lisnice. ili mnoge druge dvorane, palača, veličanstvena stambena zgrada suverena, veleposlanika, esp. kamen. Tver. vyat. kamena kuća i drvene vile. Komora, zgrada, od nas se prenosi u uredski prostor, posebno. sudski, kao i stari izba: vijeće civilnog, kaznenog suda, država i tako dalje, Dom, i parlamenti, izborne skupštine, zakonodavna vijeća u drugim zemljama. Veličanstvene i prostrane odaje, u kojima se čuvaju velike antikvitete, oružje itd. Oružarnica u Moskvi. Fasetirana komora, ibid., S vanjske, fasetirane dekoracije zidova; Ovo je prijem velikih knezova, vladara. Uma komora je vrlo pametna. njegov um je komora, da nije pokriven, siromašan. Komore nepokoevye stare. dnevne sobe, svečane sobe. Bojarske komore su crvene, a muškarci imaju kolibe na svojoj strani. Krađa kamena ne zarađuje. Uma komora, a druga nije pochat. Uma komora, da novac ili pola. Odjel, odjel, rođak. na odjel, na njezine stvari. Čarobnjaci stari. Službenik odjela. Palatna otopina. Palatnik m. Star. član vijećnice. Debela, snažna tkanina, u širokim trakama u boji: tic. Palazzo m. Ital. nerad. palača, odjeli. Šator g. šator, šator, svijetli okvir, okružen i prekriven platnom ili tkaninom, za svako sklonište. Raširi šator. Oficirski je šator vojnički i dvostruki; unutarnje se zove kuća, a vanjsko ime. Felt (Koshem) šator, orenb. kibitka, sib. yurt; i breza i koža, ormar ili prijatelj. Trgovački šatori, na sajmovima, tržnicama, privremenim kabinama svake vrste. Šator u trgovini, posebno mjesto skladišta, štala; u redovima iu dnevnim sobama, šatoru, vrhu klupe, tornju. Istok. Zasebna kamena građevina s podrumom i željeznim roletama za pouzdano skladištenje stvari i zaštitu od požara. Krzno za ljeto odvodi se do šatora. Rudarstvo: mjesto u visokoj peći, odakle se ruda sipa u peć. Test-šator je ustanova u kojoj se testira dobrota srebra i zlata i primjenjuju se testne oznake. Stropni šator, svod za jedrenje, piramida. Prostor obojite šatorom, dvobojnim, u širokim, strmim trakama. Trijem šator, s krovom i zatvoren s krpom. Šator će umanjen. istok. projekcija ili širok prevjes krova, nadstrešnica, iznad sanduka, kruha, itd. Palatkovy, šator, u šatoru, u različitim značenjima. bitno., prinadlezhsch. Kao šator, kao šator, kao šator. Palatchik m. Tko pravi, radi šatore, šator majstor. Palatnichat će sjediti u kući. Šator, lutajući kamp, ​​živi u šatoru u polju. Polati, sjetvu Istočni, Palati Yuzhn. Rec. (komore vjerojatno iz Pallasta, palaz i pola) Pa. pl. općenito, skela ili skela, podnice podignute iznad poda i glave; zatim: platforma u seljaku. koliba, od štednjaka do suprotnog zida (iznad vrata, do bakra, ili s druge strane, do kui); tri ugla odaja kombiniraju zidove, četvrti do golbtsu ili stup odjela, a podovi leže, na jednoj strani stupa, na odjelnoj gredi, a na drugoj na Voronetu; to je vrsta mezanina, mezanina, korisna radi skučene kolibe i zbog topline; zajednička soba. Vstagar, letvice su bile u bojarskim palačama. Vidi Oder. Palatniki, Palatyane m. Mn. strip. lijen na podu ili djeca. Palatnik, odjel ili palubnik, za barokne krovove. Polati, stara kapela u gornjem dijelu crkve, gornja crkva, zborovi. te crkve pjevale su samo na podu. Polati Donsk. lopov potkrovlje, strop, grijanje, top. Lovac na dva stabla, sjetvu. skladište, ili sjenica na drvetu, krevet, za pucanje zvijeri, posebno. nose; skele na teglenici Skele u rudarskim radovima; polaganje u solani, sušenje soli; učvršćivanje poda ispod stropa, kod stolara, za sušenje šume; platforma od lijevanog željeza kod peći za taljenje osovine, za punjenje ugljena i rude iz nje; police; asters. skele na obali, gdje se izvlače posude za pukotine, vrsta zaliha, luk. Gradovi, Volzhsk. stanice, ali kreveti su različiti; na koži. skela iznad tanina; rešetke, stupovi s nosačima za povoy grožđe. Ležati na podu, a kriška (i kruh) se ne može vidjeti. Sova je poletjela na krevet, ne bojeći se čistog sokola. Koristite svoje šatore, koji su viši od peći! Hrabar nakon rati, kao što se popela na vrh. Mnogi hrabri leže na podu. Je li čovjek koji sjedi na krevetu, nosi li plavu haljinu? dim u pilećoj kolibi. Budući da nema novca, tako da na krevetu žuri (penje se, tj. Pacificira, ili proklinje, tj. Penje se)

Tema: Gdje umrijeti pacijent rak?

Situacija je sljedeća. Svekrva umire od raka pluća iu ženskom dijelu. Nema puno toga za život. Prije nekoliko tjedana bila je u bolnici 57 (m. Pervomayskaya), dobila je kemiju, što nije pomoglo. Kada je postalo jasno da ništa ne može pomoći, odatle je "pitana", jer... pa, tako je jasno da im to nije potrebno. Moja supruga ju je odvela (što je bila pogreška) i odvela stan u bolnicu, ali trebate je paziti, sjediti s njom, ispuštati tekućinu iz pluća, praviti kapaljke, kuhati hranu itd. Više ne ustaje. Moja je supruga nekoliko puta na nekoliko sati odlazila k njoj kako bi sjela i oba puta se vratila u takvom šoku da sam bacio skandal (imamo djecu od 3 godine i 11 mjeseci staru djevojčicu) i tražili da nazove hitnu pomoć, a svekrva bi ponovno stavila bolnicu. Štoviše, ne mogu svaki dan sjediti s djecom, a ne raditi. Sutradan ju je hitna pomoć odvela na 37. mjesto. Kako se ispostavilo, ova bolnica je jedina u Moskvi, gdje su svi primili naređenje od gradonačelnika Luzhkova, koga bih ja osobno. Prema tome, ova bolnica je više kao bomzharnik. Zajedno s njom su plave žene i takve stvari. Žena je očajna i želi je odvesti odande. Pokazalo se da postoje takozvani, gdje dopuštaju takvim pacijentima da umru i pružaju odgovarajuću njegu, ali u našem istočnom distriktu ovaj je hospicij popravljen, u drugim okruzima neće biti prihvaćeni, kažu, i redovi su godinama. Druge bolnice to najvjerojatnije neće prihvatiti. Najmanje 57 (11. park) odbilo je (čak i za mito) i reklo je da ga nikamo neće uzeti. Ostale opcije su privatna klinika - 200 dolara dnevno, ili 4000 dolara na vrijeme, bilo u onkološkom centru ili negdje drugdje. Te opcije nisu prikladne, kao ni u dugovima kao u svili, 2 bebe u naručju i problemi s poslom u posljednje vrijeme. Stoga, čak i bankovni kredit neće dati.

Žena kaže da će morati ponijeti kući. Ali ja to ne želim, jer zamišljam kakav će šok biti moja supruga u svakodnevnom životu (zaboravila sam reći da moja svekrva stalno uzdiše i kašlje) i kako će to na kraju utjecati na djecu. Već ga dobivaju u posljednje vrijeme zbog ranjavanja njihove žene. Razumijem je, ali. djeca. Ne, umrijeti ovdje, pored djece i pred njezinom kćerkom, koja je pod stalnim stresom, ne bi trebala imati IMHO.

Pitanje: je li netko ušao u ovu situaciju i kakvo je rješenje? Možda ću moći prodati nešto (možda računalo) i provesti "do smrti". Ako postoji rješenje za ovo pitanje u razumnom iznosu, molim pomoć. Savjet ili kontakti. Sapun u infekciji, ili ovdje u konfu. Hvala vam.

Bolne točke na ljudskom tijelu: detaljan dijagram i video za vježbanje

Ljudsko tijelo je nevjerojatan stroj, od davnina smo proučavali naše tijelo u nadi da ćemo otkriti sve tajne našeg tijela. Godine proučavanja učinile su da shvatimo da, iako naše tijelo izgleda savršeno, također ima puno mana.

Zvali smo ih bolne točke. Točke boli su ranjivosti na tijelu, udarac koji uzrokuje akutnu bol u osobi. Točke koje se nazivaju zbog metode točnih ranjivosti.

Kako odrediti silu udarca


Suvremenu metodu određivanja sile udarca na bolnu točku određuje pet razina:

  1. Prva razina je slab udarac koji ne nosi ozbiljnu štetu napadaču, ali služi samo kao preusmjeravanje za odmazdu protiv protivnika.
  2. Drugi ima nešto jači učinak u borbi nego prvi.
  3. Treći je napad koji može dovesti do zapanjujućeg neprijatelja ili obamrlosti ozlijeđenih udova. Takve tehnike će neutralizirati neprijatelja na kratko vrijeme.
 1. Utjecaj na točke četvrte razine može imati ozbiljne posljedice, udarci često dovode do ozljeda ili gubitka svijesti, a ponekad je rezultat interakcije s točkama paraliza.
 2. Štrajkovi pete razine su izuzetno opasni za zdravlje protivnika, trikovi mogu biti smrtonosni.

Sada bismo trebali obratiti pozornost na činjenicu da se sve točke boli tijela mogu podijeliti na uvjetne skupine - točke glave, torza i nogu.

Bolne točke glave


Prve točke koje razmatramo su točke glave. To su: oči, nos, uši, viski, usne i brada.

oči

Oči - to je jedan od najugroženijih dijelova ljudskog tijela, svaki udarac njima izaziva bol. Oštećivanje očiju odgovara jednostavnoj prijemnoj "vilici". Međutim, postoji mogućnost da vaši prsti mogu presresti i okrenuti, biti spremni.

nos

Čak i blagi direktni udarac u nos gotovo jamči krvarenje i ozbiljnu nelagodu. Za učinkovitiji rezultat puhanja, preporuča se primijeniti "privlačan" udarac s zglobovima na konveksnom dijelu nosa u stranu. Takav udarac jamči protivniku bolan šok.

viski

Na ovom mjestu udarci imaju najteže posljedice, budući da je lubanja najranjivija u ovom području, traumatični živci i arterije su opasno blizu površine kože. Većina različitih vrsta šokova može biti smrtonosna ili uzrokovati ozbiljne ozljede glave.

Gornja usna

Ona je jedan od najugroženijih dijelova glave. Snažan udarac pod kutom od 20-30 može uzrokovati oštećenje mozga i uobičajenu bol u području primjene.

zbirke

Napadi s leđima pružaju optimalan učinak: pomoću borbe šakom možete oštetiti ruku.

progutati

Ranjiva točka - produbljivanje u donjoj točki, treba koristiti metodu guranja prstiju. Napad uzrokuje poteškoće s disanjem i grč u plućima.

Adamova jabučica

Većina mogućnosti napada na ovo mjesto je fatalna. Preporučuje se korištenje hvataljki za kidanje.

vrat

Napad s leđa ruke šalje protivnika u nokaut.

Točke boli

Solarni pleksus

Udarac treba udariti šakom. Takav udarac uzrokuje peckavu bol koja uzrokuje da se osoba savije ili kleči.

ispod pazuha

U pazuhu, veliki prolazi blizu kože, tako da svaki udarac tamo uzrokuje veliku bol, privremeno paralizirajući neprijatelja.

Želudac, prepone i bubrezi

Udarac u želudac čini protivnik savijen, što će omogućiti dodatne udarce u leđa ili na stražnju stranu glave, štrajk palca nije ništa manje učinkovit.

Pecanje je jedna od najpogodnijih točaka za štrajk. Kick, punch, palm, koljeno imobilizira neprijatelja.

Izbočine na bubrezima mogu uzrokovati živčani šok i smrt bez odgovarajućeg meda. Pomaganje, udarci trebaju biti naneseni na rub dlana, kao i na koljeno.

Lažno rebro

Udarac po ovom rubu može se primijeniti na obje strane tijela, ali se jači učinak očituje kada udarite u desnu stranu protivnika. Beat bi trebao biti rub lakta, koljena ili dlana.

Bolne točke stopala

krug

Udarac u koljeno, njegova strana i čašica treba nanijeti rubom cipele. Ova tehnika imobilizira neprijatelja, oštećujući ligamente i zglob koljena.

gležanj

Udarac treba nanijeti na vanjski rub čizme, držeći ga okomito na gležanj. Udarac nožnim prstom izuzetno je neučinkovit i preporučuje se da ga ne koristite.

cjevanica

U području potkoljenice, kost je najmanje tanka i prema tome slabo zaštićena. Najučinkovitiji je utjecaj vanjskog ruba stopala na 1/3 visine potkoljenice od dna.

Stop stop

U stopalu su najosjetljivije i krhke kosti. Udari u te kosti lako dovode do njihovog uništenja. To su uglavnom pete ili stopala. Preporučuje se držati kada je neprijatelj iza vas.

Udari u bolne točke često se koriste u specijalnim borbenim tehnikama. Posebna oprema bitke usmjerena je na pružanje sigurnosti osobi u situacijama kada mu je život ugrožen smrtonosnom prijetnjom.

Nijedna posebna borbena tehnika nije namijenjena da namjerno ubije čovjeka, već samo da razoruža (imobilizira) neprijatelja.

Pogledajte videozapis o obuci u kojem stručnjak za samoobranu govori o radu s bolnim točkama:

Bolovi onemogućuju osobu

33 komentara

Najranjivija mjesta su: uši, hram, oči, nos, gornja usna, brada, Adamova jabuka, baza grla, potiljak; ključna kost, pazuha, solarni pleksus, trbuh, perineum, lažna rebra, bubrezi, kralježnica; prsti, zglob, lakat, ramena, koljeno, gležanj, podignuti nogu.
Oprez.
Da bi onesposobio osobu ili ga ubio, to zahtijeva vrlo malo pritiska ili udarca na ranjivo mjesto. Imajte to na umu kada trenirate, gdje vaši drugovi igraju ulogu neprijatelja.

* Udaranje protivnikovom glavom ili vratom *.
Presavijte prste tako da budu napunjeni, i silom ih udarite u uši neprijatelja. To je opasna tehnika - bubnjić može puknuti, moguće je šok živca ili unutarnje krvarenje.

* Udarite u hram *.
Udarac rukom dlana ili šakama na hram uzrokuje trenutačnu smrt ili potres mozga. U ovom dijelu glave kranijalna kost je vrlo tanka i, osim toga, veliki živac i arterija su usko razmaknuti od kože. Možete udariti hram sa savijenim laktom. Ako uspiješ srušiti neprijatelja, udari ga u hram prstom čizme.

* Udarac u oči *.
Postoji nekoliko metoda udaranja u oči. Ovdje je jedan od njih: stavite srednji i pokazni prst s slovom Y i snažno ih udarite po očima protivnika. Držite prste i ručni zglob kad ih udarite. Udarac u oči također se može nanijeti drugim zglobovima dvaju susjednih prstiju.

* Udarac u nos *.
Udarac u nos nanosi se rukom dlana (na nosu). Oštar udarac razbijate hrskavicu mosta za nos, čiji fragmenti mogu prodrijeti u mozak i izazvati trenutnu smrt. Udar se također može primijeniti na vanjski dio čvrsto stisnute šake i na dno dlana.

* Udarac u gornju usnu *.
Gornja usna je najranjiviji dio tijela. Na tom mjestu nosna hrskavica raste zajedno s kranijalnom kosti, a živci prolaze blizu kože. Udarac se nanosi rubom dlana pod blagim kutom prema gore. Snažan udarac uzrokuje potres mozga, slabi - jak bol. Udarac može biti nanesen i "mala šaka".

* Puhnite bradu *.
Najveća učinkovitost postiže se kada udarate o dno dlana. Možete slomiti ruku ako udarite svoju bradu šakom.

* Puhnite na Adamu *.
Udarac u Adamovu jabuku nanosi se rubom dlana. Snažan udarac razbija respiratorno grlo i uzrokuje smrt, a slabiji udarac dovodi do gušenja. Prstima možete stisnuti i izvaditi respiratorno grlo, što također dovodi do maksimalne učinkovitosti. Osim toga, udarac u Adamovu jabuku može udariti šakom, prstom prsta ili koljenom
ovisno o položaju neprijatelja.

* Puhati u podnožje ždrijela *.
Udar koji udari jedan ili dva prsta ispružena preko jame baze ždrijela može brzo onesposobiti neprijatelja. Prijem je vrlo bolan. U pravilu to uzrokuje
teški kašalj i gušenje. Učinak postiže maksimalnu učinkovitost u kršenju kože i tkiva tijela na ovom mjestu.

* Udarac u vrat (lijevo, desno) *.
Udarac rukom dlana prema vratu može dovesti protivnika do gubitka svijesti. Udarac se udara ispod i malo ispred uha, na dva načina: lijevo (dlan dolje) ili frontalno od ramena (dlan gore). Utjecaj je malo opasan za život i dovodi do gubitka svijesti samo kada padne na jugularnu venu, karotidnu arteriju ili vagusni živac.

* Udarac u potiljak *.
Udarac rukom dlana na stražnjoj strani glave (udar zeca) može uzrokovati trenutnu smrt ili dovesti do pomaka vratnih kralješaka. Ako se neprijatelj ispostavi da je slab kandidat (loše savladana borba iz ruke u ruku), možete ga udariti u stražnji dio glave s rubom vanjske šake. Ako uspijete srušiti neprijatelja, udarite ga po stražnjem dijelu glave prstom prsta, pete ili ruba dlana.

* Udarite ključnicu *.
S jakim udarcem po ključnoj kosti s rukom vašeg dlana, možete ga razbiti, a neprijatelj će kleknuti. Ako je kraći od vas, možete udariti savijenim laktom, takav udarac će biti učinkovitiji od ruba dlana.

* Udariti solarni pleksus *.
Solarni pleksus se nalazi ispod prsnog koša, odmah ispod prsne kosti. Udarac je pogođen "šiljastom šakom", koja je učinkovitija od udarca rukom dlana. udarac
uzrokuje jaku bol i uzrokuje da se protivnik naginje naprijed ili kleči. Vrlo oštar udarac u solarni pleksus može dovesti do smrti.

* Udar pazuha *.
Na tom mjestu veliki živac nalazi se u blizini kože, a udari ovdje uzrokuju jake bolove i privremeno paraliziraju neprijatelja. Ako ga uspijete oboriti s nogu, udarite pazuha prstom na prstu čizme.

* Udarac u želudac *.
Blow "mala šaka" u želudac neprijatelja, potpuno ga oslabiti. Ako se onda naginje naprijed, udari koljeno u lice ili na rub ruke na potiljak. Međutim, udarac u zglobovima prstiju u želucu učinkovitiji je od lakta. Ne manje djelotvoran i nožni prst u trbuhu.

* Puhati u prepone *.
U borbi od ruke do ruke, uvijek zapamtite da je najpogodnije mjesto za udaranje neprijateljsko međunožje. Možete udariti koljenom, šakom, rukom dlana ili nožnim prstom. Možete jednostavno uhvatiti prepone rukom i trzati se i na stranu. Udarac u prepone, onemogućava neprijatelja.

* Bump na bubreg *.
Na tom mjestu veliki živac (izdanak iz kralježnice) dolazi blizu kože. Udarac u bubrege uzrokuje živčani šok, pa čak i smrt ako žrtvi nije odmah pružena liječnička pomoć. Udarac se vrši rukom dlana, drugim zglobovima prstiju, rukom šake, koljenom ili prstom prsta.

* Lažni rub *.
Udaranje lažnog ruba primjenjuje se i ispred i iza, ali će biti učinkovitije ako ga udarite s desne strane protivnika. Tukli su ih rukom dlana, rukom šake, drugim zglobovima prstiju ruke, petom, prstima ili koljenom.

* Udarac u kralježnicu *.
Udarac u ovaj dio tijela paralizira ili dovodi do smrti. S jakim udarcem možete pomaknuti kralješke stupa. Tući 3-4 inča iznad struka (ovdje je kičmeni stup je najranjiviji) s koljena, lakat ili čizma, ako ste uspjeli kucati neprijatelja dolje.

* Lezija prstiju *.
Da biste se riješili stiska sa strane (protivnikovih ruku ispod pazuha), čvrsto stisnite prste jedne ruke i uhvatite za ruku zglob ruke. Snažno pritiska na ručni zglob dok istovremeno oslobađa prste
nazad, bit ćete slobodni od hvatanja i okretanja protivnikovih prstiju.

* Onemogućavanje zapešća *.
Oštrim pomicanjem ručnog zgloba u bilo kojem smjeru, neprijatelju ćete uzrokovati jaku bol. Da biste to učinili, stavite palčeve ruku na stražnji dio dlana protivnika i pomaknite ga pod pravim kutom prema podlaktici. U tom položaju neprijatelj je bespomoćan.

* Lezija zgloba *.
Laktični zglob slaba je točka i ako je snažno utječete, možete je dislocirati. Uzmite protivnik zapešće ili podlakticu, primijenite oštar udarac s dnom dlana, rukom dlana ili koljena na zglobu lakta i oštro gurnite zapešće (podlakticu) natrag.

* Dislocirano rame *.
Kucnite neprijatelja dolje, stavite koljeno u rame i okrenite mu ruke natrag - rastavit ćete mu rame. U tom položaju možete koristiti udarac u kralježnicu
vodi, u pravilu, do smrti.

* Udariti u koljeno *.
Udarac se nanosi na koljeno, na stranu koljena ili na poklopac koljena s rubom prtljažnika. Ovom tehnikom protivnik se lišava sposobnosti kretanja, oštećenja ligamenata koljena i drobljenje hrskavice. Prilikom napada odostraga udara se u koljeno prstom prsta, što također ometa neprijatelja (zahvaća živčani sustav).

* Udarac na gležnju *.
Udarite vanjski rub cipele okomito na vanjski dio gležnja. Nikada nemojte koristiti nožni prst kada se klizite na gležnju, što može skliznuti i ne prouzročiti nikakvu štetu protivniku.

* Udariti nogama za podizanje *.
Kada se okrenete protivniku licem u lice, upotrijebite rub čizme lijevog stopala da podignete protivnikovu lijevu nogu ili obrnuto. To će razbiti male kosti noge i istodobno zaštititi vaše prepone od udara.

* Porazite ranjiva mjesta oružjem koje trenutno posjedujete *.
Zapamtite, čak i kada nemate

Gdje se okrenuti ako u kući leži pacijent

Upute: kako dobiti pomoć treće strane

Za bolesnike s krevetom potrebno je 24 sata dnevno skrb i liječnički nadzor.

Briga za bolesne nije samo fizički i moralno - to je također stalni materijalni trošak. Stoga je vrijedno smisliti gdje se obratiti za pomoć ako u kući ima bolesnika s krevetom.

Nina Kolomenskaya

Podijelite svoje
iskustvo

Kontaktirajte kliniku u mjestu prebivališta

Stanje bolesnika treba pratiti svakodnevno. Nazovite okružnog terapeuta kod kuće. On će pregledati pacijenta, propisati liječenje i odlučiti koji će specijalist dodatno pozvati.

Svi uski stručnjaci - neurolog, oftalmolog, otorinolaringolog (ENT), kirurg, onkolog, urolog, endokrinolog, kardiolog i drugi liječnici dužni su na zahtjev terapeuta doći u kuću pacijenta.

Kuće obavljaju elektrokardiogram, uzimaju analize, provode tretman. Na primjer, u prisustvu čireva, kirurg propisuje liječenje s dnevnim posjetom pacijentu od strane medicinske sestre radi obavljanja zavoja.

Ako je potrebno, optometrist će doći u kuću. On će odrediti oštećenja vida, pokupiti leće ili napisati naočale, pronaći glaukom, katarakte ili odvajanje mrežnice. Neurolog može propisati liječenje dnevnim injekcijama koje bi trebala obaviti medicinska sestra iz klinike.

Ako terapeut kaže da specijalizirani liječnici ne dolaze u kuću, ne vjerujte. Obratite se nadzornim klinikama i pošaljite vam uskog stručnjaka.

Prema Saveznom zakonu br. 323, bolesni pacijenti imaju pravo na besplatnu medicinsku pomoć kod kuće. Okružna klinika bi trebala pružati potrebne medicinske usluge u skladu s općim propisima.

Izvadak iz zakona:

Članak 19. Pravo na zdravstvenu skrb

1. Svatko ima pravo na zdravstvenu skrb.

2. Svatko ima pravo na zajamčenu zajamčenu medicinsku skrb, koja se pruža besplatno u skladu s programom državnih jamstava za besplatnu medicinsku skrb za građane, kao i primati plaćene medicinske usluge i druge usluge, uključujući u skladu s ugovorom o dobrovoljnom zdravstvenom osiguranju.

"Na temelju zaštite javnog zdravlja u Ruskoj Federaciji"

Na kući do kreveta pacijentu je dužan doći terapeut i specijalizirani liječnici iz okružne klinike.

Prijavite se za socijalnu sigurnost

U roku od 10 dana dobit ćete individualni program u kojem će se navesti vrsta usluga, broj i razdoblje rezervacije.

Izvadak iz zakona:

Članak 16. Individualni program

1. Pojedinačni program je dokument koji ukazuje na oblik socijalnih usluga, vrste, obujam, učestalost, uvjete, socijalne usluge, popis preporučenih davatelja socijalnih usluga, kao i na aktivnosti socijalne podrške koje se provode u skladu s člankom 22. ovog saveznog zakona.

“Na temelju socijalnih usluga za građane Ruske Federacije”

Usluge su podijeljene na zajamčene i izborne. Zajamčeno besplatno ili djelomično plaćeno. Dodaci su uvijek plaćeni.

Tada birate gdje se obratiti za pomoć - državnoj ili nedržavnoj organizaciji za socijalnu zaštitu.

Centri nedržavnih socijalnih usluga koji su uključeni u Registar pružatelja socijalnih usluga pružaju besplatne usluge u okviru programa, djelomično besplatno i uz naknadu.

Prema Federalnom zakonu br. 442, osigurano je osam vrsta socijalnih usluga. Pacijentu se mogu pružiti medicinske usluge - praćenje, dijagnostika, liječenje i kontrola lijekova kod kuće.

Pojedinačni program može uključivati ​​usluge podrške osobama s poremećajima govora ili pomoći u domaćinstvu - kupovinu namirnica, čišćenje, itd.

Medicinske sestre ne daju. Ako vam je potreban njegovatelj, morat ćete je dodatno angažirati za oglase, poznanstva, preko agencija za zapošljavanje ili se obratiti OCD-u.

Pri zapošljavanju u OCD-u država će preuzeti troškove njegovatelja. Ali samo u slučajevima kada je potreba za medicinskom sestrom registrirana u individualnom programu koji izdaje Odjel za socijalnu zaštitu.

U upravljanju socijalnom zaštitom dat će se individualni program. On će sadržavati popis socijalnih usluga koje će pacijent dobiti besplatno.

Stavite pacijenta na račun u državni hospicij

Za neke neizlječive bolesti, pacijenti imaju pravo tražiti pomoć od državnog hospicija, koji pripada institucijama palijativne medicinske skrbi.

Izvadak iz zakona:

Članak 36. Palijativna skrb

1. Palijativna medicinska skrb je kompleks medicinskih intervencija s ciljem ublažavanja bolova i ublažavanja drugih teških manifestacija bolesti, kako bi se poboljšala kvaliteta života neizlječivo bolesnih građana.

2. U ambulantnim i bolničkim uvjetima može se pružiti palijativna skrb medicinskim osobljem koje je obučeno za pružanje takve pomoći.

"Na temelju zaštite javnog zdravlja u Ruskoj Federaciji"

Bolnica je posebna ustanova u kojoj pacijenti i njihovi srodnici dobivaju medicinsku, socijalnu, psihološku, duhovnu i pravnu pomoć.

Indikacije za liječenje su onkologija, kronične progresivne bolesti terapijskog profila, posljedice ozljeda, nepovratni poremećaji cerebralne cirkulacije, različiti oblici demencije, uključujući Alzheimerovu bolest i druge bolesti.

Da biste se registrirali u državnom hospiciju, potrebna vam je uputnica. Na primjer, ako imate pacijenta s rakom u 4. kliničkoj skupini, okružni onkolog će vam dati uputnicu.

U bolnicama se nalaze bolnice i služba za posjetu koja pruža kućnu njegu. Uz odgovarajuće simptome i mjesto u bolnici, pacijent će biti smješten u hospiciju. Pristup hospiciju za rođake i prijatelje dopušten je 24 sata dnevno, 365 dana u godini.

Terminalno bolesni mogu dobiti pomoć u državnom hospiciju. Za prijavu u hospiciju potrebna vam je uputnica.

Nazovite dobrotvorne organizacije

Postoji mnogo dobrotvornih i pravoslavnih fondova. Pronađite popis organizacija u svom gradu i nazovite.

Nađite dobrotvorne usluge pokroviteljstva koje osiguravaju opremu za pacijenta za privremeno korištenje: poseban krevet, antidekubitni madrac, invalidska kolica za prijevoz.

Pozovite pokroviteljsku službu kod kuće. Pokazat će vam i reći kako se pravilno brinuti za pacijente s krevetom.

Dobrotvorne organizacije pružaju besplatnu pomoć u skrbi za bolesnike s krevetima.

Pitanje invaliditeta i brige o pacijentima

Nazovite okružnog terapeuta. On će utvrditi ima li pacijent indikacije za invalidnost i izvršit će dokumente u obliku 088 za medicinski i socijalni pregled (ITU).

Ako je pri izradi dokumenata potreban zaključak uskih stručnjaka, tada zahtjev za dolazak pacijentu podnosi rođak u okružnoj klinici.

U roku od mjesec dana od podnošenja dokumenata ITU uredu, komisija napušta pacijentovu kuću na pregled. Povjerenstvo odlučuje dodijeliti invaliditet, poslati ga na dodavanje. ili odbiti dodijeliti grupu.

Ako je invaliditet dodijeljen, tada se treba obratiti odluci komisije (ružičasta potvrda):

1. Regionalnom uredu FOJ-a u mjestu prebivališta za registraciju mjesečnih isplata. U FIU, moguće je zamijeniti beneficije za lijekove, liječenje u lječilištu, beneficije za plaćanje komunalnih usluga i putovanja u prijevozu za gotovinska plaćanja.

2. U upravljanju socijalnom sigurnošću za dobivanje socijalnih usluga, koje se temelje na kategoriji invaliditeta.

3. U MFC primati naknade za plaćanje komunalnih usluga.

4. Okružnoj klinici za lijekove.

Ovo je primjer popisa institucija. Potpuni popis ovisi o skupini osoba s invaliditetom i beneficijama koje su potrebne osobi s invaliditetom.

Izvadak iz zakona:

Članak 28.1. Mjesečna gotovinska plaćanja osobama s invaliditetom

1. Osobe s invaliditetom i djeca s invaliditetom imaju pravo na mjesečnu novčanu isplatu u iznosu i na način utvrđen ovim člankom.

2. Mjesečno plaćanje u gotovini određuje se na:

1) invalidi I. skupine - 2.162 rubalja;

2) osobe s invaliditetom II. Skupine, djeca s teškoćama u razvoju - 1 544 rubalja;

3) osobe s invaliditetom III. Skupine - 1 236 rubalja.

"O socijalnoj zaštiti osoba s invaliditetom u Ruskoj Federaciji"

Mjesečne novčane isplate osobama s invaliditetom i djeci s invaliditetom indeksiraju se svake godine. Prikazani podaci su u vrijeme usvajanja Saveznog zakona.

Ako postoji invalidnost i sami se brinete za osobu s invaliditetom, kontaktirajte FIU kako biste dogovorili skrb o osobi s invaliditetom.

Tako ćete dobiti mjesečnu naknadu i doživjet ćete. Skrb možete organizirati ako nigdje ne radite, ne primate beneficije i nemate primanja u obliku plaće ili mirovine.

Izvadak iz zakona:

1. Počevši od 1. srpnja 2008. godine, mjesečne isplate naknade u iznosu od 1.200 rubalja nezaposlenim radno sposobnim osobama koje se brinu o invalidnoj osobi I. grupe, djeci s invaliditetom mlađim od 18 godina, kao i za starije osobe kojima je potrebna stalna njega ili koji su navršili 80 godina (u daljnjem tekstu - isplate naknade).

Naknade se isplaćuju jednoj nesposobnoj radno sposobnoj osobi u odnosu na svakog pojedinog invalidnog građanina za vrijeme skrbi. "

Mjesto gdje se mozak postavlja: kako i tko se liječi u mentalnoj bolnici

Kopirajte ovaj kôd i postavite ga na pravo mjesto na svojoj web-lokaciji:

Poznato je da je jesen vrijeme pogoršanja duševne bolesti. Ali kakva je slika psihijatrijske bolnice u javnom umu? Bolesni pacijenti u tjesnacima, terapija elektrošokovima i medicinske sestre s palicama. Strašno mjesto u kojem, ako dobiješ, onda više ne izlazi. Dopisnik "Moscow Today" otišao je u glavnu psihijatrijsku bolnicu u regiji kako bi vlastitim očima vidio što se događa iza zidova medicinske ustanove, jesu li naše ideje o tome stvarne. I također kako bi saznali trebaju li se psihijatri bojati, tko će postati njihovi pacijenti i kako održati svoje misli zdravim.

Ovdje su stvorili krunu

Središnja klinička psihijatrijska bolnica Moskovske regije jedna je od najstarijih u Rusiji. Ove je godine napunila 115 godina. Mi, zajedno s prvim zamjenikom glavnog liječnika Sergejem Abramovim, šetamo kroz područje. Staza prolazi drvećem, ugodnom sjenicom i malom kapelicom. Na prozorima jedne od zgrada - nevjerojatno lijepe platnordi.

"Izrađeni su prema skicama umjetnika Mihaila Vrubela", kaže Abramov. - Dvaput je ležao ovdje. Ovdje je napisao mnoga djela koja se sada nalaze u Tretjakovoj galeriji, uključujući i poznati "Portret Bryusova". Usput, ograda i vrata bolnice su također izgrađeni prema njegovim skicama.

U predvorju muške odjeljke i mnogo ljudi. Fosteri odlaze - rođaci posjećuju pacijente. U odjeljku je tiho. Pacijenti s promišljenim pogledom lutaju hodnicima, neki sjede na stolicama, tiho se ljuljaju s jedne strane na drugu.

NAPOLEON MORE NO

Iz samo jednog odjela čuli su se krici - tamo je mlada medicinska sestra dojila kapu starom čovjeku koji je stajao, a čije su ruke bile vezane za krevet. Medicinska sestra u umirujućem glasu potaknula je pacijenta da se ne opire.

"Primamo pacijente u akutnom psihotičnom stanju", objašnjava prvi zamjenik glavnog liječnika. - Ne shvaćaju potrebu za medicinskim postupcima. Naš je zadatak ukloniti psihozu. I samo. U prosjeku, pacijenti su s nama mjesec dana, ne više. I ne cijeli moj život, kako se ljudi boje.

Čak i prije stotinu godina u svakoj od tih ustanova moglo se naći nekoliko Napoleona i nekoliko kraljeva. Sada su lude ideje za pacijente potpuno različite - one odražavaju ono što pišu u novinama.

"Najčešća kategorija su borci protiv terorizma", objašnjava Abramov. - Oni "identificiraju" članove ISIS-a (organizacije čije su aktivnosti zabranjene u Ruskoj Federaciji. - Približno Ed.), "Otkrij" napade. Požurite predsjedniku da izvijesti o uspješnom radu. Tako nam i dođite.

Zatim dolaze kontaktirani sa strancima i žrtvama nadzora CIA-e i FSB-a.

IZUMITELJ PANTINIJA

Nedavno je ovdje doveden čovjek koji se smatrao Bogom. Prema pričama zaposlenika, “Bog” apsolutno nije bio nasilan, već ispunjen veličinom i dostojanstvom. Pa, barem nisam prisilio liječnike da mu se mole.

Prošla nas sestra vodi proceduru retardiranog mladića u pidžami. Ovo je Paul iz Lyubertsyja. Pavel je izumitelj.

- Izmislio sam pantinij - to je stroj koji proizvodi hranu iz zraka! - s ponosom izvješćuje Lyuberchanin. - Moje otkriće može riješiti problem gladi na Zemlji. Predao sam crteže predsjedničkoj administraciji.

Pavel živi i izmišlja unutar zidova Denezhnikovskoga psiho-neurološkog internata.

- Kako ste došli ovdje?

"Pobjegao", priznaje čovjek. - Dobio sam informaciju da prevaranti žele preuzeti moj stan u Lyubertsyju. Otišao sam tamo, ali me je moja baka vidjela i nazvala hitnu pomoć.

Zapravo, Paul nije nikamo trčao. Došao je iz sirotišta zbog pogoršanja stanja. A bijeg, stan, lopovi, baka samo je plod upaljene mašte.

Odjel je zapakiran do kapaciteta, nema ni jednog slobodnog kreveta. Međutim, prema Abramovu, jesen je, kao i proljeće, vruća za psihijatrijsku službu. Promjena vremena i dnevnog svjetla negativno utječe na mentalno bolesne, izazivajući ih pogoršanje.

NJEGO ZNATI SVE

Iznad ulaza u ženski dio visi ikona Majke Božje. Ikone ovdje, za razliku od muške sekcije, svugdje - očito, žene su više religiozne. Došli smo upravo na ručak - pacijenti s apetitom jeli pljeskavice s rižom i salatom. Naučivši da sam iz novina, pacijenti su počeli hvaliti lokalnu hranu, kažu, gotovo je nemoguće jesti "pivo" u drugim bolnicama, a ovdje - jela kao u restoranu.

U tom trenutku na odjelu je doveden novi pacijent - stara žena sa sivim potezima, stanovnik Krasnogorska. Liječnici sumnjaju da ima demenciju.

- Koji je datum danas? - pita novi Abramov.

Kao odgovor, žena se samo osmjehuje izgubljeno.

- A koji mjesec? A godina?

Pacijent tiho uzdiše.

- Tko je sada naš predsjednik?

- Putine! - sretno se preplašila baka.

"Svi znaju Putina, čak i one koji se ne sjećaju", kima glavom. o. Voditeljica odjela Ekaterina Savinova. - Usput, vrlo često pacijenti dolaze do nas s iluzijama ljubavi prema predsjedniku. "Namignuo mi je s televizora", "Imao sam neodgovoreni poziv, on je zvao" - i takve stvari. I nemoguće ih je odvratiti. U svakom slučaju, pojačajte njihovu glupost.

Ja se plašim punih ljudi

U ovom odjelu ima mnogo žena i djevojaka koje su primljene nakon pokušaja samoubojstva. Obično, želja za povlačenjem iz života rezultat je nesretne ljubavi. A pravi odnos za to nije potrebno imati, događa se da je "roman" ograničen na korespondenciju u društvenim mrežama.

U jednoj od odaja, skupljenih u kutu kreveta, sjedi mršava djevojka s ugaonim izrazom lica. Ona nije samoubojstvo. Julija iz okruga Schelkovskiy više se boji smrti zbog doticaja drugih ljudi. Jednom je imala zauzet, sretan život.

Ali prije nekoliko godina, njezina omiljena osoba ju je bacila. I Julia je odlučila - jer je debela. Sjela sam na okrutnu prehranu, spustila 20 kg.

"A onda sam primijetila da se bojim debelih ljudi", reče djevojka drhtavim glasom. - Kao da me dodiruju, zarazit će me svojom puninom i opet ću postati debela. Tada je fobija prenesena na one koji su ih pratili.

Sada se Julia boji bilo kakvog dodira. U takvim slučajevima, ona odmah počinje napad panike. U bolnici je završila kao rezultat histerije koja se dogodila nakon što je dodirnuo vlastitog oca.

"Svojim razumom shvaćam da mi se ništa neće dogoditi ako me dotaknu", riba djevojka. "Ali ne mogu ništa učiniti sa sobom." Kako bih bio sretan da povratim svoje bivše ja!

NAJVAŽNIJI - NE PROVEDITE BOLEST

Julija ima lošu prognozu - bolest je jako zanemarena. Roditelji, vidjevši neobičnost kćeri, nisu išli liječnicima mnogo godina. Samo zbog ljubavi djeteta, samo zbog želje da ga zaštiti od "užasnog" psihijatrijskog sustava. I kao što su Yulinini roditelji, na desetke, stotine, tisuće. Povucite i povucite do posljednjeg, kad ponekad kasni.

No, prema liječnicima, ako počnemo s liječenjem na vrijeme, onda će biti moguće zaboraviti na strašnu bolest, ako ne i zauvijek, onda na mnogo godina.

Jednom je 56-godišnji muškarac doveden u CKPB u akutnom psihotičnom stanju. Bio je to klasični debitant šizofrenije. Liječnici su se dugo ogrebali po glavi - ova se bolest nikada ne manifestira u tako ranoj dobi. Maksimalno - do 35 godina. A onda je pacijentova majka saznala da se razbolio u 16, a onda je dobro liječen. I 40 godina, osoba je živjela potpuno zdravo.

Svi primarni pacijenti primaju se u CCTB. Nakon što se povuku psihoze, ljudi se otpuštaju pod nadzorom liječnika po mjestu prebivališta i vraćaju se u normalan, zdrav život. Događa se da morate uzimati lijekove, ali moderni lijekovi su dosegli tako visoku razinu da ne daju nuspojave, ne morate gutati tablete nekoliko puta dnevno. Jedna injekcija svaka tri mjeseca je dovoljna. Ako se bolest nije manifestirala u roku od pet godina, pacijenti su uklonjeni iz registra. U Moskvi je mnogo takvih slučajeva.

PRISILNO NE ZATVORITE!

Suprotno uobičajenim strahovima, po zakonu je nemoguće hospitalizirati pacijenta u psihijatrijskoj bolnici bez njegovog pristanka. Čak i ako se pacijent dostavi u akutnom psihotičnom stanju i nije svjestan potrebe za liječenjem, sud će odlučiti o njegovoj hospitalizaciji. Dva puta tjedno u bolnicu dolaze sudski odbor i predstavnik tužiteljstva. Pacijenta se može ostaviti u ustanovi samo ako se dokaže da je opasan za sebe ili druge. I nakon povlačenja psihoze, on je otpušten.

Kako održati mentalno zdravlje: preporuke liječnika:

- promatrajte dnevni režim i budite što je moguće manje budni noću

- ograničiti korištenje društvenih mreža

- izbjeći psiho-emocionalni stres

- ispravno korelirati režim radnog odmora, tj. ne prekomjerno raditi na poslu, ali i ne ljenčariti dugo vremena

- ne zloupotrebljavajte psihoaktivne tvari

Znakovi mentalnih poremećaja u kojima je hitno potrebno konzultirati liječnika:

- slabost, slab učinak, poremećaj spavanja

- opsesivna stanja: sumnje, strahovi, neodoljiva želja za čistoćom ili izvođenje određenih akcija

- ideje progona, utjecaja

- pojavu neobičnih osjeta u tijelu

- pojavljivanje iluzija (na primjer, kada se čini da je uzorak na pozadini vijugave zmije)

- sklonost okupljanju ili, obratno, nevjerojatna velikodušnost

- antisocijalno ponašanje: pojava nemara, činiti čudne stvari u društvu